Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

To sombrero στον "πολίστα" φουνταριστό


Εχοντας παίξει μικρός πόλο στην παιδική ομάδα της Γλυφάδας, στην θέση του φουνταριστού, έμαθα να εκτιμώ τα…ανάποδα σουτ, αυτά που εκτελεί ο επιθετικός με γυρισμένη την πλάτη στο τέρμα, χωρίς ορατότητα και δυνατότητα να γυρίσει, με την άμυνα προσαρμοσμένη επάνω του.
Υποδέχεται την μπάλα, στρίβει τον καρπό του και χωρίς να γυρίσει την στέλνει σε μιά από τις δύο γωνιές του τερματοφύλακα που συνήθως αιφνιδιάζεται.
Απ την πρώτη στιγμή που είδα τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς να σκοράρει, τον παρομοίασα μέσα μου με έναν…πολίστα της στεριάς. Ενα φουνταριστό του γκαζόν που ξέρει να «βιδώνει» τις αντίπαλες άμυνες και να σκοράρει με την δύναμη και την τεχνική του.
Το sombrero αυτής της αγωνιστικής, νομίζω δικαιωματικά τού ανήκει γιά το όμορφο όσο και δύσκολο γκολ του χθες κόντρα στον Πανσερραϊκό, ένα γκολ που απλοποίησε την υπόθεση-νίκη γιά τον Ολυμπιακό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, sombrero of the week, βιντεοθεραπεία, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η επιστροφή ολοκληρώθηκε

https://www.youtube.com/watch?v=lw2yg6sTZqc Μετά το φιάσκο των ημιτελικών, οι τελικοί μας αποζημίωσαν. Το ζευγάρι της Ατλέτικο Νασιονάλ και της Ρίβερ Πλέιτ είχε δυο πολύ ωραία ματς, αλλά όλα μάλλον κρίθηκαν στον πρώτο αγώνα όταν κι οι Κολομβιανοί δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε νίκη. Σήμερα το ξημερώματα όσοι επέλεξαν να ξενυχτήσουν δικαιώθηκαν. Το Μονουμεντάλ του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Χασάπηδες της Βαρκελώνης

Yπήρξε μια εποχή, στη διάρκεια της δεκαετίας που ακολούθησε τη φυγή του Γιόχαν Κρόιφ-παίκτη και προηγήθηκε της έλευσης του Γιόχαν Κρόιφ-προπονητή, που η Μπαρτσελόνα ήταν μια ομάδα στην οποία θα μπορούσε άνετα να παίξει ο γνωστός μας Ντιέγκο Κόστα, κι αυτό χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει ούτε στο τόσο δα τη συμπεριφορά του. Μια ομάδα που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “To sombrero στον "πολίστα" φουνταριστό”

  1. Ο/Η Stepas λέει:

    Πραγματικά φοβερή η κίνησή του.Κι εμένα μου έκανε εντύπωση. Μπράβο του! Είναι πολύ μεγάλος σκόρερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *