Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Φονιάδες των λαών

Η σημερινή μέρα θα καταγραφεί σαν μια από τις σημαντικότερες εις την σύγχρονη ιστορία του ανθρωπίνου γένους.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει πως σαν σήμερα, 18 Ιουνίου του 2010, οι Αμερικάνοι για πρώτη φορά αισθάνθηκαν στο πετσί τους τι σημαίνει αδικία. Δράστης ο ρέφερι Κουλιμπάλι από το Μάλι ο οποίος φρόντισε να εκδικηθεί τους αντιπαθητικούς Γιάνκηδες για όσα δεινά έχουν προκαλέσει στην ανθρωπότητα, ακυρώνοντας το πεντακάθαρο γκολ του Εντού, με το οποίο η ομάδα του θα ολοκλήρωνε ένα επικό καμ-μπακ σε βάρος της Σλοβενίας.

Δικαιοσύνη μέσα απ την αδικία δεν υφίσταται βέβαια. Και για την συγκεκριμένη αμερικανική ομάδα ήταν πραγματικά κρίμα, αφού μας προσέφερε το καλύτερο ίσως ημίχρονο ετούτου εδώ του μουντιάλ. Μια ομάδα που χτίστηκε με σταθερά βήματα και που σημειώνει διαρκή πρόοδο χωρίς να αρκείται σε πυροτεχνήματα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κοράκια, Μουντιάλ 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το Ποδόσφαιρο Είναι Οφ-σάιντ

Ο Πάμπλο Γκονθάλεθ είναι 16 χρονών. Κατάγεται από τη Βαρκελώνη και τα τελευταία δύο χρόνια διαιτητεύει αγώνες παίδων. Θα ήταν άλλος ένας άγνωστος αν δεν είχε στείλει πρόσφατα μια ανοιχτή επιστολή στην τοπική ομοσπονδία της Καταλωνίας. «Κάθε διαιτητής σκέφτεται κάθε σαββατοκύριακο πως θα τον υποτιμήσουν αυτήν τη φορά» ξεκινάει την επιστολή του και συνεχίζει «Τα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν σε κυνηγάνε όλοι

https://www.youtube.com/watch?v=ElAxdi7RBc4 Το σκηνικό ιδανικό. Το παιχνίδι στο 0-0 και μπαίνουμε στις καθυστερήσεις. Η μπάλα στον αγέρωχο 37χρονο Ντανιέλ “Ρόλφι” Μοντενέγκρο. Αυτός πιάνει το σουτ και γράφει το 1-0. Ο σπίκερ παραληρεί, οι παίκτες αγκαλιάζονται, ένας παππούς στις εξέδρες δίνει μάχη με το εγκεφαλικό, κοιτάζοντας τον ουρανό και ευχαριστώντας τον Θεό ενώ κρατιέται από τα κάγκελα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Φονιάδες των λαών”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Αδικία να μην περάσει αυτή η ομάδα…

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Η αντίσταση ξεκίνησε από το Μάλι. Έτσι ξεκινάνε όλες οι επαναστάσεις, από μια μικρή πράξη αντίδρασης. Ένας κόσμος χωρίς ιμπεριαλισμό, καπιταλισμό και εταιρειοκρατία είναι εφικτός.

    Κουλιμπάλι φορ λίντερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *