Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ετρεχε για να ζεσταθεί!

victor

Με αφορμή την τελευταία μόδα της καταγραφής των χιλιομέτρων που «καταπίνουν» οι παίκτες σε κάθε αγώνα, ήρθε η ώρα να αποθεώσουμε τον πιο κινητικό (ή υπερκινητικό) τερματοφύλακα στον κόσμο.

Πρόκειται για τον Βίκτορ Βαλντές της Μπαρσελόνα που στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του με την Καζάν, έτρεξε ούτε λίγο ούτε πολύ 688Ο μέτρα, σ έναν αγώνα που χρειάστηκε να επέμβει πολύ λίγες φορές.

Η εξήγηση δεν είναι άλλη απ το τσουχτερό κρύο που υποχρέωσε τον γκολκήπερ της Μπάρσα να μην στέκεται λεπτό ακίνητος εκτελώντας συνεχώς ασκήσεις και σπριντάκια.

Για να καταλάβουμε την διαφορά με άλλους τερματοφύλακες, παραθέτουμε τι έγραψε το … κοντέρ στην τελευταία αγωνιστική για μερικούς απ αυτούς: Κασίγιας 3270 μέτρα, Αλμούνια 4260, ενώ ο άλλος τερματοφύλακας του ίδιου αγώνα Σεργκέϊ Ρίζικοφ (πιο συνηθισμένος προφανώς στο κρύο) 4830 μέτρα. Μόνο!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Δε Σκέφτομαι και Πράττω

Μέσα στις πολλές επιστημονικές έρευνες που γίνονται για το ποδόσφαιρο, για κάποιο λόγο, Ιάπωνες νευρολόγοι μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα του Νεϋμάρ όταν παίζει. Παρατήρησαν λοιπόν ότι ο Νεϋμάρ χρησιμοποιεί 10% λιγότερη εγκεφαλική δραστηριότητα όταν κάνει μία κίνηση μέσα στο παιχνίδι σε σύγκριση με κάποιον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Η έρευνα έγινε το Φεβρουάριο του 2014 και οι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νόστος

Μέσα στον πανικό των τελευταίων ημερών πολλές μεταγραφές πέρασαν στα ψιλά. Λίγο η φαρσοκωμωδία ντε Χέα, λίγο η τρέλα της Γιουνάιτεντ να πάρει επιθετικό, λίγο η απογοήτευση των οπαδών της Άρσεναλ, λίγο το γερό μπάσιμο της Βόλφσμπουργκ για τον Ντράξλερ, είναι λογικό να μην μάθαμε για κάποιες κινήσεις. Και ίσως να μην είναι και τόσο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ετρεχε για να ζεσταθεί!”

  1. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Να τον βάλουμε αμυντικό χαφ όταν φύγει ο Τουρέ για το Κόπα Άφρικα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *