Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Ρονάλντο των φτωχών

japan

Γεννήθηκε στη μακρινή Γιοκοχάμα στις 24 Ιουνίου του 1978 και εξελίχθηκε σε έναν απ τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του ιαπωνικού ποδοσφαίρου. Στα 31 του χρόνια, ο Σουνσούκε Νακαμούρα  αποτελεί ένα αξιόπιστο δεξί εξτρέμ με 87 διεθνείς συμμετοχές και 23 τέρματα, που παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Ευρώπη παίζοντας 3 χρόνια στη ιταλική Ρετζίνα και 4 χρόνια στη σκωτσέζικη Σέλτικ.

https://www.youtube.com/watch?v=VGYHgZG8uIY

Φέτος, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το ισπανικό, όπου θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Εσπανιόλ. Η «μικρή» ομάδα της Βαρκελώνης δεν έχει βέβαια τα λεφτά ούτε της Μαδρίτης ούτε της μισητής συμπολίτισσας Μπάρσα και φυσικά δεν μπορεί να απολαμβάνει των υπηρεσιών ενός Κριστιάνο Ρονάλντο ή ενός Μέσσι. Όμως για τους οπαδούς της, η μεταγραφή του Νακαμούρα είναι πιο σημαντική απ αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μαδρίτη τόσο για αγωνιστικούς όσο και για εξωαγωνιστικούς λόγους. Είναι προφανές πως ο Ιάπωνας ανοίγει μια καλή πόρτα για την Εσπανιόλ στην Απω Ανατολή, μια αγορά που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο και που καταναλώνει χωρίς ιδιαίτερη σκέψη οποιαδήποτε προϊόντα το αφορούν.

Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι «παπαγάλοι» στο νέο τους αστέρι στο αεροδρόμιο του Πρατ ήταν ανάλογη των Γκρατσιάν και Αμπρέου σε πιο μικρή βέβαια, αλλά πρωτοφανή για τα ισπανικά ήθη κλίμακα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι πέντε πιο ντροπιαστικές στιγμές της σεζόν so far

To ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από πανέμορφες εικόνες. Όπως έχουμε γράψει άλλωστε στο Sombrero, το ποδόσφαιρο είναι Τέχνη. Το έχουν περιγράψει σπουδαίες μορφές της λογοτεχνίας όπως ο Μάρκες, ο Γκαλεάνο και ο Καμύ και αν δε θέλετε να τους πιστέψετε (ή να τους διαβάσετε) απλά βάλτε ένα βίντεο με τα καλύτερα του Ζιντάν ή του Ρικέλμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στον αστερισμό των νέων γκολκίπερ

Η θέση του τερματοφύλακα ήταν ανέκαθεν αδικημένη, και θα συνεχίσει να είναι. Όσο κι αν το νούμερο ένα κάθε ομάδας, απ’ την πιο σπουδαία μέχρι την πιο αδύναμη, παίζει σημαντικότατο παράγοντα στη λειτουργία αυτής και καθορίζει -σε τεράστιο βαθμό- την έκβαση κάθε αναμέτρησης. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως μόνο μία φορά κάποιος τερματοφύλακας έχει κερδίσει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *