Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποδοσφαιρική Eurovision


Δεν ξέρω πόσοι από σας είχαν την τύχη να δουν το υπερθέαμα της Eurovision. Εκεί που το παλικάρι μας, το δροσερό Κρι-Κρι μας με τη φρέσκια αναπνοή έδινε την μάχη για τα ελληνικά χρώματα κάνοντας τσαλιμάκια χωρίς μπάλα και χορεύοντας πάνω σε κάτι που έμοιαζε με φέρετρο (φτου φτου) και είχε μέσα μια ελληνική σημαία. Ο Σάκης μας δεν τα κατάφερε και σίγουρα φταίνε τα συμφέροντα γι’ αυτό. Κέρδισε λέει ένας Νορβηγός με βαμμένο μαλλί απόχρωσης γύφτου σε φανάρια και μαύρο κατράμι φρύδι.

Έτυχε χθες μετά από αρκετά χρόνια να δω τη διοργάνωση αυτή και μαζί να ακούσω την αναμετάδοση των ταλαντούχων αδερφών Μαγγίρα, που κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το ταλέντο τους εκτός από τη χαριτωμενιά. Σκεφτόμουν λοιπόν πώς θα μπορούσε το υπερθέαμα αυτό να γίνει πιο υποφερτό και βρήκα την λύση. Αθλητικοί δημοσιογράφοι κυρίες και κύριοι…

Στην κύρια μετάδοση Αλέξης Σπυρόπουλος. Θα ήταν ποτέ δυνατόν να δει ο γλωσσομαθής Αλέξης το όνομα Ινιάκι και να περιμένει να βγει μια Ισπανίδα και όχι ένας νταβραντισμένος Ισπανός; Να μην ενημερώσει ότι είναι από τη δυτική χώρα των Βάσκων; Θα είχε ποτέ ο Αλέξης το πρόβλημα να προφέρει τα ονόματα των Νορβηγών σωστά όπως οι χαριτωμένες αδερφές Κανονίδου-Λυκούδη-Μαγγίρα; Αν ο Αλέξης δεν μπορούσε τότε εναλλακτική ο Ισίδωρος Πρίντεζης αν και θα έβαζε και κανένα -ο στο τέλος κάθε λέξης. Δίπλα στον Αλέξη θα καθόταν ο Σταύρος Πετρακόπουλος της ΕΤ3. “Να πούμε εδώ Αλέξη, ότι η Γαλλία είχε να δώσει 12 πόντους στην Μεγάλη Βρετανία από το 1972 όταν και είχε στείλει τον Σαρλ Αζναβούρ με το τραγούδι “Ζε τ’ εμ” σε ενορχήστρωση Τσικ Νακασιάν. Την ίδια χρονιά το πρωτάθλημα είχε σηκώσει η Σεντ-Ετιέν κάνοντας ρεκόρ εκτός έδρας νικών”. Πιο δίπλα με τον αέρα του Στρασβούργου ο αγαπημένος Μανόλο: “Ναι, ναι. Υπέροχα εδώ. Αριστερότερα ο Σάκης στον γκέι χορευτή Νο1. Βλέπουμε στις κερκίδες την Ρουβίνια χαρούμενη με το δοκάρι του Ρουβά. Δεξιά της ο διάδοχος του θρόνου της Ζανζιβάρης πρίγκηπας Ζουλιάν”.

Όμως η δύναμη της κρατικής τηλεόρασης έρχεται μετά το τέλος των αγώνων. Γιώργος Μίνος σε μυστική αποστολή να κυνηγάει τον Σάκη παντού: “Μα μετά τα προκριματικά κάνατε δηλώσεις στους θεατές της κρατικής τηλεόρασης. Μια κουβέντα για τον τελικό. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται για το 12αρι του Αζερμπαϊτζάν που πήγε στη Νορβηγία.” και αργότερα “Και συνεχίζει η ανακοίνωση του Ηλία Ψινάκη. Το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί καθρέφτη της ευρωπαϊκής κοινωνίας…”. Κάπου εκεί παρεμβαίνει ο πουροπουπού και αρχίζει η ανάλυση των επίμαχων φάσεων με τον πρόεδρο-καθηγητή-διδάκτορα Παναγιώτη Βαρούχα. “Εδώ. Βλέπουμε την Ουκρανή που της βγαίνει το βυζί έξω. Εδώ, εδώ ακριβώς. Είναι καθαρή η φάση” και ο ευφράδης Παύλος θα απαντούσε: “Έτσι, έτσι πρόεδρε”. Γκεστ σταρ ο Αλέκος Θεοφιλόπουλος με τον καταγγελτικό του λόγο: “Τα λέγαμε εμείς ότι αυτό το τραγούδι δεν είναι καλό, αλλά κάποιοι στην Ελλάδα μας χλευάζανε. Γινόμασταν κακοί τότε. Απορώ τι κάνει ο Φωκάς Ευαγγελινός, είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα με τους χορευτές”.

Ε, ναι. Τότε θα άξιζε να δεις τον θεσμό…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εκτός θέματος, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το Ρομαντικό Account

Μετά από διάφορα σοβαρά θέματα που ανέβηκαν στο sombrero τον τελευταίο καιρό, ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό. Για όσους ασχολούνται με το twitter μια τεράστια πληγή είναι τα ρομαντικά accounts. Μετά την εμφάνιση του Ινιέστα την Τρίτη ήμουν έτοιμος να κυλιστώ και εγώ σε αυτόν το βούρκο. Πώς όμως θα ήταν ένα ποδοσφαιρικό ρομαντικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έξι χρόνια σομπρέρο

Μέρα γιορτής στο σομπρέρο σήμερα, καθώς κλείνει τα έξι χρόνια από τότε που εμφανίστηκε στο μπλόγκσποτ. Ο 60ς χρόνος του σομπρέρο ήταν νομίζω και ο πιο παραγωγικός. Μπήκανε κάποια πράγματα στη θέση τους σε σχέση με την οργάνωση του μπλογκ (από εξαιρετικά ανοργάνωτοι, είμαστε πλέον απλώς ανοργάνωτοι), γράψαμε επιτέλους και μερικά καλά κείμενα (η μετριοφροσύνη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Ποδοσφαιρική Eurovision”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Απλά απολαυστικός (κλαπ κλαπ κλαπ) 🙂

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Ξέχασες να αναφέρεις τους Αγγλόφιλους σπορτκαστερ, που θα μας τόνιζαν συνεχώς ερεθισμένοι, για την απίστευτη εκείνη βροχερή νύχτα του Απριλίου του 1976, που οι Μεγαλοβρετανοί, Μπράδερχουντ οφ Μαν σάρωναν την Ευρώπη και πως πανηγυρισε την νίκη αυτή ο ανεπανάληπτος Μπομπ Πέισλι που με την μεγάλη Λίβερπουλ έχει ….μπλαμπλαμπλα..

  3. Ο/Η Stepas λέει:

    Χα χα χα! Από τα πιο εμπνευσμένα ποστ που διάβασα για τη Γιουροβίζιον! Και μόνο στη σκέψη ότι ρεπορτάζ παρασκηνίου θα έκανε ο Μίνος πέφτω κάτω από τα γέλια!

  4. Ο/Η balkou λέει:

    Κολλημένε! Κι εδώ Μίνο ονειρεύεσαι?

    Πες μας τι μπλουζάκια θα τύπωνε ο Χελάκης, μόνο αυτό πες μας, τέλος! 🙂

  5. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    “Νάτο, νάτο το Νορβηγικό” 🙂

  6. Ο/Η Anonymous λέει:

    Χαχαχα…Πολύ καλό φίλε Elaith, αν και έλειπε ο Μένιος Σακελλαρόπουλος απο την παρέλαση των αθλητικογράφων. Να αναφέρει πως το κολασμένο Olympiisky Arena σειόταν οταν ο Σάκης έκανε την εμφανισή του. ‘Οπως και ο Βασίλης Σκουντής να αραδιάζει χίλια δυο επίθετα, ξέρεις όπως καταπληκτική η εμφάνιση του Σάκη, τόσο εντυπωσιακή όσο και η μεγαλόπρεπεστατη τάπα του Διαμαντίδη στον Άκερ στους προπέρσυνους τελικούς της Α1.
    LOL…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *