Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τζάμπα τόσα εκατομμύρια…

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (el sombrero): Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, όπως θα το χαρακτήριζε κάθε εκκολαπτόμενος αθλητικογράφος, αποδείχτηκε το παιχνίδι μεταξύ της Μπαρσελόνα και της Ίντερ. Σημαντικό ρόλο στο να μην απολαύσουμε θέαμα αντάξιο της ποιότητας και της τσουχτερής τιμής των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων έπαιξε ο μάγος της προπονητικής, Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τα μαγικά από νωρίς, κάνοντας το μεγαλύτερο του τρικ στην αρχή, αφού στην Βαρκελώνη κατέφθασε με αεροπλάνο η Ίντερ αλλά στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου εμφανίστηκε η Σκόντα Ξάνθη!

Εμφανώς διαβασμένος από τον μέντορα της προπονητικής Γκους Χίντινκ και το αριστοτεχνικό και πετυχημένο περσινό του στήσιμο στο ίδιο γήπεδο, ο Μουρίνιο έψαξε εξ αρχής την ..απουσία γκολ που μαθηματικά στο ποδόσφαιρο σημαίνει “ένας βαθμός για τον καθένα”. Για κακή του τύχη, η απουσία κάποιων πρωτοκλασάτων παικτών από την πλευρά της Μπάρσα (Μέσι, Ιμπραίμοβιτς) δεν επηρέασε τους Καταλανούς, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 2-0 από το 25λεπτο. Το γεγονός αυτό δεν ‘χάλασε’ καθόλου την εικόνα του αγώνα, αφού η ενδεκάδα της Ίντερ παρέμεινε καθηλωμένη στην θέση της, στο δικό της μισό του γηπέδου, αναγκάζοντας τον Βαλντές να επινοεί μόνος του λάθη για να δώσει ενδιαφέρον στην βραδιά του.

Η Ίντερ κατάφερε να αλλάξει για πρώτη φορά περισσότερες από έξι πάσες στο δεύτερο λεπτό. Του δευτέρου ημιχρόνου! Η ελπίδα όμως των φιλάθλων ότι θα δούνε κάτι διαφορετικό στην επανάληψη χάθηκε άμεσα και το πρώτο μισάωρο του δευτέρου ημιχρόνου κύλησε χωρίς καμία αλλαγή, είτε ρυθμού, είτε πρωτοβουλίας, είτε παίκτη. Κάπου στο 60ο λεπτό οι μη Ιταλοί στην υπηκοότητα αλλά βέροι Ιταλοί στην νοοτροπία, έκαναν την καλύτερη τους φάση σε ολόκληρο το παιχνίδι, όταν ο τερματοφύλακας Ζούλιο Σέζαρ απόκρουσε με εκπληκτικό τρόπο μια κεφαλιά του Τσάβι.

Ο Μουρίνιο αποφάσισε να αλλάξει κάτι στο τελευταίο 20λεπτο, περνώντας στο παιχνίδι τον πιτσιρικά Μπαλοτέλι, που σε υπεροψία μπορεί να συγκριθεί μόνο με την Πάρις Χίλτον κι αυτό σε περίοδο που την πιάνει κρίση πλούτου, αλλά αυτό δεν συντέλεσε στο να καταφέρει επιτέλους η Ίντερ να φτιάξει μπροστά μια, έστω, φάση της προκοπής για να δικαιολογήσει ο τερματοφύλακας της Μπάρσα το υπέρογκο συμβόλαιο του. Την ίδια ώρα στα μετόπισθεν ο Τιάγκο Μότα προσπαθούσε απεγνωσμένα να πάρει δεύτερη κίτρινη κάρτα, κλωτσώντας με πάθος όποιο πόδι φορούσε μπλαουγκράνα κάλτσες, αλλά ο Ελβετός διαιτητής αρνιόταν να του κάνει την χάρη, φοβούμενος πιθανόν την αμυντική εικόνα που θα αντίκριζε αν η Ίντερ έμενε και με παίκτη λιγότερο.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα βαρεμάρας και αδιαφορίας, αφού η Μπαρσελόνα κρατούσε εμφανώς δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο, εν όψει του el clasico της Κυριακής με την Ρεάλ, στο οποίο προσευχόμαστε να δούμε επιτέλους λίγο ποδόσφαιρο και στις δυο πλευρές του γηπέδου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

“Ακόμα σε θυμούνται η Σάντος κι ο Πελέ”

Εν αναμονή του σημερινού αγώνα του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπήκα σε κάποιες σκέψεις, όπως ας πούμε για ποιο λόγο ένας οπαδός μιας Ελληνικής ομάδας μπορεί να περιμένει έναν αγώνα σαν τον αποψινό με τόση προσμονή. Τα ποδοσφαιρικά μεγέθη, τα μπάτζετ των δύο συλλόγων και φυσικά η προϊστορία των μεταξύ τους αγώνων δεν αφήνουν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η άνοιξη των Γερμανών, teil zwei

Συγκεντρώσαμε εδώ όλα τα σχόλια μας στο twitter για το χορταστικό Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης: Πρώτες μούρες οι Γερμανοί στα οικονομικά νέα, πρώτες μούρες και στα αθλητικά νέα, ας βγάλουν τουλάχιστον κάνα καλό άλμπουμ και οι Rammstein. Γύρω-γύρω νηστεία, στο σαλόνι “βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ”. Με το που ακούστηκε από την τηλεόραση η φωνή του Αλέκου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

16 σχόλια σχετικά με το “Τζάμπα τόσα εκατομμύρια…”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Εσύ τώρα περίμενες να δεις μπάλα δηλαδή…
    Μιά χαρά έπαιζε ο Μου γιά Μου
    Εδώ όργωνε το Στάνφορντ Μπριτζ παλιά
    Τουλάχιστον χθες δεν μπήκε στο γήπεδο με καμιά αλωνιστική μηχανή να το φρεζάρει 🙂

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Στο τέλος τουλάχιστον παραδέχτηκε την ανωτερότητα των αντιπάλων.

    Απλά πρόσθεσε τα παράπονα για το ..πέναλτι που δεν δόθηκε και θα έκανε το ματς 2-1. 🙂

  3. Ο/Η Chris λέει:

    Re parte to xampari, h Inter einai looser. Opoious paixtes k opoion proponhth k na exei, akoma k an legetai Mourinho-special one-Nio. Eytyxws phre merikes koupes stn Italia telytaia (na’nai kala oi mlks tou Motzi me to calciopoli).
    Forza Milanara apopse!!!!

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Πόσοι θα ζουν μέχρι το βράδυ; 🙂

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Ο τίτλος είναι οφφ. Πάει η εποχή που η Ιντερ έδινε εκατομμύρια. Φέτος ειδικά κέρδος έβγαλε.;)
    Επίσης καμιά σχέση με Ξάνθες κλπ. Απόδειξη το 2ο γκολ. Μια χαρά αεροδρόμιο ήταν η περιοχή. Το ότι δεν έβγαινε εμπρός, αυτό οφείλεται στην καλή απόδοση της Μπάρτσα και μερικώς στην απουσία του Σνάιντερ που είναι ο μόνος μπαλαντέρ στο ρόστερ (ο Ντέκι στα 35 του είναι καλός για την Ιταλία και τα λιμά που αντιμετωπίζει εκεί, αλλά για το Τσουλου αλλάζουν τα κόζια).
    Κατά τ’άλλα, μιλάμε για μια ομάδα έτοιμη, που κάνει αλλαγές παικτών για να αποφύγει τον κορεσμό και να προετοιμάσει τη διάδοχη κατάσταση (Ζλάταν, Πέδρο κι έρχονται κι άλλοι πχΑσουλίν) με μια ομάδα που προσπαθεί να ανανεωθεί και να περάσει απ’την εποχή Μαντσίνι στην εποχή Μουρίνιο, ενώ δεν υπήρχε καμιά πρόνοια. Που΄ναι ο αντιΖανέτι (36), ο αντίΝτέκι (35) κλπ?

    Τώρα, Κρις, κατ’αρχάς αν δεν το δουλεύεις το αγγλικό μην το χρησιμοποιείς;) Γιατί όντως η Ιντερ είναι χαλαρή. Χαλαρή για το σκουντέτο και το μέλλον της. Κατά δεύτερον τζέρου τίτολι και 0-4 έτσι ως γουίνερ που είσαι.

  6. Ο/Η balkou λέει:

    Α, σωστός στο χώσιμο στον Μπουζάκα (έλεος με τον κασκαντέρ) Τι περιμένεις ρε μάστορα να βγάλεις την κάρτα?

  7. Ο/Η Chris λέει:

    File balkou paizw poker k kserw tn oro loose(player). Opote an den se etsouze h x8esinh htta 🙂 8a katalavaineis oti kata la8os to egrapsa, loser h8ela. Oso gia tous titlous h Milan einai kata genikh omologia h pio petyxhmenh (winner) omada stis Eyrwpaikes diorganwseis meta tn Real -stn Italia exoume apo 17 prwta8lhmata k h Milan ena kypello parapanw, 5. To 0-4 einai ena k mono apotelesma pou perase stn istoria, opws k to 0-6 to 2001. Gia na sto 8ymisw: http://www.youtube.com/watch?v=H8T03NmhHTM&feature=related apo to Milan channel :)))

  8. Ο/Η Chris λέει:

    Sto prwhgoumeno video 8a deis k kati gnwsta moutra sto finale!! Pare k mia 5ara sto kypello etsi gia na 8ymountai oi palioi k na ma8ainoun oi neoi- boban, savicevic, barezi, maldini, desailly + ta moutra pou eides sto prohgoumreno..wraies epoxes!!-

  9. Ο/Η balkou λέει:

    Vogliamo questo pareggio!
    Γιατί τη βιτόρια δεν τη θέλατε σήμερα ούτε στο ελάχιστο… Μα τόσο γουίνερ?
    Ξέχασες κι αυτό το βίντεο 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=SHV8b3nhRrQ

  10. Ο/Η Chris λέει:

    Nai vre8hkame k stn serie B, 2 fores an den kanw la8os. Ayto den mas empodise omws na sas apokleisoume kai tis 2 fores pou synanth8hkame sto Ch.League ta teleytaia 6 xronia. Giati mporei na exoume ta panw mas k ta katw mas alla h Inter 8a einai panta h kalyterh pelatissa…
    H galloi eprepe na kerdisoun apopse, ti na kanoume omws pou h tyxh mas xamogelase opws to kanei synh8ws stis megales omades(etsi den leme??)

  11. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Επιτυχία γιά την Μίλαν είναι κάθε αγώνας που τελειώνει χωρίς την συνδρομή γιατρών και γεροντολόγων 🙂

  12. Ο/Η balkou λέει:

    Α, έχετε τα πάνω σας και τα κάτω σας! Ενώ οι άλλες ομάδες απλά είναι λούζερ, δεν έχουν απάνω και κάτω… ΟΚ, ό,τι πεις…

  13. Ο/Η Chris λέει:

    Fysika k oi alles omades ta exoun, alla h Inter exei ta katw ths sto Ch.L. apo to 1964 🙂

  14. Ο/Η balkou λέει:

    Μέχρι το 97-98 έπρεπε να πάρεις πρωτάθλημα για να παίξεις στο Πρωταθλητριών. Κοινώς, ούτε η Λίβερπουλ θα’παιρνε το 2005, ούτε η Μίλαν το 2003 και το 2007 γιατί απλά δε θα’παιζαν. Δε θα’χαμε φιναλίστ τη Βαλένθια κλπ. Μπορεί πχ να’χει να πάρει πρωταθλητριών απ’το 65 (κι όχι απ’το 64) αλλά πχ έχει πάρει τρία ουέφα μέσα στη δεκαετία του 90 κι έχει παίξει και δυο τελικούς έναν στο πρωταθλητριών κόντρα στον Αγιαξ κι έναν ουέφα κόντρα στη Σάλκε.
    Στραπάτσο πχ για την Ιντερ ήταν ο αποκλεισμός απ’τη Μαλμο το 89, ή ο αποκλεισμός απ’τους ομίλους πριν λίγα χρόνια που έχασε 2 ή 3-0 στη Ρωσία με τη Λοκομοτίβ. Γενικότερα όμως έχει αποκλειστεί από σοβαρές ομάδες, όχι πχ με τίποτα 4-0 από Θέλτες κλπ

  15. Ο/Η Chris λέει:

    To 4-0 htan apo tn deportivo la coruna sto kolasmeno Riathor pou 8a’lege k o Sakellaropoulos :P. To prwto mats htan 4-1 yper ths Milan(eixe paiksei fantastikh mpala).tespa.. h Lokomotiv pantws den nomizw na einai k poly kalyterh ths Deportivo 😛

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *