Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αποθεώνοντας τον χαμένο μας χρόνο

MYKLAND

Το να χαίρεσαι επειδή κέρδισες με τη ψυχή στο στόμα τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, κινδυνεύοντας να ισοφαριστείς απ τους 10 του Δώνη, προϋποθέτει ότι φοβόσουν πως μπορεί να χάσεις.

Αλλοιώς θα μιλούσες για μια κακή παρένθεση, ενδεχομένως για μια υποτίμηση του αντίπαλου που πρέπει να σου γίνει μάθημα και θα πήγαινες παρακάτω.

Τώρα μιλάς για την εκτελεστική δεινότητα του Κατσουράνη, για το φονικό ένστικτο του Σισέ που εκδηλώθηκε και πλάγια της περιοχής και για τον ανυπέρβλητο Ζιλμπέρτο Σίλβα που χωρίς να του φαίνεται (το πήραμε απόφαση τελικά πως είναι αόρατος) προλαβαίνει τα κακώς κείμενα στο κέντρο και δεν αφήνει τον Αναστασάκο να φανεί απειλητικός.

Πριν από μερικά χρόνια, όχι και τόσα πολλά, αποθεώναμε τον Ερικ Μίκλαντ στον επικό αγώνα με την Λα Κορούνια στο ΟΑΚΑ, είχαμε βαρεθεί να βλέπουμε γκολ από κάθε δυνατή γωνία και με κάθε δυνατό τρόπο απ τους Σαραβάκο και Βαζέχα, ενώ τουλάχιστον δύο χαφ μας ήταν μέσα στους πέντε πρώτους σκόρερ της ομάδας.

Σήμερα πρέπει να ψάχνουμε για να βρούμε λόγο να είμαστε χαρούμενοι επειδή λυγίσαμε τελικά τον συνονόματο του Καραγκούνη ή επειδή αυτό το ελάχιστο που καταφέραμε δεν διαφέρει και πολύ απ αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Ξάνθη, λες και το ζητούμενο είναι ποιος εκ των δύο είναι ο λιγότερο άθλιος.

Πιθανόν αυτό ακριβώς να έχουμε ανάγκη. Μια απλή επιβεβαίωση όχι της ανωτερότητας της ομάδας μας, αλλά της σωστής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μας.

Ετσι που να μην τολμήσει κανείς να μας πει

-Καλά ρε, έχασες δύο ώρες απ τη ζωή σου για να δεις αυτή τη μαλακία;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Καραγκιόζης

«Είμαι ένας γραφικός συγγραφέας. Αν και έψαξα στα λεξικά, δεν πολυκατάφερα να βρω τη σημασία αυτής της λέξης, μου αρέσει απλά ο αέρας της. Πάντα ονειρευόμουν να γράψω για άλλα πράγματα. Ονειρευόμουν να γράψω για ιππότες, για κάποιους στρατούς που, πριν από τριακόσια χρόνια, ένα πρωί γεμάτο ομίχλη, στις δύο άκρες μιας σκοτεινής κοιλάδας, ετοιμάζονταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια μέρα του Άγγελου Αναστασιάδη

Καταρχάς και πριν απ’οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Ιβάν τον Σαββίδη, που εμπιστεύτηκε τον αγέρωχο Έλληνα κόουτς και δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του, δίνοντάς μου την ευκαιρία να μείνω εντός σχεδιασμού και να γράψω κανονικά αυτό το κείμενο, αλλά κυρίως να απαντήσω στην γκρίνια της εργοδοσίας του σομπρέρο του τύπου “ούτε αυτό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Αποθεώνοντας τον χαμένο μας χρόνο”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Δυόμιση ώρες. Μισή ώρα “παίζαν μπάλα” κάποιοι άλλοι. 🙂

    ΥΓ. Ωραίο χόρτο το ΟΑΚΑ.

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Μισή ώρα;
    Είχα πάει τουαλέτα, δεν κατάλαβα τίποτα …
    Σιγά μην τους κάνω και διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *