Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα κίτρινα παπούτσια

iniesta

Το γκολ του στο Στάνφορντ Μπριτζ ήταν το σημαντικότερο της ζωής του. Η στιγμή της επιτυχίας και όσα ακολούθησαν θα μείνουν βαθειά χαραγμένα στη μνήμη του όσα χρόνια κι αν περάσουν. Κάθε κομμάτι, κάθε λεπτομέρεια αυτής της μαγικής βραδιάς πρέπει να έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Αντρεσίτο. Οπως ας πούμε τα κίτρινα παπούτσια που λογικά θα έπρεπε να μείνουν ερμειτικά κλεισμένα σε κάποια βιτρίνα του δωματίου του.
Κι όμως. Πριν λίγες ημέρες μια απελπισμένη γυναίκα του έστειλε ένα γράμμα και του ζητούσε να υπογράψει σε μια μπλούζα και μια αφίσσα για να διατεθούν σε δημοπρασία προκειμένου να συγκεντρωθούν τα έξοδα για να μεταβεί στην Αμερική ένα πεντάχρονο αγοράκι που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση (cerebral palsy).
Δεν πρέπει να το σκέφτηκε πολύ. Ετοίμασε αμέσως ένα μικρό δέμα, με την μπλούζα, την αφίσα και τελευταία άφησε τα κίτρινα παπούτσια του. Αυτά του ημιτελικού του Στάνφορντ Μπριτζ.
Η είδηση διέρευσε απ τη θεία του μικρού κι όχι φυσικά από τον ίδιο.
Αυτός είναι ο Αντρες Ινιέστα. Ενας ποδοσφαιριστής που ποτέ δεν θα λάμψει εκτυφλωτικά και ίσως ποτέ δεν θα πάρει χρυσή σφαίρα, χρυσή μπάλα και χρυσό παπούτσι. Εστω κι αν στην συνείδηση όλων αξίζει το χρυσάφι όλου του κόσμου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν η Ανδαλουσία χόρευε στους ρυθμούς του Μπίρι Μπίρι

Πολλά χρόνια προτού η παγκοσμιοποίηση κυριεύσει το ποδόσφαιρο και αποκτήσουμε ομάδες με 9 και 10 ξένους ποδοσφαιριστές, ξένο προπονητή και ξένους ιδιοκτήτες, οι μετακινήσεις παικτών από άλλες χώρες ήταν λίγες και δύσκολες. Ακόμα περισσότερο όταν ο παίκτης ήταν από την Αφρική. Πριν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ξεκινήσουν να απομυζούν την ήπειρό τους στα Νότια από ποδοσφαιρικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκεί ψηλά στο Μπερναμπέου

Όλα είναι θέμα οπτικής. Η Μάλμε εγκατέλειψε το Τσάμπιονς Λιγκ με 3 βαθμούς μόλις, αλλά κυρίως με γκολ 1-21 στα οποία μεγάλο ρόλο έπαιξε φυσικά το χθεσινό 8-0 στο Μπερναμπέου. Η αγαπημένη ομάδα του Ζλάταν (που γύρισε στην πατρίδα του και την πλήγωσε σκοράροντας κι αυτός για να φτάσει το παθητικό στο “21”) έχει κάνει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *