Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Κόστα Ρίκα

costarica

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει:

  • Γιατί είναι οπαδός του ΟΦΗ και δεν ξεχνάει τον Αλόνσο Σολίς και κυρίως τον Ρόναλντ Γκόμεζ, με τους εξαιρετικούς ελιγμούς, τα χαρακτηριστικά χείλη και το ακόμα πιο χαρακτηριστικό σουτ, το οποίο αποτελούσε ιδανική απεικόνιση της έννοιας ‘βρωμόσουτο’ που χρησιμοποιούσαμε ως παιδιά.
  • Γιατί είναι Αεκτσής και έχει σε ένα ξεχωριστό θρόνο στη μνήμη του τον Βάλτερ Σεντένο, που είχε έρθει πακέτο με τον συμπατριώτη του Μαουρίσιο Ράιτ, και σκόραρε το ιστορικό γκολ της ισοφάρισης στον αγώνα με τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου.
  • Γιατί κάπου, κάποτε (πιθανότατα περιμένοντας στην αίθουσα υποδοχής κάποιου ιατρείου η οποία δεν είχε το Nitro ή το Playboy) διάβασε στο ‘National Geographic’ ότι στην Κόστα Ρίκα υπάρχει μια πόλη που λέγεται Γκρέσια, που ονομάστηκε έτσι επειδή οι ντόπιοι θαυμάζουν τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, και κάτι τέτοιες ενέργειες μιλάνε κατ’ ευθείαν στο βάθος της γαλανόλευκης ψυχής του και αποθηκεύονται αυτόματα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο της μνήμης του στο οποίο μπαίνει μόνο αν σκεφτεί την φράση-σύνθημα “όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι άλλοι μάζευαν βελανίδια”.

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην την υποστηρίξει:

  • Γιατί με Ιταλία, Αγγλία και Ουρουγουάη στον ίδιο όμιλο η μοίρα της είναι προδιαγεγραμμένη και δεν περιλαμβάνει χαρές και πανηγύρια.
  • Γιατί είναι Ολυμπιακός και ξέρει πως αν γίνει κανένα θαύμα και πάει καλά η ομάδα και ξεχωρίσει ο Κάμπελ τότε δεν υπάρχει καμία ρεαλιστική πιθανότητα να παραμείνει ο Κοσταρικανός και τη νέα χρονιά στον Πειραιά.
  • Γιατί δεν έχει ιδέα που ακριβώς βρίσκεται στον παγκόσμιο χάρτη. Και όχι μόνο αυτός. Αν ρωτήσει δέκα τυχαίους γνωστούς του, στην καλύτερη περίπτωση ένας θα την εντοπίσει αμέσως και 4-5 ακόμα θα πετύχουν την ήπειρο στην οποία ανήκει. Στη χειρότερη περίπτωση 2-3 θα πετύχουν απλά την ήπειρο και ένας τουλάχιστον θα ρωτήσει με ένα βλέμμα ζωγραφισμένο με μια μείξη σοκ και περιέργειας: “Ποια από τις δυο θέλεις να σου δείξω;”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2014: Οι ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Γκάνα

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί έχει με διαφορά την πιο εντυπωσιακή και πολύχρωμη κερκίδα από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, δίνοντας στο Μουντιάλ μια επιπλέον εξωτική νοστιμιά. Μια απλή αναζήτηση στο google images αρκεί για να γεμίσει η οθόνη σου με χρώματα που δεν μπορούσες ποτέ να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Πορτογαλία

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να την υποστηρίξει: Γιατί είναι ‘δικοί μας’ και όχι με την οπτική ‘βρε, μήπως ο Βάσκο ντε Γκάμα ήταν Έλληνας;’. Νότιοι, πνιγμένοι στα χρέη, με την Τρόικα τους, τα μνημόνια τους, τους μηχανισμούς στήριξης τους, την Γερμανική απέχθεια τους, τις απεργίες τους, τις περικοπές τους κι όλα τα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *