Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

5 Αμπράμοβιτς στην συσκευασία του ενός

Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες μιάς δυναμικής επίθεσης του ασιατικού κεφαλαίου προς το αγγλικό ποδόσφαιρο, επίθεση που αν μη τι άλλο προβληματίζει τα μεγάλα ευρωπαϊκά clubs και τα κάνει να αισθάνονται αμήχανα και ανίσχυρα μπροστά στην οικονομική ισχύ των Αράβων (και όχι μόνο) επενδυτών.
Σε ανύποπτη στιγμή, πριν δύο χρόνια, ο τότε οικονομικός αντιπρόεδρος του FC Barcelona Ferran Soriano είχε πει πως ο σύλλογος πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μιά ταυτόχρονη διείσδυση 5 Αμπράμοβιτς στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Τελικά φαίνεται πως οι…Αμπράμοβιτς μπορεί να μην είναι 5, αλλά συμπυκνώνουν στο πολλαπλάσιο τον πλούτο αλλά και την διάθεση του Ρώσου μεγιστάνα.
Μετά την Manchester City και την αραβική Abu Dhabi United Group που έδειξαν τα δόντια τους με την περίπτωση Ρομπίνιο και ετοιμάζονται να τα ξαναδείξουν πιθανότατα στην Γιουνάϊτεντ γιά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ένας Ινδός Κροίσος, ο Anil Ambani, αφεντικό της Reliance Communications, ετοιμάζεται να «αλώσει» τους ανθρακορύχους της Νιουκάστλ και να «σπρώξει» μόνο γιά την αγορά και τα πρώτα έξοδα 375 εκατομμύρια ευρώ, ποσό αστείο αν υπολογίσουμε τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ των κερδών του.
Ο κύριος αυτός δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει γιά πολύ τον νυν πρόεδρο της Νιουκάστλ Mike Ashley να αποφασίσει.
Ο Ινδός μεγιστάνας δεν δηλώνει οπαδός της ομάδας και αν δεν πάρει γρήγορα την απάντησή του θα στραφεί σε άλλη ομάδα της Premier League που είναι απ ότι φαίνεται ο στόχος του.
Τα αποθέματα πετρελαίου αρχίζουν να εξαντλούνται και ο αραβικός επιχειρηματικός κόσμος στρέφεται σε άλλους τομείς κερδοφορίας όπως ο τουρισμός και η αξιοποίηση γης αλλά και οι δραστηριότητες εκτός Ασίας
Τα σημερινά αφεντικά της Μάντσεστερ Σίτυ φυσικά θα στείλουν αρκετές φορές γιά περιοδεία την ομάδα τους στο Αμπού Ντάμπι που κατοικείται από 850000 κατοίκους και τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να παίξει το ρόλο ενός ακριβού παραθεριστικού θερέτρου.
Παράλληλα θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν την ιδέα του ΝΒΑ και θα προτείνουν κάποιες αγωνιστικές του αγγλικού πρωταθλήματος να παίζονται στην Ασία.
Οι εποχές όπου οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έκαναν τουρνέ στην Ασία τους καλοκαιρινούς μήνες προς άγραν χρημάτων φαίνεται πως παρέρχεται οριστικά.
Σε λίγο το ποδόσφαιρο θα παίζεται εκεί, αφού κάποιοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσο-όσο γιά να το μεταφέρουν.
Παράλληλα θα διατηρούν στην κατοχή τους ομάδες με ιδιόκτητα γήπεδα, εισηγμένες στο χρηματιστήριο, με οπαδούς που ξοδεύουν όσο-όσο και που παρακολουθούν την ομάδα τους παντού και πάντα.
Και ας σημειώσουμε τέλος, πως οι Κροίσοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται γιά τα παραδοσιακά μεγάλα clubs της Αγγλίας, όπου οι απαιτήσεις είναι μεγάλες.
Γιά ένα οπαδό της Σίτυ και της Νιουκάστλ, η παρουσία τους και μόνο φτάνει και περισσεύει.
Παρ όλ αυτά η ακόρεστη διάθεσή τους και η απειρία τους σε σχέση με το αντικείμενο μόνο αισιόδοξους δεν μπορεί να κάνει τους ποδοσφαιρόφιλους του πλανήτη.
Αφού είναι βέβαιο πως το ποδόσφαιρο δεν έχει καμιά σχέση με την συλλογή μαργαριταριών.
Ούτε καν…ρουμπινιών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ιστορία του πρώτου χούλιγκαν

Είναι ίσως υπερβολικό να χαρακτηρίζεις ως χούλιγκαν κάποιον άνθρωπο που σε μια έκσταση χαράς έκανε το κάτι παραπάνω, αλλά πολλές φορές η ιστορία είναι αμείλικτη βγάζοντας ονόματα, παρά μάτια. Αυτή είναι η ιστορία του Έντι Κάβανo που αρκετοί αποκαλούν ως τον πρώτο χούλιγκαν χωρίς βέβαια να ισχύει κάτι τέτοιο, εμείς θα τον πούμε τον πρώτο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Αμοκάτσι και ο 13ος άθλος του Ηρακλή

Στις 21 Ιανουαρίου του 2016 ο θρύλος της εθνικής Νιγηρίας και της Έβερτον, Ντάνιελ Αμοκάτσι έφτανε στο αεροδρόμιο του Ούλου. Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Φινλανδίας. Ήταν σχεδόν ξημέρωμα και δεν υπήρχε πλήθος κόσμου για να τον επευφημήσει ή να βγάλει φωτογραφίες μαζί του, κρατώντας κάποιο κασκόλ ομάδας. Δυο-τρεις άνθρωποι από την ομάδα Χέρκουλες, μερικοί […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *