Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα κίτρινα παπούτσια

iniesta

Το γκολ του στο Στάνφορντ Μπριτζ ήταν το σημαντικότερο της ζωής του. Η στιγμή της επιτυχίας και όσα ακολούθησαν θα μείνουν βαθειά χαραγμένα στη μνήμη του όσα χρόνια κι αν περάσουν. Κάθε κομμάτι, κάθε λεπτομέρεια αυτής της μαγικής βραδιάς πρέπει να έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Αντρεσίτο. Οπως ας πούμε τα κίτρινα παπούτσια που λογικά θα έπρεπε να μείνουν ερμειτικά κλεισμένα σε κάποια βιτρίνα του δωματίου του.
Κι όμως. Πριν λίγες ημέρες μια απελπισμένη γυναίκα του έστειλε ένα γράμμα και του ζητούσε να υπογράψει σε μια μπλούζα και μια αφίσσα για να διατεθούν σε δημοπρασία προκειμένου να συγκεντρωθούν τα έξοδα για να μεταβεί στην Αμερική ένα πεντάχρονο αγοράκι που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση (cerebral palsy).
Δεν πρέπει να το σκέφτηκε πολύ. Ετοίμασε αμέσως ένα μικρό δέμα, με την μπλούζα, την αφίσα και τελευταία άφησε τα κίτρινα παπούτσια του. Αυτά του ημιτελικού του Στάνφορντ Μπριτζ.
Η είδηση διέρευσε απ τη θεία του μικρού κι όχι φυσικά από τον ίδιο.
Αυτός είναι ο Αντρες Ινιέστα. Ενας ποδοσφαιριστής που ποτέ δεν θα λάμψει εκτυφλωτικά και ίσως ποτέ δεν θα πάρει χρυσή σφαίρα, χρυσή μπάλα και χρυσό παπούτσι. Εστω κι αν στην συνείδηση όλων αξίζει το χρυσάφι όλου του κόσμου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Χαρτς-Χιμπέρνιαν: Μια αντιπαλότητα 150 ετών

Ήταν Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 1875 όταν σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα του Εδιμβούργου, στα νότια της πόλης, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι άφησαν τη ζεστασιά των σπιτιών τους για να παρευρεθούν σε ένα πρωτοφανές για την πόλη γεγονός. Σε μια ανοιχτωσιά του πάρκου είχαν τοποθετηθεί δυο εστίες, που περιλάμβαναν ένα απλό σκοινί τοποθετημένο σε ένα σχετικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Δημοψήφισμα των Γηπέδων

Σήμερα η Σκωτία ψηφίζει για το εάν θα παραμείνει στην ένωση που ονομάζεται Μεγάλη Βρετανία ή αν θα ανεξαρτητοποιηθεί. Εδώ και έναν χρόνο οι υποστηρικτές του «Ναι» και του «Όχι» προωθούν τις καμπάνιες τους. Φυσικά, ένας χώρος που μαζεύεται πολύς κόσμος, όπως τα γήπεδα, δε θα μπορούσε να μείνει εκτός αυτού του ντιμπέιτ. Οι New […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *