Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Νικολάς Μπιάνκι Άρσε (και όχι Άρτσε)

arce

Γεννημένος στο Μπουένος Άιρες το 1987 λίγα μέτρα από το γήπεδο της Ατλάντα, της οποίας είναι και οπαδός, ο Άρσε δοκιμάστηκε στις ακαδημίες διαφόρων ομάδων και τελικά αναδείχτηκε από τις μικρές ομάδες της Σαν Λορένσο στις οποίες έπαιζε από τα 8 του χρόνια. Έκανε το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική πριν κλείσει τα 19 του χρόνια, στο τελευταίο παιχνίδι της Απερτούρα του 2005 στο Άρσεναλ-Σαν Λορένσο 1-2. Συμπαίκτης του ο Σεμπάστιαν Σάχα. Στην Κλαουζούρα του 2006 περνάνε 6 αγώνες για να παίξει σε μια λευκή ισοπαλία με τη Ροζάριο Σεντράλ, αλλά στη συνέχεια αγωνίζεται σε αρκετούς αγώνες σε μια χρονιά που η Σαν Λορένσο πάει μέτρια (βγαίνει 8η), αλλά αντιμετωπίζει κυρίως επιθετικά προβλήματα καθώς έχει την καλύτερη άμυνα μαζί με την πρωταθλήτρια Μπόκα δεχόμενη μόλις 14 γκολ. Οι αλλαγές προπονητή είναι συνηθισμένες και ο Όσκαρ Ρουτζέρι δεν τον εμπιστεύεται ιδιαίτερα με αποτέλεσμα να παίξει μόλις σε 4 ματς στην Απερτούρα του 2006. Με την έλευση του Ραμόν Ντίας τα πράγματα στην αρχή δεν αλλάζουν. Ο Άρσε είναι έτοιμος να ακολουθήσει την Εθνική κάτω των 20 για σειρά φιλικών, αλλά ο τραυματισμός του Μποτινέλι  κάνει τον Ντίας να τον κρατήσει στην Αργεντινή. Ο Άρσε μπαίνει ως αλλαγή σε κάποιους αγώνες και τελικά παίζει βασικός και στα 6 τελευταία παιχνίδια. Η Σαν Λορένσο δέχεται μόλις 4 γκολ σε αυτά τα ματς και κατακτά το πρωτάθλημα της Κλαουζούρα του 2007.

Η επόμενη σεζόν (2007-2008) είναι μάλλον η χειρότερή του καθώς αγωνίζεται μόλις σε 2 ματς ως βασικός στην Απερτούρα και μόλις σε 1 στην Κλαουζούρα. Η αλλαγή προπονητή το επόμενο καλοκαίρι όμως και η πώληση τού Μποτινέλι θα τον φέρουν βασικό. Ο Μιγκέλ Άνχελ Ρούσο τον πιστεύει και ο Άρσε αγωνίζεται σε όλα τα ματς της Απερτούρα (18 ως βασικός και 1 ως αλλαγή). Οι δημοσιογράφοι τον χαρακτηρίζουν ως “αποκάλυψη” και  η Σαν Λορένσο κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση μαζί με την Μπόκα και την Τίγκρε του Μάρτιν Αρουαμπαρένα. Το πρωτάθλημα παίζεται στα μπαράζ και ο Νικολάς αγωνίζεται βασικός και στα δυο ματς (μια νίκη-μια ήττα) χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του. Μάλιστα εκείνη την περίοδο είχε ακουστεί ότι τον παρακολουθούσε κι η Γιουβέντους.

Στο τελευταίο πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε 6 αγώνες χωρίς ιδιαίτερα καλή παρουσία και προσωπική και συνολικά της ομάδας. Η Σαν Λορένσο που όπως και οι περισσότερες ομάδες στην Αργεντινή δεν βρίσκεται στην καλύτερη οικονομική κατάσταση δεν λέει όχι στο να τον δώσει. Στις αρχές του καλοκαιριού η Κάλιαρι τον θέλει δανεικό, αλλά η υπόθεση δεν προχωράει. Μετά την πώληση Κυργιάκου η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για το νεαρό κεντρικό αμυντικό, αλλά ο Ντιέγκο Σιμεόνε δείχνει να θέλει να τον κρατήσει για αναπληρωματικό. Τελικά επικρατεί η άποψη της διοίκησης και ο Άρσε έρχεται στην Ελλάδα.

2005-2006 Apertura 1 / Clausura 10(1), 1 κίτρινη

2006-2007 Apertura 2(2) / Clausura 6(4)

2007-2008 Apertura 2 / Clausura 1

2008-2009 Apertura 18, 1 κίτρινη, Τriangular (μπαράζ) 2 / Clausura 5(1), 2 κίτρινες

slbianch

Ο Άρσε δεν είναι ηγέτης στην άμυνα. Είναι σίγουρα θετικό το γεγονός ότι οι πιο καλές του χρονιές από άποψη συμμετοχών έγιναν όταν η ομάδα κέρδισε ή διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Αυτό που λέγεται είναι ότι πρόκειται για καλό συμπληρωματικό παίκτη. Σε μια ομάδα καλά οργανωμένη αμυντικά και έχοντας δίπλα του κάποιον έμπειρο κεντρικό αμυντικό μπορεί να βοηθήσει. Δεν είναι ιδιαίτερα καλός με την μπάλα και γι’ αυτό δεν προωθείται ή δεν δοκιμάζει να φτιάξει παιχνίδι από πίσω. Προτιμάει τη σιγουριά της κοντινής πάσας. Αρκετά καλός όταν η ομάδα προηγείται και δέχεται πίεση πίσω μια που μπορεί να καθαρίζει φάσεις. Δεν θα προσπαθήσει να κάνει το εντυπωσιακό, θα τελειώσει τη φάση διώχνοντας την μπάλα και θα κάνει λίγα λάθη αν έχει κάποιον καλό παίκτη δίπλα του. Είναι  καλός στον αέρα και ιδιαίτερα καλός στο μαν-του-μαν ειδικά παικτών στο στυλ του (π.χ. τα είχε πάει εξαιρετικά σε αγώνα που μάρκαρε τον Μάρτιν Παλέρμο) μια που είναι ψηλός παίκτης. Έχει μεγαλύτερα προβλήματα όταν αντιμετωπίζει ταχείς παίκτες σε ανοιχτό γήπεδο.  Παρά το πολύ ελπιδοφόρο του ξεκίνημα, οι πιο πρόσφατες εμφανίσεις του δεν ήταν ιδιαίτερα καλές με αποτέλεσμα να μην έχει μονιμοποιηθεί στην εντεκάδα. Mε βάση αυτά τα στοιχεία στα χαρτιά φαίνεται να μην ταιριάζει πολύ με τον Μαϊστόροβιτς (όπως άλλωστε κι ο Κυργιάκος) και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα συνεργαστούν.

Στην προσωπική του ζωή απασχόλησε πρόσφατα τα κουτσομπολίστικα Μέσα της Αργεντινής. Διοργάνωσε πάρτυ μαζί με τους φίλους του Λαβέτσι και Ντένις στο οποίο είχε προσκαλέσει και τη φίλη του Ταμάρα Άλβες (γνωστή και από άλλες σχέσεις με ποδοσφαιριστές, όπως τον Άσμαν) και πλήθος άλλων στάρλετ. Οι κατακίτρινες φήμες λένε ότι εκεί άρχισε να φλερτάρει με διάφορες άλλες, με αποτέλεσμα η Ταμάρα να τα πάρει στο κρανίο και να τον χωρίσει.

arce2

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, Δώσε μου μεταγραφές, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Περί σεβασμού και τιμής

Ένα από τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά (και μη) γεγονότα της περασμένης εβδομάδας ήταν ο θάνατος του Χρυσόστομου (Μάκη) Ψωμιάδη. Το θέμα αντιμετωπίστηκε με διάφορους τρόπους. Με χιούμορ, με αφιερώματα στα πεπραγμένα του αποθανόντος, με κατάρες, με RIP, με στενοχώρια από κάποιους γιατί έφυγε ένας… μάγκας (!). Μέχρι που ήρθε ένα γεγονός που γράφτηκε για πλάκα και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεμένος πάνω στο άλογο

Δεν ξέρω πώς λειτουργεί ο κάθε οπαδός στη σχέση του με έναν ποδοσφαιριστή. Αν σταδιακά αναπτύσσει μια σχέση αγάπης (ή κι απέχθειας) ή πάντα υπάρχει η στιγμή, το γεγονός που γέρνει την πλάστιγγα και καθορίζει μια παντοτινή συναισθηματική σχέση (η οποία βέβαια συνήθως είναι μονομερής). Νομίζω στη δική μου περίπτωση είναι συνδυασμός. Μια σχέση που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *