Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η παράσταση του Αλίεφ

Mπορεί στη χθεσινή νίκη της Άρσεναλ επί της Δυναμό Κιέβου με 1-0 ο πρωταγωνιστής για τα MME να ήταν ο 20χρονος σκόρερ Μπέντνερ αλλά το έμπειρο ‘καλτ’ Ελληνικό μάτι δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να μην ρίξει μερικά φώτα προσοχής και πάνω στον 23χρονο μέσο της Δυναμό, Ολεκσάντρ Αλίεφ.

Αρχικά την προσοχή κλέβει η αξιοθαύμαστη ερμηνεία του στην παρακάτω φάση, ερμηνεία η οποία θα μπορούσε να συναγωνιστεί επάξια κάποιες αντίστοιχες μεγάλες στιγμές του Τσάρλι Τσάπλιν, του Μπάστερ Κίτον, του Γιώργου Καραγκούνη ή του Αλέκου Αλεξανδρή:

Επειδή όμως, η παραπάνω σκηνή πέρασε απαρατήρητη από όλο τον κόσμο και, το βασικότερο, απ’τον διαιτητή, ο Αλίεφ αποφασίζει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στα τελευεταία λεπτά του αγώνα. Η Δυναμό πιέζει για την ισοφάριση, αυτός θέλει απεγνωσμένα να εκτελέσει το φαουλ γρήγορα αλλά μπροστά στην μπάλα έχει σταθεί ο διαιτητής, άνετος και χαλαρός σαν να μην ‘τρέχει’ ο Χρόνος ανελέητα. Χωρίς καμία συναίσθηση της ταυτότητας του εμποδίου και σαν μικρό παιδάκι που το μόνο που τον νοιάζει είναι να παίξει ο Ουκρανός πιτσιρικάς σκουντάει τον ‘άρχοντα του αγώνα’ για να πάει πιο πέρα ώστε να εκτελέσει το φάουλ, κερδίζει επάξια την δεύτερη κίτρινη κάρτα του και μαζί τα λίγα λεπτά διασημότητας που του στέρησαν στην προηγούμενη φάση.

Olexandr Aliyev

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, βιντεοθεραπεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σαν τον αυτοσαρκασμό δεν έχει

Μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα που ο “υπέροχος λαός” μιας ομάδας είναι πάντα νικητής, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του αγώνα, βρίσκεται ένα μεγάλο νησί στο οποίο η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Οι Άγγλοι είναι γενικότερα ένας πολύ περίεργος λαός, όπως έχουμε σχολιάσει αμέτρητες φορές, και αυτό δεν θα μπορούσε να μην επηρεάζει την παρουσία τους στα γήπεδα. “You’ve only […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο 40αρης Ράιαν Γκίγκς

Τετάρτη βράδυ, δεύτερο ημίχρονο στο Λεβερκούζεν, η Γιουνάιτεντ προηγείται με 0-2 της Μπάγερ. Σε μια αδιάφορη φάση στο κέντρο και κοντά στη γραμμή του αράουτ ο Λαρς Μπέντερ μονομαχεί με τον Ράιαν Γκίγκς. Η διεκδίκηση κρατάει μερικά δευτερόλεπτα, ο Γερμανός στην προσπάθεια του να βγει νικητής απ’ αυτήν τραβάει τη φανέλα του Ουαλού αλλά αυτός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *