Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μονακό, Μόναχο, μοναχός..

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, υπάρχουν τριών ειδών προπονητές. Υπάρχουν οι χαμηλών τόνων, ήρεμοι κύριοι, οι οποίοι δεν πρόκειται ποτέ να ξεφύγουν απ’τα κλασσικά όρια δηλώσεων που έχει θέσει η ποδοσφαιρική ρουτίνα τόσων δεκαετιών. Υπάρχουν οι πιο αντιδραστικοί, οι οποίοι σε ορισμένες έκρυθμες περιπτώσεις, θα ‘εκραγούν’, θα φωνάξουν, θα ειρωνευτούν και στην ανάγκη θα σηκωθούν να φύγουν νευριασμένοι από μια αίθουσα, αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα. Και υπάρχει και ..ο Ζοζέ Μουρίνιο!
Το Σάββατο, η Ίντερ φιλοξένησε την Κατάνια, την οποία και κέρδισε με 2-1, χάρη σε δυο αυτογκόλ των φιλοξενούμενων. Τέλος, συμβατικής περιγραφής.
Οι επόμενες ώρες-μέρες, είναι απλά απολαυστικές:
Μουρίνιο (αμέσως μετά το παιχνίδι): “Η Κατάνια έκανε το παιχνίδι της, αλλά το δίκαιο θα ήταν να κερδίσουμε με 5-1! Ακόμα κι αν είχα αντικαταστήσει τον τερματοφύλακα, τίποτα δεν θα άλλαζε”!
Πιέτρο Λο Μονακο, γενικός διευθυντής της Κατάνια: “Ο οποιοσδήποτε λέει τέτοια πράγματα, δεν σέβεται καθόλου τον αντίπαλο του, ούτε καν την χώρα που τον φιλοξενεί. Θα ήταν καλύτερα γι’αυτόν, να κρατάει το στόμα του κλειστό και να μην είναι τόσο φλύαρος. Μ’αυτά που λέει ρισκάρει να χάσει ..τα δόντια του!”
Μουρίνιο (την επόμενη μέρα): “Ποιος είναι αυτός ο ..Λο Μονακο; Έχω ακούσει για Θιβετιανούς μοναχούς, για το Πριγκηπάτο του Μονακό, για την Μπάγερν του Μονάχου, για το Γκραν Πρι του Μονακό και τέλος. Αν αυτός ο ..Λο Μονακο, θέλει να κάνει όνομα, μιλώντας για μένα τότε θα πρέπει να με πληρώσει! Ήδη έχω χορηγούς να με πληρώνουν για δημοσιότητα αλλά δεν πληρώνομαι για να κάνω γνωστό τον Λο Μονακο”!

Είναι πλέον σίγουρο, πως την μέρα που ο Πορτογάλος αποφασίσει να αποχωρήσει από τους πάγκους, το Ευρωπαικό ποδόσφαιρο θα γίνει ένα κλικ πιο βαρετό..

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ιταλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο μισητός αλλά ξεχωριστός Ζοσέ Μουρίνιο

Αντιπαθώ τον Ζοσέ Μουρίνιο. Τον αντιπαθώ περισσότερο κι απ’όσο απεχθάνομαι τους Γερμανούς και τον Φαν Μπόμελ. Μισώ την κλάψα του, την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία σε κάποια θέματα, την ατέλειωτη και συνήθως αδικαιολόγητη γκρίνια του, την απύθμενη εγωπάθεια του, την τακτική του προσέγγιση σε αρκετά μεγάλα παιχνίδια και περισσότερο απ’ όλα την τάση του να προσπαθεί […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν η Μίλαν έκλεψε την τελευταία στιγμή τον Ρούι Κόστα

Τέλη Ιουνίου 2001. Ο Ρούι Κόστα απολαμβάνει τις διακοπές του στην Πορτογαλία μετά από μια ακόμα γεμάτη σεζόν. Λίγες εβδομάδες πριν η Φιορεντίνα ολοκλήρωνε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά, κατακτώντας το Κύπελλο Ιταλίας μετά από έναν δύσκολο, διπλό τελικό με την Πάρμα. Με τον Μπατιστούτα να είναι πλέον κάτοικος Ρώμης, ο Ρούι Κόστα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Μονακό, Μόναχο, μοναχός..”

  1. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Ψόφος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *