Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μία νίκη σημαντική

majstor

Οι οπαδοί της ΑΕΚ μετά από 4 απανωτές κατραπακιές, άλλες άδικα, άλλες πιο δίκαια, άλλες εξευτελιστικά, πήραν χθες τα πάνω τους και επιτέλους χαμογέλασαν ύστερα από την μεγάλη νίκη επί της (καλής φέτος) Μπενφίκα. Μια νίκη που ούτε θα μειώσει τη χαώδη διαφορά από την κορυφή του πρωταθλήματος, ούτε θα δώσει πρόκριση (τουλάχιστον όχι εύκολα) στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Μια νίκη όμως που σε κάνει να ξεχνάς τα προβλήματα και έρχεται μετά από καλή εμφάνιση και όχι μετά από αμυντικό κλεφτοπόλεμο.

Επειδή ακριβώς το ποδόσφαιρο είναι απλό, αν παίξεις καλά είναι πολύ πιθανό να κερδίσεις (εκτός βέβαια αν συνδράμουν εξωγενείς παράγοντες ή σκορπάς τις ευκαιρίες που σου δίνονται). Έτσι, χθες η ΑΕΚ είχε σχεδόν όλους τους παίκτες σε πολύ κατάσταση. Ξεκινώντας από τον Σάχα που έκανε 2-3 πολύ μεγάλες επεμβάσεις, τον Μαϊστόροβιτς που έκανε μεγάλο ματς, τον Άρσε που χθες έμοιαζε με αμυντικός, την τεράστια cult φιγούρα Χουαν Φρανθίσκο Γκαρθία Γκαρθία, τον Γιάχιτς που μετά από τις τραγικές του εμφανίσεις χθες έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε παίκτες όπως ο Παμπλίτο Αϊμάρ, αλλά και πιο μπροστά με τον Σκόκο να σοβαρεύεται μετά τις γιούχες, τον Μπλάνκο που πάλι ήταν άστοχος, αλλά κέρδισε πάρα πολλές μονομαχίες και φυσικά τον Μαντούκα που έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την ΑΕΚ.

Με μία νίκη δεν αλλάζει κάτι. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι να ανέβει η ψυχολογία και γι’ αυτό πρέπει πάση θυσία η ομάδα να κερδίσει στην Ξάνθη. Η ΑΕΚ είναι φέτος μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει μπάλα. Φυσικά δεν τα καταφέρνει πάντα και έχει παρουσιάσει άθλια εικόνα σε τουλάχιστον 3 ματς φέτος.  Την στιγμή που ο Τεν Κάτε έχει δει πώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα και πάει για το μισό-μηδέν και ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται για πρώτη φορά τόσο αμυντικός και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, ο Μπάγεβιτς είτε γιατί έτσι θέλει, είτε γιατί δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία (ποιότητα σε σέντερ μπακ και αμυντικά χαφ), προσπαθεί να έχει μια ομάδα που να παίζει μπάλα. Προς το παρόν αυτό έχει φέρει την ομάδα ουσιαστικά εκτός τίτλου. Το μέλλον θα το δούμε σύντομα…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Europa League, ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα της Ευρώπης δεν είναι φυσικά το Ελληνικό

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε ένα ακόμα πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με την ομαλή διεξαγωγή και της τελευταίας αγωνιστικής. Στην Ξάνθη η τοπική ομάδα πήρε την νίκη που χρειαζόταν αρκετά εύκολα, χωρίς καν να χρειαστεί αυτή τη φορά να προσευχηθεί δημόσια στα ανώτερα κλιμάκια της πίστης ο Χρήστος Πανόπουλος. Στην Βέροια η τοπική ομάδα καθυστέρησε λίγο αλλά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πιτσιρίκια που θα έκαναν τον Κρόιφ περήφανο

Μια τέτοια μέρα του 1995, ο Μάρκ Όφερμαρς ετοιμαζόταν να παίξει σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στη Βιέννη. Αντίπαλος του Άγιαξ ήταν η Μίλαν, που βρισκόταν στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Με ένα γκολ του Πάτρικ Κλάιφερτ, ο ‘Αίαντας’ κατακτούσε το τέταρτο τρόπαιο στην ιστορία του και ο βραχύσωμος Ολλανδός σήκωνε τη μεγαλύτερη κούπα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Μία νίκη σημαντική”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Πολύ καλή εμφάνιση από την ΑΕΚ.
    Αποφασιστικότητα, καλή κίνηση με την μπάλα και χωρίς αυτή, καλός ρυθμός και κάτι πολύ σημαντικό γιά μένα: οι παίκτες έδειχναν να το διασκεδάζουν, όχι να βαρυγκομούν.
    Χαρακτηριστική σκηνή, τα χαμόγελα του Σάχα μετά από μιά δύσκολη απόκρουση. Εδειξε να το αντιμετωπίζει σαν πρόκληση, χωρίς ίχνος φόβου.
    Η εκτίμησή μου γιά την ΑΕΚ έχει διατυπωθεί εδώ και καιρό, μετά το εντός έδρας παιχνίδι με το Βασλούϊ και δεν αλλάζει. Θεωρώ πως όταν παίζει καλά, παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, απλά φαίνεται να την τρώνε άλλα πράγματα εξωαγωνιστικού χαρακτήρα τα οποία δεν μπορώ να προσδιορίσω (ακόμα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *