Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο ξεχωριστός κύριος Μπλάνκο: Η συνέχεια

(Ο ξεχωριστός κύριος Μπλάνκο: Ο πρόλογος)

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που περνάνε τόσο απαρατήρητοι σ’ ένα παιχνίδι, που στο ημίχρονο απορείς γιατί δεν τους έβαλε ο προπονητής να παίξουν. Ο Κουατεμόκ Μπλάνκο έχει τόση σχέση μ’ αυτούς, όση έχει ο Γκράβεσεν με τη λεπτότητα ή ο Μήτρογλου με το στυλ. Κινούμενος στα όρια της συμβατικής ποδοσφαιρικής φαντασίας των περισσότερων ποδοσφαιριστών ο  Μπλάνκο κάνει όλα αυτά που οι υπόλοιποι είτε αδυνατούν, είτε αρνούνται να σκεφτούν: “Ολόκληρος μαντράχαλος και θα σταματάω τη μπάλα με τον κώλο;”

Εκεί που η σκέψη οδηγείται ασυναίσθητα, καθαρά από θέμα συνήθειας και εκπαίδευσης, στο ‘καλύπτω την μπάλα από τους δυο αντιπάλους που με κλείνουν’, ο Μπλάνκο κολλάει τη μπάλα ανάμεσα στα πόδια του και προσπαθεί να πηδήξει μαζί της πάνω από τα αντίπαλα πόδια. Παιδικό, αστείο, γελοίο. Αλλά ποτέ κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για σοβαρό άνθρωπο.

Εκεί λοιπόν, στα σύνορα μεταξύ της πειθαρχίας και του χαβαλέ, ο γίγαντας Μπλάνκο στήνει ένα προσωπικό πάρτυ, αλλάζοντας  ομάδα προπόνησης με την χαρακτηριστική άνεση ενός ανθρώπου που ζει σ’ ένα δικό του κόσμο στον οποίο τα πρότυπα συμπεριφοράς είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που ξέρουμε.

(Ο ξεχωριστός κύριος Μπλάνκο: 39 χρονών καραγκιοζάκος)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

«Ο Κρόιφ, σαμπάνιες, γυμνά κορίτσια, βουτιές» και το Μουντιάλ του 1978

Δεκέμβριος 1971. Ο 24χρονος Γιόχαν Κρόιφ κερδίζει την πρώτη από τις τρεις Χρυσές Μπάλες της καριέρας του φορώντας ένα σακάκι με κεντημένο ένα τεράστιο λογότυπο, κι από κάτω ένα παπούτσι, ώστε και οι αναλφάβητοι φίλοι του ποδοσφαίρου να μάθουν τι παπούτσια προτιμά. Τον συνοδεύουν το πρώτο του παιδάκι και η σύζυγός του, η τρομερή Ντάνι, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πανηγύρια

Ένας οπαδός της NEC αδυνατεί να συγκρατήσει την ευτυχία του για το γκολ της ισοφάρισης στο 88ο λεπτό απέναντι στον Άγιαξ, το οποίο κρατάει την ομάδα στην κατηγορία για την ώρα (θα παίξει μπαράζ)… Ένας οπαδός της Μπέρμιγχαμ χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του με το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του αγώνα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ο ξεχωριστός κύριος Μπλάνκο: Η συνέχεια”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    Γνωστή μεγάλη μορφή ο Κουαουτέμοκ. Και παιχταράς. Στηρίζουμε 1000%!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *