Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

H οπτικοποίηση μιας προσδοκίας

Το μεγαλύτερο ποσοστό των προσδοκιών μας στο ποδόσφαιρο – όπως και στη ζωή φυσικά – παραμένει ανεκπλήρωτο. H ματσάρα που περιμένεις να δεις συνήθως καταλήγει σε ‘σούπα’. Ο Λατίνος επιθετικός που φαντασιώνεσαι να σκίζει τα δίχτυα δεν μπορεί να κάνει κοντρόλ σε ακίνητη μπάλα. Το φάουλ σε πολύ καλή θέση που ελπίζεις να ‘γράψει’ καταλήγει στο δεύτερο διάζωμα της κερκίδας. Η επίθεση της ομάδας σου που ονειρεύεσαι ότι θα βγάζει φωτιές σκοράρει μόνο με πέναλτι.

Όταν το καλοκαίρι η Μπαρσελόνα απέκτησε, έναντι αδράς ομολογουμένως αμοιβής, τον καλύτερο δεξιό μπακ του πλανήτη, τον Βραζιλιάνο Ντάνι Άλβες, για να συνεργαστεί με το καλύτερο δεξί εξτρέμ του σύμπαντος, τον Αργεντινό Λιονέλ Μέσσι, στο μυαλό μου ήρθαν ασυναίσθητα εικόνες κατά τις οποίες οι δυο τους σμπαραλιάζουν κάθε άμυνα, συνδυαζόμενοι με κλειστά μάτια και με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ευτυχώς σ’αυτήν την περίπτωση οι προσδοκίες όλων των αγνών ποδοσφαιρόφιλων δεν διαψεύστηκαν.

Λίγες ώρες πριν, στο ‘Βιθέντε Καλντερόν’, η φαντασίωση αυτή έγινε πράξη για πολλοστή φορά φέτος, αναγκάζοντας ακόμα και τους οπαδούς της Ατλέτικο να αποθεώσουν τον Μέσσι κατά την αντικατάσταση του (και αφού προηγουμένως είχε σημειώσει χατ τρικ, έχοντας κι ένα δοκάρι).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σημεία των Χορηγών

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχαν δύο σύλλογοι στην Ισπανία που αρνούνταν να βάλουν χορηγό στη φανέλα τους. Εκείνη την όχι και τόσο παλιά εποχή η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Μπαρσελόνα μπορούσαν να έχουν ομάδες που χτυπούσαν τίτλους χωρίς να έχουν το κύριο αυτό έσοδο. Οι πιέσεις όμως του ανταγωνισμού τις ανάγκασαν να λερώσουν τις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα (μεγάλο;) ταξίδι ξεκινάει με δυο απίστευτα γκολ

Όπως όλοι, σχεδόν, θα γνωρίζετε η Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει την έδρα της στο Σαν Σεμπαστιάν. Το Σαν Σεμπαστιάν είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις του ηλιακού μας συστήματος κι ένα από αυτά τα μέρη που όταν τα επισκεφτείς εισχωρούν τόσο βαθιά μέσα στο μυαλό σου που δεν φεύγουν από εκεί ούτε με σφαίρα με Αλτσχάιμερ. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *