Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποδο-oscars 2015: Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Οι κατηγορίες για τα Όσκαρ του Σομπρέρο για το 2015 κλείνουν με την καλύτερη ταινία. Τρεις υποψηφιότητες δυναμίτης που θα δυσκολέψουν την Ακαδημία να αποφασίσει:

gone-girl-4

Το κορίτσι που εξαφανίστηκε (του Dwayne “The Rock” Johnson)

Αυτός επιτυχημένος ποδοσφαιριστής με πολλούς τίτλους αλλά και ένα άφταστο όνειρο. Να ξεπεράσει τον Μέσι. Αυτή νέα, όμορφη και ένα απ’ τα πιο επιτυχημένα μοντέλα των τελευταίων ετών. Γνωρίστηκαν. Οι χορηγοί τούς πίεσαν και έτσι έγιναν ζευγάρι. Μαζί για αποτρίχωση. Μαζί για νύχια. Μαζί για λεύκανση. Μαζί στον κομμωτή. Ένας άτυπος αγώνας για το ποιος θα αγγίξει – καλύτερα – το τέλειο της εξωτερικής εμφάνισης. Ο Κριστιάνο δεν μπορούσε να πετύχει με τίποτα όμως το cat walk και κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Ο καθιερωμένος μαξιλαροπόλεμος και τα παιχνίδια με το γατουλίνο τους πριν τους αγώνες του CR7 έδωσαν τη θέση τους σε τσακωμούς και τσιριχτά που θα ζήλευε και Ρουβίτσα στα middle 90’s. Και εδώ αρχίζει η ταινία.

Ο The Rock “σκηνοθετεί” την Ιρίνα από τα πρώτα γυρίσματα του Ηρακλή και συνεχίζει και εδώ να κλέβει την παράσταση (και την καρδιά της) οδηγώντας την ταινία στα σκοτεινά μονοπάτια του νουάρ, μπολιάζοντας το όμως με πολλά στοιχεία μεταμοντέρνου σινεμά, έχοντας την πλήρη υποστήριξη των ηθοποιών του. Η Ιρίνα φεύγει γιατί ο Ρονάλντο δεν της έχει αφήσει τσιμπιδάκι για τσιμπιδάκι και επειδή τον έπιασε να δοκιμάζει τα σαμπό της στη σάουνα με το Ράμος. Μια πρόφαση που μας οδηγεί σε ψυχοφθόρα μονοπάτια που θα ζήλευε και ο Κιούμπρικ. Είναι όμως αυτή η αλήθεια ή μήπως στο βάθος αχνοφαίνεται μια μεταγραφή – και πάλι – στο Νησί; Εξαιρετικός στο μικρό ρολάκι του εραστή (που κλέβει την παράσταση) ο Τζων Τέρι. Σινέ – Πρόβλεψη. Ο Τζων θα βραβευτεί στο τέλος της σεζόν με το πρωτάθλημα Αγγλίας για την ερμηνεία του.

nightcrawler

Ο Νυχτογκόλης του Θοδωρή Ζαγοράκη

Ο Στέφανος είναι ποδοσφαιριστής σε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει μούσια, τατουάζ και στα δυο του χέρια, γρήγορο αυτοκίνητο με φωτάκια στις πιτσιλήθρες και τα έχει με μπαργούμαν σε γνωστό αφτεράδικο της πόλης. Ένας φυσιολογικός επιθετικός με λίγα λόγια που έχει να βάλει γκολ από την περασμένη σεζόν. Όλα αλλάζουν όμως όταν ανακαλύπτει ένα καινούριο ελληνάδικο. Ο μετρ είναι βετεράνος ποδοσφαιριστής και υπόσχεται να του μάθει τα κόλπα του σκοραρίσματος με την προϋπόθεση ότι θα ανοίγει μπουκάλι κάθε βράδυ. Ο Στέφανος είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να πετύχει και έτσι συμφωνεί.

Γρήγορα αρχίζει να σκοράρει συνέχεια και γίνεται ο αγαπημένος της εξέδρας. Μόνο που το κάνει με οποιοδήποτε τρόπο, σαμποτάρει το αυτοκίνητο του φιλότιμου Δημητράκη Δεκατέσσερα και αυτός μένει στην Πολίχνη χάνοντας το ματς, σκοράρει με το χέρι, κάνει θέατρο, όλα για το γκολ. Σύντομα όμως μια δαιμόνια ρεπόρτερ των Σπορ του Βορά (καταπληκτική στον ρόλο της έμπειρης δημοσιογράφου η Φωτεινή Πιπιλή) ανακαλύπτει την αλήθεια και απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. Εξαίσιος Γιώργος Μύρτσος στον ρόλο του μετρ, μια ταινία γεμάτη αγωνία αλλά και μηνύματα για τα όρια της δημοσιογραφίας, της ταχύτητας και της καγκουριάς. Δυνατό σάουντρακ με μια φοβερή Άντζυ Σαμίου. Της σκηνές καταδίωξης τις έχει ντουμπλάρει ως κασκαντέρ ο Γιούρκας Σεϊταρίδης.

The-Judge2

The Judge του εισαγγελέα Κορέα

Κουρασμένος από τη ζωή της μεγαλούπολης με τα ξενύχτια, τα μοντέλα και τα γρήγορα αυτοκίνητα ο μεγαλοδικηγόρος Αλέξης γυρίζει στην πατρίδα του την Πάτρα. Εκεί βλέπει τους παλιούς του φίλους, αλλά και την ήσυχη και χωρίς άγχος ζωή που άφησε ξωπίσω του. Έκπληκτος όμως ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του και δικαστής της πόλης, ο αδέκαστος Κυριάκος Θωμαΐδης, είναι κατηγορούμενος σε υπόθεση διαφθοράς με πειρατικά DVD.

Ο μοντελοπνίχτης Αλέξης παρ’ ότι έχει να του μιλήσει για δύο τηλεοπτικές σεζόν όταν και είχε αποχωρήσει για 35η συνεχόμενη φορά από πάνελ, αποφασίζει ότι αυτή είναι η πραγματικά μεγάλη υπόθεση της καριέρας του και αναλαμβάνει την υπεράσπιση του πατέρα του. Δικαστικό δράμα σε σκηνοθεσία Στηβ Κακέτση με εκπληκτική σεκάνς στη σκηνή της τακουνιάς στο κεφάλι από την σταρλετίτσα Εύη Βατίδου. Στο ρόλο του δεσμοφύλακα κάνει cameo o Γιάννης Αλαφούζος και αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Μια ματιά πίσω από τη βιτρίνα των καθωσπρέπει κοινωνιών της ελληνικής επαρχίας, αλλά και ελεγεία για την πάταξη της διαφθορά στο δικαστικό σώμα.

Περσινές υποψηφιότητες:
Ποδο-oscars 2014

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδο-oscars 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ποδο-oscars 2015: Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου

Τα βραβεία Όσκαρ πλησιάζουν και η Ακαδημία του Σομπρέρο προτείνει τις δικές της υποψηφιότητες με ταινίες που συναρπάζουν. Εννιά ταινίες για όλα τα γούστα σε τρεις κατηγορίες, εννιά υποψηφιότητες βγαλμένες από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ιστορίες. Τα ποδο-oscars του 2015 είναι εδώ και ξεκινάμε με τρεις συγκλονιστικές ερμηνείες: Μεγαλώνοντας του Γιάννη Τζίγγερ Αριστούργημα. Απλά Αριστούργημα. Η κάμερα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποδο-oscars 2015: Όσκαρ σκηνοθεσίας

Οι υποψηφιότητες σήμερα στη… σινεφίλ γωνιά μας είναι για την ταινία με την καλύτερη σκηνοθεσία: Birdman: H Απρόσμενη Αρετή του Αυτογκόλ του Αλεχάνδρο Ρίνους Μίχελς Γκονζάλες Πάντσο Κινηματογραφική μεταφορά του Δαβίδ και Γολιάθ μέσα απ’ το πρίσμα του Ρίνους Μίχελς διασκεύαζοντας τέλεια το ποίημα του Φέρεντς Πούσκας “Έντεκα αυτοί Έντεκα και ‘μεις”. Ο Τάκης είναι ο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *