Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα


«Θα παραστώ αύριο στο ΔΣ της ΠΑΕ και θα περιμένω να μου ζητήσουν συγνώμη για τα λάβαρα. Βρείτε μου έναν Παναθηναϊκό που μπορεί να πει μπράβο που κατέβηκαν τα λάβαρα. Θα παραστώ στο διοικητικό συμβούλιο με όλη την καλή διάθεση αν όμως προκληθώ θα απαντήσω σφοδρότατα. Απολύθηκε ένα κοριτσάκι που εκτέλεσε την εντολή, αντί να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους».

Από gazzetta.gr

Αυτά δήλωσε χθες ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αναφορικά με το γνωστό πιά θέμα με τα λάβαρα του μπασκετικού Παναθηναϊκού.
Το sombrero, πάντα ευαίσθητο σε τέτοια τεράστιας σημασίας θέματα, έψαξε και βρήκε το κοριτσάκι των δηλώσεων, την μικρή Μιράντα, που απολυμένη πλέον απ την ΠΑΕ Παναθηναϊκός πουλάει σπίρτα Σοφοκλέους και Αθηνάς γωνία γιά να ζήσει.
Το παράπονο στα μάτια της μικρής παιδούλας ράγισε τις τρυφερές και ευαίσθητες καρδιές μας σε τέτοιο βαθμό που μετανιώσαμε γιά την αρχική μας σκέψη να πουλήσουμε το ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA.
Πάρτε χαρτομάντηλα και διαβάστε:

– Σπίρτα…σπίρτα…Πάρτε σπίρτα απ την απολυμένηηηηηηη. Πάρτε ένα κουτάκι σπίρτα καλέ κύριε…
– Γειά σου Μιράντα. Δώσε μου ένα κουτάκι σπίρτα
– Σας ευχαριστώ πολύ καλέ κύριε. Θέλετε μεγάλα ή μικρά;
– Μεγάλα δώσε μου Μιράντα.
– Μα πού ξέρετε τ όνομά μου καλέ κύριε;
– Ξέρω καλά ποιά είσαι Μιράντα. Είσαι το κοριτσάκι που απολύθηκε γιά τα λάβαρα του ΟΑΚΑ
– Αχ καλέ κύριε. Μην μου το θυμίζετε. (βουρκώνει). Η ζωή ήταν πολύ σκληρή μαζί μου. Αυτός ο Παρθενόπουλος…αχ…(ξαναβουρκώνει)
– Τί συνέβη ακριβώς Μιράντα;
– Εμένα απλώς μου είπαν να πάω στον Αλί και να του πω να κατεβάσει εκείνα τα πανιά
– Ποιός στο είπε αυτό;
– Ο Βουτσαράς…(ξαναματαβουρκώνει) και μετά και ο Παρθενόπουλος (σκουπίζει τα μάτια της)
– Εσύ δεν ήξερες τί ήταν αυτά τα λάβαρα;
– Πού να ξέρω καλέ κύριε; Εγώ δεν ξέρω απ αυτά. Εγώ Λάκη τον Γλυκούλη έβλεπα και αυτό το άλλο με την πολυκατοικία. Αφού να καταλάβετε, μιά φορά είδα τον Αλβέρτη από κοντά και εκανα τον σταυρό μου. Τον πέρασα γιά τον Χριστό.
– Και ποιός σε απέλυσε Μιράντα;
– Ο κύριος Πατέρας με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε πως ήταν πολύ κακό αυτό που έκανα και πως με την πράξη μου αυτή έσπειρα διχώνεια στην Παναθηναϊκή οικογένεια. Εγώ δεν είχα τέτοια πρόθεση καλέ κύριε…(βουρκώνει). Εγώ δεν χαλάω οικογένειες. Δεν είμαι αντροχωρίστρα (ξαναβουρκώνει). Εγώ του είπα αμέσως πως δεν έφταιγα, πως ο Παρθενόπουλος μου είπε να πω στον Αλί να κατεβάσει εκείνα τα πανιά. (ξεσπάει σε γοερό κλάμα)
– Μην κλαις Μιράντα. Πάρε ένα χαρτομάντηλο. Τα πήρα εδώ παρακάτω απ τον Αλί. Και τώρα τί θα κάνεις Μιράντα; Πώς θα ζήσεις; Πόσο καιρό ακόμα θα πουλάς σπίρτα;
– Δεν ξέρω κύριε…Είμαι ορφανή…Χθες πέρασε από εδώ ένας άλλος κύριος και μου είπε να κάνω μιά αίτηση στην Ιντρακόμ γιατί λέει ζητάνε έκτακτο προσωπικό γιά μιά φιέστα μου είπε. Τον Μάϊο νομίζω πως μου είπε. Μετά πήρε σπίρτα αλλά δεν πλήρωσε.
– Κι εσύ τί θα κάνεις Μιράντα;
– Τί να κάνω καλέ κύριε; Θα περιμένω μήπως ξαναπεράσει να του ζητήσω τα λεφτά που μου έφαγε. Εσείς δεν θα πάρετε άλλα σπίρτα καλέ κύριε;
– Οχι ευχαριστώ Μιράντα. Δεν θέλω άλλα σπίρτα. Θα ξαναπεράσω όμως αύριο.
– Σας ευχαριστώ πολύ καλέ κύριε…Σπίρτααααααα…Πάρτε σπίρτα απ την απολυμένηηηηηηηη….

Αυτή κυρίες και κύριοι ήταν η ιστορία της μικρής Μιράντας που η ζωή της φέρθηκε τόσο άσπλαχνα. Γιατί βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος ώρα. Κι έτσι τώρα, το μόνο που μπορεί να προσδοκά είναι να κάνει την κομπάρσα σε καμιά διαφήμιση του 11880, δίπλα στον ψευτοΞανθόπουλο.
Κακούργα κοινωνία…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το τέλος της αθωότητας της ΑΕΚ

Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που δεν αντιλαμβάνεσαι την σημασία τους, παρά μόνο όταν γίνουν παρελθόν. Κάποιες στιγμές που σου φαίνονται φυσιολογικές, αλλά θα κάνεις χρόνια να τις ξαναδείς. Κάποια πρόσωπα που τα έχεις συνηθίσει, τα έχεις αγαπήσει, αλλά χάνονται, τα μισείς, τα αποκαθηλώνεις. Ήταν η 15 Μαΐου του 1996 όταν η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Απόλλωνα Αθηνών […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο λατρεμένος προπονητής του τοπικού πρωταθλήματος

Το τοπικό (ερασιτεχνικό) ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι κάτι το οποίο όσο και να προσπαθήσει κάποιος να αναλύσει και να το καταλάβει πλήρως δεν θα τα καταφέρει. Είναι εντελώς διαφορετικό άθλημα από το σύγχρονο ποδόσφαιρο που παίζεται στο εξωτερικό και φυσικά αλλάζει από περιοχή σε περιοχή. Άλλο ποδόσφαιρο θα συναντήσεις στην Αθήνα, άλλο στη Θεσσαλονίκη και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *