Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα πάντα όλα..

ΤΟΥΜΠΑ (el sombrero): Ισόπαλο με 0-0 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, καθιστώντας το συγκεκριμένο σκορ, ως το επίσημο αγαπημένο των Ελληνικών ντέρμπι και θέτοντας το εκτός των επιλογών των ξένων μπουκ, για μελλοντικές παρόμοιες περιπτώσεις, καθώς διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης και κανένας δεν έχει όρεξη να χαρίζει λεφτά δεξιά κι αριστερά.

Σε γενικές γραμμές, το ντέρμπι αποδείχτηκε μια ξενέρωτη κακοποίηση του ποδοσφαίρου. Κι αν για το ‘κακοποίηση του ποδοσφαίρου’ ήμασταν σίγουροι εξ αρχής – το να περιμένεις σε Ελληνικό ντέρμπι να δεις θέαμα, δηλώνει άγνοια εφάμιλλη του να πας σε ταινία που έχει προωθηθεί με τρέιλερ στο οποίο εμφανίζονται μόνο βυζιά, κώλοι και μερικοί πιτσιρικάδες που ανταλλάσσουν την ατάκα “you rock, dude” και να περιμένεις να δεις ποιοτικό κινηματογράφο – το κομμάτι της ‘ξενερωσιάς’ μας πλήγωσε άσχημα, μετά από όσα είχαμε ακούσει και διαβάσει τόσες μέρες. Άλλωστε, για κάποιον που δεν υποστηρίζει μια απ’τις δυο ομάδες, οι διάφορες καλτ σκηνές είναι οι μόνες που αξίζουν σ’αυτά τα παιχνίδια και μέχρι το τελευταίο 20λεπτο, τέτοιες δεν είχαμε.

Σημαντικό ρόλο στην απουσία “αίματος”, για το οποίο τόσες μέρες μας προετοίμαζαν, έπαιξε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πετάξει από πάνω του την ταμπέλα του “μοναχοφάη” που του αποδίδουν όλοι, τόσα χρόνια τώρα και να προσφέρει το παιχνίδι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο είχε ήδη κάνει να νιώσει άσχημα, μια φορά μέσα στην εβδομάδα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, να αποκτήσει μια νέα πιο ελκυστική εικόνα στην κοινωνία, ο αιώνιος πρωταθλητής Ελλάδας αποφάσισε να κρατήσει εκτός αγώνα αρκετά βασικά του στελέχη, ώστε να είναι ξεκούραστα για το επόμενο παιχνίδι, με τον Ηρακλή, για την περίπτωση, βρε αδερφέ, που ο ‘γηραιός’ εμφανιστεί στο Καραισκάκη με τον Χατζηπαναγή στο κέντρο.

Η θετική αύρα μιας τέτοιας σκέψης φυσικά δεν άφησε ανεπηρέαστο και τον Τάσο τον Κάκο, που μπροστά στην ιδεατή ιδέα, “την μια χάρηκαν οι ‘κόκκινοι’, τώρα ας χαρούν οι ‘μαύροι'”, έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην στεναχωρήσει κανέναν στο γήπεδο. Έτσι, σε αμέτρητες περιπτώσεις ρίψης αντικειμένων στα κόρνερ, διέταζε να συνεχιστεί γρήγορα το παιχνίδι, με απώτερο στόχο, η ταχύτητα εκτέλεσης του κόρνερ να καταφέρει κάποια στιγμή να ξεπεράσει την ταχύτητα ρίψης της ρετσίνας. Η Ποντιο-Πιλατική αντίδραση του αυτή, σε μια τέτοια ενέργεια, γεννά άπειρα ερωτήματα, ειδικά σε κάποιον που βίωσε ‘ζωντανά’ στο πρόσφατο Άρης-ΠΑΟΚ, την αγωνία για το τι ακριβώς θα συμβεί στην ομάδα του αν ο επόμενος ανεγκέφαλος πετάξει κάτι ακόμα στον ..δύσμοιρο Κώστα Χαλκιά, όταν ο τότε διαιτητής απειλούσε να διακόψει άμεσα το παιχνίδι και ο Σκόρδας αναγκαζόταν να βριστεί με τον κόσμο ‘live on camera’. Τέλος ζωής των ερωτημάτων. (Διαπίστωση: Τα ερωτήματα στην Ελλάδα ζούνε λιγότερο απ’οτι στον υπόλοιπο πλανήτη).

Αφήνοντας στην άκρη τον Τάσο τον Κάκο και τα αντικείμενα που έπεφταν σαν τους παίκτες του Ολυμπιακού σε εντός έδρας αγώνα, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, δεν είδαμε τίποτα, πέρα από τις γνωστές κλωτσιές που μας προσφέρουν απλόχερα όλες οι ομάδες. Ο Ολυμπιακός, βλέποντας ότι το δώρο του πάει άθικτο, χάρισε και αριθμητικό πλεονέκτημα στον αντίπαλο του, ο οποίος όμως δεν ήξερε πως να το εκμεταλλευτεί, με αποτέλεσμα κανείς να μην καταλάβει την διαφορά.

Το παιχνίδι ζωντάνεψε – ευτυχώς για τους ξενερωμένους τηλεθεατές – με την είσοδο του Τζόρτζεβιτς, καθώς για ανεξήγητους επιστημονικά λόγους, βελτιώθηκε το σημάδι των οπαδών απ’τις κερκίδες! Ένα μπουκάλι βρήκε στόχο, ο Πρέντραγκ σωριάστηκε για πέναλτι, έγινε τζέρτζελο και ως εκ θαύματος, είδαμε μερικές φάσεις. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, είχε σε κακή μέρα τον Ντιόγκο. Λάθος! Δεν είχε καθόλου τον Ντιόγκο και γι’αυτό είχε τον Μήτρογλου, άρα στην τελική “είχε κακή μέρα”. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ ατύχησε, καθώς στην μεγαλύτερη φάση του, πρωταγωνιστής ήταν ο Χούτος, που από το 2000 που έπαιζε στους ‘κόκκινους’, μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να ξεχάσει τα “βρωμερά χνώτα” του Μαντζουράκη (μνημειώδης ατάκα!), με αποτέλεσμα να πάρει προσωπικά το ζήτημα και να μην δει τον Μουσλίμοβιτς, που ήταν ολομόναχος μπροστά σε άδεια εστία.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με λίγο ακόμα ξύλο απ’ολες τις πλευρές. Λίγο ο Κονσεισάο στον Τζόρτζεβιτς (καμία κάρτα), λίγο ο Μπιζέρα στον Παπαδόπουλο (κόκκινη κάρτα) και λίγο ο Νικοπολίδης σε εισβολέα οπαδό (μαύρη ζώνη). Στην τελική, αυτό που συμπεράναμε από το σημερινό παιχνίδι, είναι ότι με τρεις εισαγγελείς στο γήπεδο όλα κυλάνε σαν ..γιορτή! Το ζητούμενο δεν ήταν άλλωστε να ολοκληρωθεί το παιχνίδι;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Ολυμπιακού;

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, είναι γεγονός πως υπάρχει προβληματισμός στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. Αν και ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης δηλώνει πως θα παραμείνει πρόεδρος της ομάδας, δεν είναι κακό να γίνεται και λίγο σκάουτινγκ. Έτσι λοιπόν, για μια ακόμα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ντύσου σαν Έλληνας παράγοντας

Στο πρόσφατο παρελθόν ασχοληθήκαμε με το φαινόμενο των ποδοσφαιριστών-κλαρινογαμπρών. Έτσι, όποιος από εσάς σκοπεύει να κάνει καριέρα ως ποδοσφαιριστής θα ξέρει πώς πρέπει να ντυθεί. Κι αν κάποιος θέλει να γίνει παράγοντας; Να σας αφήσουμε έτσι; Για τον λόγο αυτό παρουσιάζουμε τις τοπ τάσεις της μόδας τα τελευταία 40 περίπου χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Τα πάντα όλα..”

  1. Ο/Η Chris λέει:

    Kλωτσιά στο κατεστημένο από τον νικοπολίδη 🙂

  2. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Τα ‘ σπασες!

    +1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *