Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Και χαμένοι και αδικημένοι και δαρμένοι

Σε αντίθεση με το ΟΑΚΑ που φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη – χωρίς να είμαστε σίγουροι για το ποιος πραγματικά είναι το θεριό -, στην Αίγυπτο οι μόνοι που φοβόντουσαν ήταν οι Αλγερινοί. Οι Αιγύπτιοι υποδέχτηκαν τους αντιπάλους τους στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων των προκριματικών με ..τούβλα στο πούλμαν της αποστολής, οι εικόνες από τα κινητά τηλέφωνα κυκλοφόρησαν στο youtube πριν προλάβει καν να στεγνώσει το αίμα από τα πρόσωπα των τραυματισμένων παικτών αλλά εκεί είναι Ελλάδα Αφρική και το ματς διεξήχθη κανονικά σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο, χωρίς την παρουσία τούβλων αυτήν την φορά.

Η Αίγυπτος ήθελε οπωσδήποτε νίκη με 3 γκολ διαφορά για να πάει στο Μουντιάλ, η Αλγερία περνούσε και με ισοπαλία ενώ σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων με λιγότερα γκολ, θα υπολογιζόταν άλλες παράμετροι, όπως τα γκολ – χωρίς όμως να ανακατευτούν στην υπόθεση οι Ουρουγουανοί ή οι Βραζιλιάνοι ειδικοί.

Τελικά με γκολ οφσάιντ, απ’ αυτά που αν έμπαιναν στην Ελλάδα θα μας πρόσφεραν 3-4 επιπλέον πικάντικα ποστ και καμιά εκατοσταριά σχόλια, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Αίγυπτος κέρδισε 2-0, έπιασε την Αλγερία στην βαθμολογία, έχοντας και ίδια γκολ (9-4) κι έτσι έστειλε την “υπόθεση πρόκριση” στην πόλη Χαρτούμ του ..Σουδάν, όπου την Τετάρτη οι δυο ομάδες θα προσπαθήσουν σε αγώνα μπαράζ να πάρουν το τελευταίο εισιτήριο της Αφρικής για την ..Αφρική.

Εκεί θέλουν απεγνωσμένα να βρεθούν και χιλιάδες Αλγερινοί που περιμένουν, με τα διαβατήρια στο χέρι, έξω από τα γραφεία αεροπορικών εταιρειών να βγάλουν ταξιδιωτικά εισιτήρια για να απολαύσουν το Μπάρσα-Τσέλσι βοηθήσουν την εθνική τους ομάδα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Γυρίζοντας τον κόσμο με μια μπάλα

Ένα από τα αγαπημένα θέματα της σελίδας μας στο facebook είναι τα ωραία γηπεδάκια από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η ιδέα να συγκεντρώσουμε όλα τα σχετικά posts σε ένα μέρος υπήρχε εδώ και μερικά χρόνια, αφού εκτός των άλλων μας το είχατε ζητήσει κάμποσες φορές, αλλά, όπως και το καλό ουίσκι, περιμέναμε πρώτα να ωριμάσει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο παππούς του ποδοσφαίρου

Όπως όλοι οι Ουρουγουανοί, μικρός ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Έπαιζα πολύ καλά, ήμουν χάρμα οφθαλμών, αλλά στον ύπνο μου. Ξύπνιος ήμουν ο χειρότερος στραβοκλότσης που είχε περάσει από τις αλάνες της χώρας μου. Ούτε ως οπαδός έλεγα και πολλά πράγματα. Ο Χουάν Αλμπέρτο Σκιαφίνο και ο Χούλιο Σέζαρ Αμπάντιε έπαιζαν στην Πενιαρόλ, δηλαδή στο εχθρικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *