Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Λονδίνο – Τορίνο – Μιλάνο

Για όσους πιθανώς δεν γνωρίζουν, απόψε το βράδυ υπάρχει το μεγάλο ματς μεταξύ Ίντερ και Γιουβέντους. Μεγάλο όχι μόνο εξαιτίας των ονομάτων τους και της βαθμολογικής σημασίας του αγώνα, αλλά και εξαιτίας της πρόσφατης ιστορίας του Calciopolis. Παρ’ όλα αυτά, μια που εδώ γράφουμε για ποδοσφαιρικές ιστορίες (που λέει κι ένας φίλος που υποστηρίζει τη Γιούβε), το σημερινό παιχνίδι έχει μία τέτοια. Μια μεγάλη κόντρα των πάγκων, από αυτές που δεν βλέπουμε τόσο συχνά και συνηθίζουμε να τις απολαμβάνουμε. Από την μία ο Ιταλός Κλαούντιο Ρανιέρι και από την άλλη ο Πορτογάλος Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Ρανιέρι ήταν ο τελευταίος προπονητής της Τσέλσι πριν τον Μουρίνιο και θεωρεί ότι άδικα είχε φύγει και ότι δεν αναγνωρίσθηκε η δική του συνεισφορά στην ομάδα. Από την άλλη ο Μουρίνιο με το γνωστό υπεροπτικό του στυλ διαφωνεί. Οι κόντρες τους μεταφέρθηκαν φέτος στην Ιταλία. Η πρώτη σπίθα μάλλον έπεσε από τον Ρανιέρι (αν και σε αυτές τις ιστορίες ποτέ δεν ξέρεις) όταν δήλωσε για τον Μουρίνιο μετά από έναν αγώνα: “Δεν χρειάζεται να κερδίζω για να είμαι σίγουρος γι’ αυτό που κάνω, σε αντίθεση με τον Μουρίνιο.”

Ο Μουρίνιο απάντησε με μια σκληρή επίθεση: “Λέει ότι στον τρόπο σκέψης του δεν έχει σημασία να κερδίζει και ότι εγώ πρέπει να κερδίζω για να ξέρω τι κάνω. Είναι αλήθεια και γι’ αυτό έχω κερδίσει τόσους τίτλους. Μου αρέσει να κερδίζω, αυτός έχει αυτή τη νοοτροπία εδώ και 70 χρόνια. Έχει κερδίσει ένα Σούπερ Καπ, ένα μικρό κύπελλο. Δεν έχει κερδίσει κανέναν μεγάλο τίτλο. Ίσως πρέπει να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του, αν και είναι πολύ γέρος για να το κάνει.” Σημείωση: Ο Ρανιέρι είναι 57 ετών.

Ο Ιταλός διατηρώντας την εκνευριστική ψυχραιμία του απάντησε: “Είναι καλύτερο να αφήσουμε τις κόντρες του Αυγούστου πίσω μας. Ο Μουρίνιο πάντως έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και τι σκέφτεται για τους συναδέλφους του. Θα είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτόν πάντως. Ανέλαβε μια ομάδα με δύο σερί πρωταθλήματα και θα του ζητηθούν τα πάντα. Εγώ έχω αποκτήσει μεγάλη σοφία στα 70 χρόνια μου και θα του δώσω συγχαρητήρια αν τα καταφέρει”.


Αν απάντησε ο Μουρίνιο; Δεν θέλω ανόητες ερωτήσεις. “Είναι απλό. Ο Ρανιέρι μίλησε μια φορά και ήταν χαρούμενος, μίλησε μια δεύτερη φορά και ήταν χαρούμενος. Μίλησε τρίτη φορά και ήταν ακόμα πιο χαρούμενος. Εγώ μίλησα μια φορά και αυτός θύμωσε. Το σκορ είναι 3-1 γι’ αυτόν, αλλά το δικό μου ήταν ένα όμορφο γκολ. Σε κάνεναν δεν αρέσει να χάνει 3-1, αλλά αποδέχομαι την ήττα μου. Παρ’ όλα αυτά θα υποστηρίξω την Γιουβέντους στα προκριματικά του CL“.

Αργότερα η κόντρα συνεχίστηκε με αφορμή το γεγονός ότι ο Μουρίνιο δεν μιλούσε στις συνεντεύξεις τύπου μετά το τέλος του αγώνα και έστελνε τον βοηθό του. Ο Ρανιέρι είπε ότι αυτό δείχνει ασέβεια. Ο “special one” απάντησε άμεσα: “Διάβαζα ιταλικά 5 ώρες την ημέρα για να μπορώ να συνεννοηθώ με τους παίκτες, τα ΜΜΕ και τους οπαδούς. Αυτός ήταν 5 χρόνια στην Αγγλία και με το ζόρι μπορούσε να πει καλημέρα και καλησπέρα στα αγγλικά. Ποιος είναι αυτός που θα μου πει τι να κάνω;” Ο Ρανιέρι είπε απλά: “Είναι ένας Πορτογάλος προπονητής που δεν διαφέρει πολύ από έναν Ιταλό προπονητή. Εγώ είμαι ένας Ιταλός που έχω πάει σε όλον τον κόσμο και ήρθα σε επαφή με άλλα είδη ποδοσφαίρου”.

Τις τελευταίες μέρες προσπάθησαν κάπως να ρίξουν τους τόνους. Ο Ρανιέρι δήλωσε ότι είναι ματς Ίντερ-Γιουβέντους και όχι Μουρίνιο-Ρανιέρι και ότι με ευχαρίστηση θα ανταλλάξει χειραψία με τον Πορτογάλο. Είπε μάλιστα ότι τον θεωρεί πολύ καλό στην τακτική και του αρέσει να παίζει σαν Ιταλός. Ο Μουρίνιο είπε ότι η σχέση του με τον Ρανιέρι είναι δική τους δουλειά και δεν έχει καμία σχέση και ότι δεν του αρέσει που έχει εμπλακεί ο Τύπος σε αυτό (!!). Επίσης, είπε ότι θα τον περιμένει στη φυσούνα για να του δώσει το χέρι του γιατί έτσι είναι το σωστό. Το αν θα θυμηθούν τα παλιά ή όχι θα το ξέρουμε μετά το τέλος των 90′ του αγώνα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιταλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο εύθραυστος γίγαντας της Αταλάντα

Η Αταλάντα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αποκτήσει ένα σωρό συμπάθειες στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Κι αν τα παλιότερα χρόνια “τέτοιες” ομάδες, ομάδες δηλαδή που έμπαιναν σφήνα στους μεγάλους της Ευρώπης, ήταν αρκετά συχνές (με φαινόμενα τύπου Πόρτο, Βαλένθια, Ντεπορτίβο, Διναμό Κιέβου) με το ποδόσφαιρο να έχει γίνει ένα πολύ πιο κλειστό κλαμπ ομάδων, κάτι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λούθερ Μπλίσετ: το παλτό που έγινε έμπνευση ενός κινήματος

Στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι δύσκολο να πετύχεις ιστορία σαν κι αυτή του Τζαμακαϊνού φορ Λούθερ Μπλίσετ που έγινε τόσο διάσημος, χωρίς να έχει τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική πορεία. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Αν ασχολείστε λίγο με το Ίντερνετ ή με τη λογοτεχνία ή απλά με pop culture αναφορές ή είστε ακτιβιστής, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Λονδίνο – Τορίνο – Μιλάνο”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Κακώς ο Ρανιέρι τα βάζει με τον Μουρίνιο. Δεν φταίει ο πορτογάλος, αν ο Αμπράμοβιτς ήθελε να πάρει τον προπονητή που ήταν περισσότερο στη μόδα τότε.
    Μια χαρά δουλειά έχει κάνει σ’όλες τις ομάδες που’χει δουλέψει. Κι εφ’όσον είναι σίγουρος για τη δουλειά του, όλα τ’άλλα είναι για να κερδίζουν στήλες στις εφημερίδες για πάρτη τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *