Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σκίζοντας τα δίχτυα

Αν πάντα είχες την απορία για ποιο λόγο οι επόπτες ελέγχουν με τόση τυπικότητα στην αρχή των αγώνων τα δίχτυα των εστιών, το Βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, είναι εδώ για να σου δώσει την απάντηση.

Η ιστορία πάει κάπως έτσι: Σάββατο μεσημέρι και η Μποαβίστα υποδέχεται την Μποταφόγκο στα πλαίσια του πρωταθλήματος Carioca – το οποίο είναι ένα εκ των περιφερειακών πρωταθλημάτων που παίζουν οι Βραζιλιάνοι ώστε να μην κάθονται πάνω από τρεις μέρες χωρίς μπάλα – το παιχνίδι είναι στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ στο 1-1, γίνεται μια σέντρα στην περιοχή της Μποαβίστα και ο Αλεσάντρο με κεφαλιά στέλνει μεν τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα αλλά χωρίς αυτή να περάσει ανάμεσα απ’τα δυο κάθετα δοκάρια!

Διαιτητής και επόπτης δεν καταλαβαίνουν τι έγινε, το γκολ μετράει κανονικά, οι φιλοξενούμενοι πανηγυρίζουν και οι γηπεδούχοι χτυπιούνται προσπαθώντας να πείσουν τους ένα-κλικ-πριν-την-μέτρια-μυωπία διαιτητές πως η μπάλα κατέληξε μέσα στο τέρμα εξαιτίας μιας τρύπας στα δίχτυα. Τα λεπτά περνάνε, οι παίκτες της Μποαβίστα αρνούνται να κάνουν σέντρα γιατί νιώθουν ότι πιάστηκαν κορόιδο με τον πιο ηλίθιο τρόπο, έναν τρόπο που ούτε παιδάκια σε αγώνα στο πάρκο στον οποίο μετά από κάποιο σουτ η μπάλα έχει ξεκάθαρα περάσει πιο δίπλα από το νοητό κάθετο δοκάρι του οποίου η βάση είναι μια σχολική τσάντα δεν θα αποδεχόταν και τελικά την λύση δίνει ο επόπτης που ξαφνικά μετά από κάμποσα λεπτά σύγχυσης αποφασίζει ότι κάτι δεν έγινε με την νόμιμη μέθοδο. Άμεση αλλαγή αντιδράσεων. Το γκολ ακυρώνεται, οι γηπεδούχοι πανηγυρίζουν και οι φιλοξενούμενοι χτυπιούνται, ισχυριζόμενοι ότι κάποιος που έβλεπε το ματς στην τηλεόραση μαρτύρησε την απάτη στον επόπτη.

Το παιχνίδι συνεχίζεται με το σκορ να… επιστρέφει στο 1-1 και η Μποταφόγκο καταφέρνει τελικά να πάρει το διπλό στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα πάλι με κεφαλιά αλλά αυτή τη φορά με νόμιμο τρόπο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Γιατί ο Μαρσέλο Μπιέλσα έχει ακόμη όλα του τα δάχτυλα;

«Ο Μαρσέλο Μπιέλσα είναι ο καλύτερος προπονητής του πλανήτη». Τα λόγια είναι ενός άλλου καλύτερου προπονητή του πλανήτη, του Πεπ Γκουαρδιόλα, και μπορεί κανείς να συμφωνήσει ή όχι. Πάντως ο Μαρσέλο Μπιέλσα είναι μοναδικός και από όπου πέρασε αγαπήθηκε τρελά, όπως δηλαδή του ταιριάζει. Διότι ο ιδιοφυής κόουτς είναι γνωστός και ως «El Loco», ο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα εορταστικό βίντεο διαφορετικό από τα άλλα

Σε μια από εκείνες τις μαγικές διαδρομές του ίντερνετ που ξεκινάς να ψάχνεις πληροφορίες για μια ταινία και καταλήγεις να βλέπεις βίντεο από συναυλίες του Νικ Κέιβ ενώ ενδιάμεσα έχεις περάσει τουλάχιστον δυο φορές, σε διαφορετικά χρονικά σημεία, από θέματα που σου δείχνουν το nip slip κάποιας διάσημης γκόμενας, είχα πέσει πριν λίγα χρόνια σ’ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Σκίζοντας τα δίχτυα”

  1. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    1) Μετά από 600′ ένα τέτοιο γκολ σε χαλάει;;;

    2) ΠΟιος είναι ο νέος Πέλε κάπου στο 7:50??

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Μπα, ούτε τέτοιο δεν βάζουμε.

    Όσο για τον νέο Πελέ (αν και σιγά, αυτά τα κάνουν όλοι σχεδόν εκεί), χλωμό να τον ανακαλύψεις, καθώς στα περιφερειακά πρωταθλήματα τους, κατά κύριο λόγο παίζουν πιτσιρικάδες και ρεζέρβες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *