Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο ιερός ρόλος του μασέρ στη Βραζιλία

http://www.youtube.com/watch?v=nBtFY398_I0

Στη Βραζιλία δεν έχει σημασία τι δηλώνεις, είναι κάτι τυπικό. Μπορεί π.χ. η ταυτότητά σου να λέει ότι είσαι ο μασέρ της ομάδας. Στην πραγματικότητα το ξέρεις κι εσύ, το ξέρουν κι οι άλλοι ότι είσαι ένα μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας. Έτοιμος να τα θυσιάσεις όλα για το καλό του συλλόγου. Είχαμε δει πέρσι τον θεούλη στην Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ που πήρε την μπουκιά από το στόμα του επίδοξου Μέσι. Πριν δυο μήνες ένα παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα στον αγώνα Τουπί-Απαρασεντίνεσε για τη Δ’ Εθνική. Με το σκορ στο 2-2 στο 89′ η Τουπί ήταν έτοιμη να σκοράρει το 3-2 και να πάρει την μεγάλη πρόκριση. Εκεί όμως εμφανίστηκε ο γιγάντιος μασέρ Ρομίλδο Φονσέκα ντα Σίλβα που με διπλή απόκρουση (το ΕΠΙΚΟ είναι ότι δεν χρησιμοποιεί χέρια για να είναι νόμιμος) έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Το ακόμα πιο επικό είναι το μαγικό του σπριντ όπου πετάει την τσάντα με τα σύνεργα και τρέχει σαν τον φούστη για να γλιτώσει το ξύλο που είναι σίγουρο ότι έρχεται. Δυστυχώς όμως για τον Ρομίλδο τα ματς δεν κρίνονται στο γήπεδο με τον ιδρώτα των παικτών (και των μασέρ). Η Τουπί έκανε ένσταση και δικαιώθηκε και όλος ο κόπος του μασέρ πήγε χαμένος.

http://www.youtube.com/watch?v=s4xXoAjCqko

Σε πιο φρέσκα κουλούρια όμως και σε ένα ματς της Γ’ Εθνικής, κάποιος παίκτης της Σαμπάιο Κορέο (της ομάδας με το παρατσούκλι οι Βολιβιανοί και μασκότ έναν καρχαρία) χτύπησε και χρειάστηκε τη βοήθεια του μασέρ της ομάδας. Ο παλίκαρος όμως στην προσπάθειά του να υπηρετήσει το καλό της ομάδας λαβώθηκε άσχημα με το κωμικό αποτέλεσμα να πηγαίνει σαν συγκαμένος. Επειδή όμως όπως είδαμε οι μασέρ είναι κάτι σαν ποδοσφαιριστές, ο γίγας βλέποντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει γύρισε με χαρακτηριστική άνεση και ζήτησε… αλλαγή. Η βραζιλιάνικη λογική λέει ότι αφού ο μασέρ μπορεί να κάνει τον ποδοσφαιριστή, ο κόουτς θα έβαλε κάποιον αναπληρωματικό να κάνει τον μασέρ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το φαβορί και οι άλλοι δύο

Στην Λατινική Αμερική το ποδόσφαιρο δεν σταματά. Το Κόπα Αμέρικα είναι παρελθόν, αλλά τα πρωταθλήματα και κυρίως το Κόπα Λιμπερταδόρες συνεχίζονται κανονικά. Φτάσαμε πλέον στα ημιτελικά του μεγαλύτερου διασυλλογικού θεσμού της άλλης πλευράς του Ατλαντικού και οι γηπεδούχοι έκαναν το πρώτο βήμα. Πρώτα η Ρίβερ Πλέιτ που την Τρίτη το βράδυ δικαιολόγησε τον τίτλο του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

“Το αν κερδίζεις ή χάνεις είναι δευτερεύον”

Στις αρχές της δεκαετίας του 40′ ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες που έχει βγάλει η Αργεντινή και ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα, εργαζόταν σε μια βιβλιοθήκη στο Μπουένος Άιρες. Παρ’ όλο που ο Μπόρχες άνηκε στην κατηγορία των λογοτεχνών που αδιαφορούσαν πλήρως (σε βαθμό σνομπισμού) για το ποδόσφαιρο, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Ο ιερός ρόλος του μασέρ στη Βραζιλία”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    τώρα που το λες, θυμάμαι ένα φιλικό με τη Βάσκο ντα Γκάμα το ’95 στη ΝΦ όπου ο μασέρ των Βραζιλιάνος (ένας καραφλός και με κοιλιά σαν μπάλα!!) είχε δώσει σόου και αποθεώθηκε από την κερκίδα.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Aυτός πρέπει να είναι ο τύπος που λένε στο βιβλίο Futebol. Θέλω να ψάξω μήπως βρω παραπάνω στοιχεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *