Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μια ημέρα στην προετοιμασία της ΑΕΚ, vol. II

Γιάτι κάποια πράγματα αλλάζουν και κάποια άλλα όχι

6.00 Οι παίκτες ξυπνάνε απότομα από φωνές έξω από το ξενοδοχείο. Αφού συνέλθουν από την τρομάρα καταλαβαίνουν τι γίνεται: “Ρε μαλάκες ο Αραούχο είναι πάλι, παρακαλάει να γυρίσει”. Πράγματι, ο Αδαμίδης βγαίνει στο μπαλκόνι του και βλέπει τον Αραούχο με σομπρέρο στο κεφάλι και κιθάρα να παίζει το Volver. Ο πρόεδρος γεμίζει έναν κουβά με νερό και λούζει τον Αργεντίνο μπακ. “Να φύγεις, να πας αλλού” του φωνάζει και ξαναμπαίνει μέσα.

07.30 Οι παίκτες ξυπνάνε κανονικά. Ο αλλαγμένος Ντούσαν χαμογελάει. Ο Φούλης Γεωργέας κάνει μια από τις κλασσικές του πλάκες. Κρύβεται μέσα σε μια γλάστρα και βγαίνει ξαφνικά για να τρομάξει τον Μαϊστόροβιτς φωνάζοντας “Bazinga!”. O Σουηδός συνεχίζει την πορεία του προς το εστιαστόριο. Ο Φούλης νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατό του. Ο Τζεμπούρ δίνει συνέντευξη σε αλγερινή εφημερίδα και δηλώνει ότι δεν ξέρει τι θα γίνει με το μέλλον του. Ο Γιάχιτς εκμυστηρεύεται ότι ξεκίνησε την καριέρα του ως τερματοφύλακας. Δέλλας και Λύμπε λένε στον Γκέντσογλου να πάει να ξυριστεί αμέσως.

08.00 Οι παίκτες τρώνε πρωινό. Μεγάλη επιτυχία έχουν τα μίνι κρουασανάκια. Μένει ένα και πάνε να το πάρουν ο Σκόκκο και ο Μπάγεβιτς.  Ο αλλαγμένος Ντούσαν το αφήνει: “Νάτσο πάρε εσύ, νέο παιντί είσαι”. “Νο, κόουτς πορ φαβόρ” απαντάει ο χαρούμενος Σκόκκο. “Ντούσαν ντεν τέλει, πάρε εσύ Νάτσο” επιμένει ο προπονητής. “Νο, νο. Ελ εντρεναδόρ πριμέρο” απαντάει ο Νάτσο. Τελικά, το παίρνει ο Δέλλας και φεύγει. Ο Φούλης Γεωργεάς κάνει μια από τις κλασικές του πλάκες και ξεβιδώνει το καπάκι από την αλατιέρα. Όταν όλο το αλάτι πέφτει στην ομελέτα του Λαγού, ο Λαγός απλά συνεχίζει και τρώει. Ο Φούλης νιώθει ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

08.30 Οι παίκτες ετοιμάζονται στα δωμάτιά τους. Ο Έντερ ανακατεύει τρία χρωμοσαμπουάν για να πετύχει την απόχρωση του λουκουματζή στην παραλία. Ο Τζεμπούρ δίνει συνέντευξη σε αλγερινό ραδιόφωνο και λέει ότι δύσκολα θα φύγει από την ΑΕΚ. Ο Γιάχιτς δηλώνει ότι μπορεί να παίξει και αριστερό εξτρέμ, αφού είχε παίξει μια φορά στο σχολικό πρωτάθλημα. Δέλλας και Λύμπε κάνουν εφόδους στα δωμάτια και ρίχνουν τρία Σ.Εξ. στον Λεονάρντο γιατί έπαιζε psp. O Καφές διαβάζει Κούντερα.

09.00 Η προπόνηση ξεκινάει. Ο Λύμπε σκοράρει τρεις φορές, ο χαρούμενος Σκόκκο δύο και ο Λεονάρντο  μια φορά. Ο Αδαμίδης παρουσιάζει έναν μαύρο ποδοσφαιριστή αγνώστων λοιπών στοιχείων που θα δοκιμαστεί για δεξί μπακ. Ο Αφρικανός που φέρει και μουστάκι εντυπωσιάζει τον Μπάγεβιτς. Ο Ντιόπ παίζει στο “1” στο 2-1-2-2-2-1 που δοκιμάζει ο Μπάγεβιτς και κάνει την ντουλάπα. Ο Μπερνς τρέχει και μαζεύει κάθε μπάλα που φεύγει εκτός γηπέδου, ενώ μοιράζει και τα νερά στους συμπαίκτες του. Σκοράρει και μια φορά στο ενδιάμεσο. Μιλώντας σε αυστραλέζικα ΜΜΕ λέει ότι του λείπει το μπουρδέτο και η πατσιτσάδα που έτρωγε στην Κέρκυρα, αλλά δεν θέλει να ξαναπάει δανεικός. Προς το τέλος της προπόνησης πιάνει βροχή και όλοι μένουν έντρομοι όταν ο Αφρικανός αρχίζει να ξεβάφει και του ξεκολλάει το μουστάκι για να αποκαλυφθεί ότι ήταν ο Αραούχο μεταμφιεσμένος. Οι άνδρες της ασφάλειας απομακρύνουν τον Κάρλος από την προπόνηση που φωνάζει: “Σενιόρ πρεζιντέντε, περντόναμε”. Ο Αδαμίδης αμετακίνητος λέει στους σεκιουριτάδες να τον βγάλουν έξω.

12.00 Ο Αδαμίδης ανακοινώνει ότι βρήκε σπόνσορα για τις κάλτσες και τα περιβραχιόνια, ενώ είναι σε συζήτηση με πολυεθνική για διαφήμιση στις επιγονατίδες. Παράλληλα ανακοινώνει τα εγκαίνια aek-shop στην ελληνόφωνη Σικελία και την δημιουργία ακαδημιών στα χωριά της φυλής των Καλάς. Ο Τζεμπούρ μιλάει σε σχολική εφημερίδα της Αλγερίας και δηλώνει ότι κατά πιθανότητα θα φύγει και περιμένει πρόταση από ευρωπαϊκό σύλλογο. Ο αλλαγμένος Μπάγεβιτς παίζει τάβλι με τον Μπουρουτζίκα και χάνει (!!!). Ο Μπερνς ποτίζει τις γλάστρες του ξενοδοχείου, πλένει τις κάλτσες του Δέλλα, ενώ λούζει και τον Έντερ. Λύμπε και Δέλλας του δίνουν 2ήμερη τιμητική. Ο Γιάχιτς δηλώνει ότι μπορεί να παίξει 10αρι αφού εκεί βάζει τον εαυτό του στο Football Manager.

13.00 Οι παίκτες τρώνε μεσημεριανό. Ο Φούλης Γεωργεάς δένει τα κορδόνια του Λαγού, που πέφτει και νιώθει ενοχλήσεις. Λύμπε και Δέλλας ανακοινώνουν στον Σάχα ότι απόψε δεν έχει υπηρεσία και θα πρέπει να βγει γιατί έχει πρόβλημα στις εξόδους. Ο Γεωργεάς κρύβει την μάσκα του Ζορρό και ο Μπλάνκο πέφτει σε κατάθλιψη. O Ντιόπ τρώει ένα κατσικάκι και δυο μερίδες σπληνάντερο.

14.00 Οι παίκτες αναπαύονται, εκτός από 2. Ο Μπερνς αλλάζει λάδια στο πούλμαν της ομάδας, ενώ ο Τζεμπούρ μιλάει σε αλγερινό σάιτ και δηλώνει ότι θέλει να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Ο Αδαμίδης ξυπνάει μέσα στη σιέστα από ομιλίες. Δίπλα του έχει ένα κασετόφωνο που παίζει συνέχεια το ίδιο μήνυμα: “Φέρε πίσω τον Αραούχο, φέρε πίσω τον Αραούχο”. Ο πρόεδρος κλείνει το κασετόφωνο και κλείνει και το παράθυρο από το οποίο προφανώς μπήκε ο Κάρλος. Στο πάτωμα βρίσκει τη θήκη της κασέτας με τίτλο: “Υπνοπαιδεία και υποσυνείδητα μηνύματα”.

17.00 Η απογευματινή προπόνηση ξεκινάει. Ο Σκόκκο σκοράρει και χαμογελάει. Λύμπε και Δέλλας τιμωρούν τον Αργυρίου με μονοήμερη κράτηση επειδή δεν έχει γυαλισμένες τις τάπες του. Ο Αδαμίδης συμφωνεί με τη Σεβίλλη και παίρνει 10.000 Ευρώ ακόμα, για την μεταγραφή του Τσάρτα το 1996. Παράλληλα στέλνει εξώδικο στην εταιρία catering γιατί έφερε 10 κρουασανάκια λιγότερα από το προβλεπόμενο. Ο αλλαγμένος Μπάγεβιτς χάνει και στο ποδοβόλλεϋ από τον Μπουρουτζίκα. Ο Τζεμπούρ δίνει συνέντευξη στην αλγερινή έκδοση του “Κυνηγεσία και κυνοφιλία” και μιλάει για τα χόμπυ του.

19.00 Η ομάδα αναχωρεί για το ξενοδοχείο με προβλήματα. Ο Αραούχο έχει πέσει μπροστά στις ρόδες του λεωφορείου και δεν φεύγει αν δεν τον δεχτούν πίσω. Η ομάδα γυρίζει με τα πόδια. Στο δρόμο ο Μπερνς παίρνει στην πλάτη του τον Γεωργέα που έπαθε τράβηγμα.

20.00 Οι παίκτες μαζεύονται για βραδινό. Πριν από αυτό όμως έχουν δέσει τον Γεωργέα σε ένα δέντρο και αφήνουν τον Μπερνς να τον προσέχει για να φάνε με την ησυχία τους. Ο Σκόκκο χαίρεται επειδή η μακαρονάδα του είναι νόστιμη. Ο Γιάχιτς αποκαλύπτει ότι είχε ειδικότητα μάγειρα στο βοσνιακό στρατό και μπορεί να παίξει και εκεί. Δέλλας και Λύμπε βάζουν τον Ματεμτζίδη να πάει σε δίσκο φαγητό στους Γεωργέα και Μπερνς.

22.00 Οι παίκτες αποσύρονται στα δωμάτιά τους. Ο Δέλλας παίρνει το 22.00-02.00 κι ο Λύμπε με εμπειρία από Μπουντεσλίγκα παίρνει το γερμανικό. Το τελευταίο νούμερο το παίρνει ο Μπερνς που τιμητικά γίνεται υποδεκανέας. Ο Αδαμίδης πριν κοιμηθεί κοιτάει κάτω από το κρεβάτι του και μέσα στην ντουλάπα μήπως έχει κρυφτεί ο Αραούχο. Ο Τζεμπούρ μιλάει σε αλγερινό τηλεοπτικό δελτίο και αναφέρεται στο κλίμα που έχει αλλάξει στην ομάδα φέτος…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Θέλω διακοπές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μόνο αγάπη για τους μουρλούς Ιρλανδούς

«Μπαίνει ένας μεθυσμένος Ιρλανδός σε ένα σάντουιτς-μπαρ στην Αγγλία και ρωτάει τον υπάλληλο: «Πόσο θέλεις για τα ρολά τυριού;» Ο υπάλληλος του απαντάει: «Σου δίνω δυο με μια λίρα». Ο Ιρλανδός τον κοιτάει με καχυποψία. «Πόσο θέλεις για το ένα;». «75 πένες» του λέει κοφτά ο υπάλληλος. Και του απαντάει με σίγουρο ύφος ο Ιρλανδός: […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς να αποκτήσουν ενδιαφέρον τα πλέι-οφ

Τα πλέι-οφ στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μια ακόμα φαεινή ιδέα των παραγόντων της χώρας μας για να μπορέσουν να βάλουν κανένα φράγκο στην τσέπη με το πρόσχημα του αυξημένου ενδιαφέροντος. Παρ’ ότι το έπαθλο είναι σχετικά σημαντικό (προκριματικά CL), τα πλέι-οφ περνούν σε μεγάλο βαθμό αδιάφορα. Οι περισσότεροι οπαδοί ασχολούνται με τις μεταγραφές και τις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Μια ημέρα στην προετοιμασία της ΑΕΚ, vol. II”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Το ότι ο Δούσαν δέχεται να χάσει, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σας βγει σε καλό!

  2. Ο/Η corto maltese λέει:

    απλά θεϊκό!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *