Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποδόσφαιρο – σάμπα – θρησκεία

“Βλέπω πως ο Μέσσι – ο οποίος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο κατά την γνώμη μου – όταν χάνει την μπάλα, μετά τρέχει για να την ξανακερδίσει ή έστω να κάνει φαουλ. Οι δικοί μας, όταν χάνουν την μπάλα, απλά σταυρώνουν τα χέρια τους”.
“Οι οπαδοί περιμένουν απ’τους παίκτες να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους. Κανείς δεν ζητάει κάτι υπερφυσικό. Είναι όμως ανύποφορο γι’αυτούς να τους βλέπουν να μην ιδρώνουν την φανέλα τους”.

Luiz Inacio Lula da Silva, πρόεδρος της Βραζιλίας

“Επειδή τον έχω ψηφίσει κιόλας, είμαι πολύ ενοχλημένος για τις δηλώσεις του και κυρίως γιατί έφερε σαν παράδειγμα τον Μέσσι. Αν θέλει, μπορεί να πάει να μείνει στην Αργεντίνη, να αποκτήσει την υπηκοότητα και να παραιτηθεί από πρόεδρος κι έτσι ίσως η Βραζιλία προοδεύσει με κάποιον τρόπο”.

Julio Cesar, τερματοφύλακας της Εθνικής Βραζιλίας


Σε μια χώρα, πολύ, πολύ, πολύ μακριά από εμάς, το ποδόσφαιρο παραμένει κάτι πολύ σημανικότερο από ένα απλό παιχνίδι..

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο πρώτος που το σήκωσε

Κάθε σοβαρή ποδοσφαιρική διοργάνωση τελειώνει με τον αρχηγό των νικητών να σηκώνει το τρόπαιο. Είτε αυτό είναι η πιατέλα για τα λουκάνικα στην Μπουντεσλίγκα, είτε κάποιο πιο κλασσικό κύπελλο, η επίσημη έναρξη των πανηγυρισμών είναι η στιγμή που το “τιμημένο” σηκώνεται ψηλά στον ουρανό. Φαντάζομαι πολλοί από εμάς αγνοούμε πώς ξεκίνησε αυτό το “έθιμο”. Σύμφωνα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Πρωτάθλημα που Κρίθηκε 30 Χρόνια Μετά

Η Ρόζα Μαρία Βέμπερ, ο Μάρκο Αυρέλιο Μέλο και ο Λουΐς Ρομπέρτο Μπαρόσο στήθηκαν μπροστά στις κάμερες. Οι τρεις Βραζιλιάνοι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, μαζί με άλλος δυο που δεν βγήκαν στη συνέντευξη τύπου, μόλις είχαν πάρει μια σημαντική και, κυρίως, τελεσίδικη απόφαση. Ξεκίνησε η Βέμπερ: «Το ποδόσφαιρο είναι πάθος και το ιδεατό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ποδόσφαιρο – σάμπα – θρησκεία”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Αλλά οι δηλώσεις των “ενοχλημένων” παραμένουν ίδιες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *