Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όταν σε κυνηγάνε όλοι

https://www.youtube.com/watch?v=ElAxdi7RBc4

Το σκηνικό ιδανικό. Το παιχνίδι στο 0-0 και μπαίνουμε στις καθυστερήσεις. Η μπάλα στον αγέρωχο 37χρονο Ντανιέλ “Ρόλφι” Μοντενέγκρο. Αυτός πιάνει το σουτ και γράφει το 1-0. Ο σπίκερ παραληρεί, οι παίκτες αγκαλιάζονται, ένας παππούς στις εξέδρες δίνει μάχη με το εγκεφαλικό, κοιτάζοντας τον ουρανό και ευχαριστώντας τον Θεό ενώ κρατιέται από τα κάγκελα (ίσως για να μείνει όρθιος). Και εκεί πετάγεται ο ξενέρωτος δεύτερος σχολιαστής. Το γκολ ακυρώθηκε μας ενημερώνει. Ο επόπτης δίνει οφσάιντ (ας πιάσουμε την κουβέντα ξανά για το αν επηρεάζει τη φάση, για μένα σωστή η απόφαση). Το 0-0 παραμένει, η Ουρακάν δεν καταφέρνει να καθαρίσει την πρόκριση.

Η Πενιαρόλ που παίζει με 10 παίκτες από το 21′, κυνηγάει τις τελευταίες ελπίδες για πρόκριση (τελευταία στον όμιλο) και κερδίζει κόρνερ. Ο τερματοφύλακας Γκουρουσεάκα, (ναι αγαπητέ φανατικέ αναγνώστη, αυτός ο Γκουρουσεάγκα) προωθείται, κερδίζει την μπάλα και σκοράρει. Ετοιμάζεται να πάρει πίσω το αίμα του για όλα όσα έχει ακούσει. Ο διαιτητής ανακαλύπτει επιθετικό φάουλ και ξενερώνει χιλιάδες Ουρουγουανούς, ο Γκουρουσεάγκα τρέχει να γυρίσει στην εστία, πιο γρήγορα και από μένα όταν ξεχνάω τον θερμοσίφωνα ανοιχτό. Οι παίκτες της Ουρακάν κάπως σαστισμένοι καθυστερούν να στείλουν την μπάλα στην κενή εστία, αφού κάνουν σχεδόν κανονική επίθεση. Ο Γουαντσόπε κόβεται και χάνεται τεράστια ευκαιρία. Είναι η σειρά των κιτρινόμαυρων να κάνουν την τελευταία προσπάθειά τους, ο Φορλάν πατάει περιοχή, κόβει δεξιά και δίνει στο Νόβικ που δεν ξέρει τι να κάνει την μπάλα και κόβεται.

huracan penarol

Το παιχνίδι λήγει. Οι παίκτες ΚΑΙ των δύο ομάδων πέφτουν πάνω στο διαιτητή που ακύρωσε δυο γκολ στις καθυστερήσεις. Πιο πριν δεν έχει δώσει καθαρό πέναλτι στην Ουρακάν για χέρι. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να προστατεύσουν τον διαιτητή Ομάρ Πόνσε από τον Ισημερινό. Οι παίκτες δεν μαλώνουν μεταξύ τους, ενωμένοι ενάντια στον διαιτητή. Ο τερματοφύλακας της Ουρακάν Μάρκος Ντίας χωρίς ανάσα (από το κυνήγι στον κόρακα) δηλώνει live “Είναι ένας κλέφτης, ένας κλέφτης. Κοιτάξτε πώς φεύγει σαν αρουραίος”. Η Ουρακάν κρατάει την τύχη στα χέρια της για να περάσει. Η Πενιαρόλ αποχαιρέτισε τον θεσμό. Ο Πόνσε θα θυμάται ότι τον κυνηγούσαν περίπου 22 παίκτες.

Το πρωί σε ρωτάνε γιατί είσαι ξενυχτισμένος. Τους λες ότι έβλεπες Ουρακάν-Πενιαρόλ. Τους λες ότι ήρθε 0-0. Σε κοιτάνε και κουνάνε το κεφάλι τους απογοητευμένοι. Άντε να εξηγήσεις…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κοράκια, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το Μαγικό Κεφάλι

Ξεσκονίζοντας λίγο τις ιστορίες της Λατινικής Αμερικής λόγω Κόπα Αμέρικα, έπεσα πάνω σε έναν αφανή ήρωα του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου. Το όνομά του ήταν Αλμπέρτο Σπένσερ και είναι ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής της ιστορίας του Εκουαδόρ. Ο ίδιος είναι μια περίεργη ιστορία. Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1937 στην πόλη Αλκόν του Εκουαδόρ. Η μητέρα του ήταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ώρα των προκρίσεων

Η φάση των ομίλων στο Κόπα Λιμπερταδόρες φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της με κάποιους ομίλους να κλείνουν και σε κάποιους άλλους να παραμένει η τελευταία αγωνιστική που θα κρίνει πολλά. Ομάδες όπως η Σάντος, η Ατλέτικο Μινέιρο (που πλέον θα έχει και τον Ανελκά) και η Γκρέμιο έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους πριν την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Όταν σε κυνηγάνε όλοι”

  1. Ο/Η Τη μπάλα ρε Πελέ,τη μπάλα λέει:

    Λοιπόν ματσάρα τύπου λατινοαμερικάνικης κάβλας χωρίς θέαμα αλλά με “θέαμα”.

    Ο μπαρμπα-Θόδωρος ο ταξιτζής συμφωνεί μαζί σου. Είναι οφσάιτ, αλλά αν το κάνανε στην ομαδάρα του θα έγδερνε το κοράκι με σκουριασμένο κουτάλι. Ετσι το είπε.
    Εγώ πάλι συμφωνώ μαζί σου οτι επηρεάζει,αλλά αφήνω τα κουτάλια στην άκρη.

  2. Ο/Η Θωμάς Ραβέλλης λέει:

    Από τις σπάνιες στιγμές που το ποδόσφαιρο πραγματικά ενώνει !!

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Είσαι ψυχούλα ρε Πελέ…

  4. Ο/Η Μούρης λέει:

    Γεια σου Elaith από τη Λίμα του Περού.

    Είδα το ματς μετά τη δουλειά.Λοιπόν,και τα δύο γκολ είναι σωστά ακυρωμένα,το πρώτο επειδή ο εκτεθειμένος παίκτης της Ουρακάν επηρεάζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα και το δεύτερο δεν έχει ανακαλύψει φάουλ,υπάρχει φάουλ όχι από τον Μπουρουσεάγκα αλλά από τον συμπάικτη του πριν η μπάλα φτάσει σε αυτόν.Ως οπαδός της Σπόρτινγκ Κριστάλ για να ηρεμήσω τα πνεύματα θα πω πως η Ουρακάν θα περάσει τελικά ως δεύτερη.Και δίκαια.

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Συμφωνώ ότι και τα δύο είναι σωστά.
    Η Ουρακάν πάντως διαμαρτύρεται δίκαια για ένα πέναλτι πιο πριν σε χερούκλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *