Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αναλαμπές παλιάς μαγικής Σελεσάο

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, και τα τέσσερα γκολ του παραπάνω βίντεο θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο αναλύσεων και θαυμασμού για πολλές μέρες. Τα εκπληκτικά τελειώματα των δυο πρώτων γκολ, το μαγικό κατέβασμα της μπάλας και η σέντρα, πάνω στην κίνηση, στο τρίτο και το άνετο κοντρόλ στον αέρα, συνοδευόμενο από σωστή επανατοποθέτηση του σώματος και άνετο πλασέ στην γωνία, είναι πινελιές πολύ όμορφου ποδοσφαίρου, που πολύ σπάνια, πλέον, συναντάς μαζεμένες στο ίδιο ενενηντάλεπτο. Στην περίπτωση της εθνικής Βραζιλίας όμως, είναι απλές ‘προεκτάσεις’ στο χόρτο, κάποιων εκ των μεγαλύτερων ταλέντων παγκοσμίως.

Η ομάδα του ‘καταστροφέα’ Ντούνγκα, έβγαλε εχθές την στολή του ‘εκτρώματος’, που φορούσε συχνά-πυκνά τα τελευταία χρόνια (μετατρέποντας την και σε ιδανικό θύμα για κάθε σοβαρό αντίπαλο) και πρόσφερε επιτέλους λίγο θέαμα ανάλογο του πλούσιου ταλέντου της, έστω και απέναντι στην αδύναμη Βενεζουέλα. Η θεαματική Βραζιλία είχε λείψει στους οπαδούς της, αλλά, το κυριότερο, είχε λείψει στο ίδιο το ποδόσφαιρο..

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο χοντρός που τα κατάφερε

Κέμπες, Κανίγια, Μπατιστούτα, Μπάλμπο, Κρέσπο, Ιγκουαΐν, Αγκουέρο. Μερικά από τα ονόματα που έχουν αναλάβει το ρόλο του επιθετικού στην εθνική Αργεντινής από το παρελθόν μέχρι και σήμερα. Παίκτες με ποιότητα, ονόματα που πουλάν φανέλες, που τα παίρνεις στις ομάδες σου στο Μάνατζερ, παίκτες που έγραψαν ιστορία στους συλλόγους τους. Κι απόψε κοιτάς τις εντεκάδες στο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποδοσφαιρική ανατριχίλα, Made in Scotland

Το Λιθ είναι μια ιστορική περιοχή στα βόρεια του Εδιμβούργου, η οποία έχει προσφέρει στον πλανήτη τη Χιμπέρνιαν και τα δίδυμα αδέρφια, Τσάρλι και Κρέγκ Ρίντ, που κάποιοι ξέρουμε ως “The Proclaimers” και κάποιοι άλλοι ως “εκείνη η μπάντα που λέει εκείνο το γαμάτο, χαρούμενο τραγουδάκι που κάτι λέει για 500 μίλια“. Όπως οι περισσότεροι Σκωτσέζοι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Αναλαμπές παλιάς μαγικής Σελεσάο”

  1. Ο/Η Chris λέει:

    Μπαλίτσα είναι να βάζεις γκολ και μετά να κάθεσαι πίσω για να μην φας. Αν ήθελα να βλέπω γκολ θα πήγαινα να χαζεύω στα 5χ5, κύριε Βένο.

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Και μάλιστα σε γήπεδα με Ελληνάκια.
    Μην ξεχνιόμαστε κύριε…Δράμπη 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *