Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

O Andre Luis δεν ήταν ποτέ φρόνιμος

Ο André Luis, Βραζιλιάνος αμυντικός της Botafogo, έγινε σήμερα φίρμα σ’ όλο τον πλανήτη, λόγω της ενέργειας του, να αρπάξει από το χέρι του διαιτητή, την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε και να του την δείξει πίσω.

H συγκεκριμένη ‘παράσταση’ όμως δεν είναι τίποτα, μπροστά στα όσα προκάλεσε τον Ιούνιο. Στα πλαίσια του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, η Náutico υποδεχόταν την Botafogo. Με το σκορ στο 1-0, για τους γηπεδούχους, ο Luis κάνει ένα τάκλιν στο χώρο του κέντρου. Ο διαιτητής (λανθασμένα), σφυρίζει φαουλ και του δείχνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η συνέχεια μπορεί να βρεθεί στο ..αστυνομικό δελτίο!

Το πιο εντυπωσιακό και αστείο της ιστορίας δεν βρίσκεται στις χειρονομίες του Luis προς την κερκίδα. Ούτε στο γεγονός ότι τους πέταξε ένα μπουκάλι νερό, λόγω του οποίου τραυματίστηκε κάποιος (δεν φαίνεται στο βίντεο). Ούτε στο ότι αρνήθηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο, με αποτέλεσμα να ζητήσει ο διαιτητής την επέμβαση της αστυνομίας. Ούτε στο ότι αντιστάθηκε ακόμα και στους μπάτσους, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αντίσταση κατά της Αρχής και επίθεση κατά των αστυνομικών.

Ούτε καν, στο ότι στο χάος που επικράτησε μπλέχτηκαν συμπαίκτες του αλλά και ο πρόεδρος της ομάδας, Bebeto de Freitas, που κατέβηκε εσπευσμένα απ’την κερκίδα και ανακατεύτηκε στον καυγά. Ούτε στο ότι τελικά τον πήρε σηκωτό όλη σχεδόν η αστυνομική μονάδα της περιοχής, που τελικά συνέλλαβε και τον πρόεδρο. Ούτε στο γεγονός, ότι ο πρόεδρος αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, γιατί θεώρησε υπερβολική την αντίδραση της αστυνομίας με αποτέλεσμα να εκρεμμεί ακόμα δικαστήριο για την υπόθεση.

Αυτό που πραγματικά αξίζει προσοχής και αναφώνησης “όχι, δεν γίνονται αυτά”, είναι ότι μέσα στο πανδαιμόνιο και στον πανικό που επικρατεί, μια εκ των αστυνομικών που έχει συλλάβει τον Luis και τον κρατάει, δίνει συνέντευξη ζωντανά στους δημοσιογράφους, οι οποίοι ανενόχλητοι και με έντονο το αίσθημα της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των τηλεθεατών τους, απευθύνουν ερωτήσεις ακόμα και στον ίδιο τον παίκτη, που σίγουρα έχει χάσει προ πολλού την επαφή με την πραγματική ζωή! Ω ναι, αυτά συμβαίνουν μόνο στην Λατινική Αμερική..

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ήρωες που δεν ξέρουμε: Νέστορ Ορτιγόσα

Ίσως ο τίτλος να αδικεί τον συγκεκριμένο παίκτη. Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος και θα πει: “Μας δουλεύεις ρε Σομπρέρο; Δεν γνωρίζουμε τον χοντρούλη Νέστορα;”, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την ενότητα κειμένων ασχολούμαστε μεν με παίκτες που έχουν κερδίσει την αγάπη του κόσμου, έχουν καταφέρει επιτυχίες, αλλά στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό της Ευρώπης […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ιερός ρόλος του μασέρ στη Βραζιλία

http://www.youtube.com/watch?v=nBtFY398_I0 Στη Βραζιλία δεν έχει σημασία τι δηλώνεις, είναι κάτι τυπικό. Μπορεί π.χ. η ταυτότητά σου να λέει ότι είσαι ο μασέρ της ομάδας. Στην πραγματικότητα το ξέρεις κι εσύ, το ξέρουν κι οι άλλοι ότι είσαι ένα μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας. Έτοιμος να τα θυσιάσεις όλα για το καλό του συλλόγου. Είχαμε δει πέρσι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *