Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όταν δεν θέλεις να πας στα πέναλτι

Τι γίνεται όταν η καλύτερη ομάδα της φάσης των ομίλων αντιμετωπίζει την χειρότερη; Στο Λιμπερταδόρες φέτος η χειρότερη ήταν αυτή που πέρασε από την φάση των 16. Μιλάμε για το ζευγάρι της Βέλεζ Σάρσφιλντ απέναντι στη Νασιονάλ της Παραγουάης. Μετά το πρώτο ματς στην Ασουνσιόν όπου η Νασιονάλ κέρδισε με 1-0, οι Αργεντίνοι έπρεπε να ανατρέψουν το αποτελέσμα. Και έκαναν ότι έπρεπε. Είχαν 23 τελικές προσπάθειες και 18 κόρνερ, δυστυχώς όμως γι’ αυτούς ο Αργεντίνος τερματοφύλακας της Νασιονάλ Ιγνάσιο Όσκαρ Δον κατέβασε τα ρολλά. Παρ’ όλα αυτά στο 75′ ήρθε η λύτρωση για τους γηπεδούχος με το γκολ του Κορέα.

Η Βέλεζ θέλοντας να καθαρίσει το ματς και να μην πάει στα πέναλτι, συνέχισε να επιτιθέται κατά κύματα, αλλά σε μια αντεπίθεση βρέθηκε εκτεθιμένη και το πλήρωσε με πέναλτι εις βάρος της και αποβολή. Η χαρά κράτησε μόλις τρία λεπτά και το 1-1 με 12 λεπτά να απομένουν και παίκτη λιγότερο φαινόταν βουνό. Με υπομονή η Βέλεζ όμως κατάφερε στο 85′ να βάλει και πάλι με τον Κορέα ένα όμορφο γκολ και να κάνει το 2-1.  Λίγο πιο μετά έμεινε με 9 παίκτες και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ζόρικα. Στο 93′ η Βέλεζ κέρδισε κόρνερ. Και οι 9 βγήκαν μπροστά για το 3-1. Η μπάλα δεν πήγε εκεί που έπρεπε, η Νασιονάλ βγήκε στην αντεπίθεση που θύμισε λίγο Λίβερπουλ-Τσέλσι, ο τερματοφύλακας Σόσα δεν μπόρεσε να κόψει και το 2-2 έδωσε την ιστορική πρόκριση στην ομάδα της Παραγουάης.

https://www.youtube.com/watch?v=nu6yd5Gqpj4

Στην Ουρουγουάη η Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ τα κατάφερε καλύτερα. Έχοντας να ανατρέψει το 2-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στην αγαπημένη Δε Στρόνγκεστ, οι Ουρουγουανοί δυσκολεύτηκαν για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού και τελικά από το 60′ ως το 65′ ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ολιβέιρα. Η Ντεφενσόρ δεν την πάτησε όπως η Βέλεζ, το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι (δεν έχουμε ξενέρωτες παρατάσεις) και εκεί οι Βολιβιανοί έχασαν τα δυο πρώτα τους χτυπήματα. Με τον Ολιβέιρα να πετυχαίνει το 5ο και τελευταίο, η Ντεφενσόρ με σκορ 4-2 πήρε την πρόκριση όντας η μοναδική εκπρόσωπος της Ουρουγουάης στον θεσμό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Να μην ξέρεις ποιον να μαρκάρεις

Σε μια χώρα συνεχούς παραγωγής ποδοσφαιρικού ταλέντου όπως η Βραζιλία είναι δύσκολο να σε εντυπωσιάσει ένας συγκεκριμένος πιτσιρικάς. Τι γίνεται όμως όταν μιλάμε για δύο; Δύο που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Σας παρουσιάζουμε τον Χένζελ και τον Ντένζελ (ονόματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι από κάποιο boy band) τους δίδυμους 14χρονους παίκτες της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από τον ξεπεσμό στην καταξίωση

Τέλος του πρωταθλήματος του 2012, Ιούλιος. Η Σαν Λορένσο ντε Αλμάγκρο ζει δραματικές στιγμές. Με προπονητή τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών, τον Σούλη Παπαδόπουλο της Αργεντινής, Ρικάρντο Καρούσο Λομπάρντι και με τη χρήση κάθε δεισιδαιμονίας που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους κερδίζει στα μπαράζ την Ινστιτούτο και μένει στην Α’ Εθνική. Λίγες μέρες πιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *