Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αλήθειες και ψέματα

  • Ο Μπάγεβιτς είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ.  Ψέμα: Η ομάδα έχει σαφείς ελλείψεις στο ρόστερ της που φαίνονται σε κάθε αγώνα και δεν διορθώθηκαν το καλοκαίρι.
  • Η ΑΕΚ χρειαζόταν αλλαγή προπονητή. Αλήθεια: Όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, ούτε για το κλασσικό ψυχολογικό που επιφέρει μια αλλαγή. Η αλλαγή χρειαζόταν για να φύγει ο άνθρωπος που έχει μπει μπροστά και οι α-μέτοχοι γλιτώνουν από την γκρίνια. Είναι δύσκολο τώρα να βρουν άλλα άλλοθι και θα πρέπει επιτέλους να ασχοληθούν με την… επένδυσή τους.
  • Ο Μπάγεβιτς δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο με αυτό το υλικό στα χέρια του. Ψέμα: Δεν χρειάζεται πολύ καλύτερο υλικό από αυτό για να κερδίσεις την Κέρκυρα του Τεννέ και να μη δεχθείς δυο γκολ από τον Σολάκη που έδιωξες πριν 6 χρόνια και τους συνοδοιπόρους του. Ούτε να είσαι 6 μήνες χωρίς εκτός έδρας νίκη. Μπορεί να έχεις τραγικά μετόπισθεν, αλλά δεν γίνεται ομάδα με Τζεμπούρ, Σκόκκο, Λυμπερόπουλο, Μπλάνκο να μην μπορεί να σκοράρει.
  • Τα χρήματα που είχε στη διάθεσή του ο Μπάγεβιτς για μεταγραφές ήταν ελάχιστα. Αλήθεια: Τα δυο τελευταία καλοκαίρια η ομάδα κινήθηκε με πολύ μικρό μπάτζετ και περιορισμένες δυνατότητες που απείχαν κατά πολύ από ΟΣΦΠ και ΠΑΟ.
  • Με τα λίγα χρήματα που είχε στη διάθεσή του ο Μπάγεβιτς δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Ψέμα: Η ομάδα κινήθηκε με τραγικό τρόπο και έχει τεράστια ευθύνη σε αυτό ο προπονητής. Επιμονή σε συγκεκριμένο μάνατζερ, εμφανής άγνοια ξένης ποδοσφαιρικής αγοράς και εμμονή σε παίκτες που φάνηκε ότι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν και οι οποίο δεν ήταν καθόλου φτηνοί. Τραγικές επιλογές τύπου Γιάχιτς, Λεονάρντο, αλλά και εμμονή σε παίκτες τύπου Πατσατζόγλου που αθροιστικά πήραν και παίρνουν αρκετά χρήματα. Παντελής έλλειψη σκάουτινγκ και σωρεία λαθών.
  • Με αλλαγή προπονητή η ομάδα θα μπορέσει να αποδώσει καλύτερα. Αλήθεια (μισή): Το υλικό της ΑΕΚ είναι σίγουρα καλύτερο από τη βαθμολογική θέση που βρίσκεται αυτή την στιγμή. Επίσης το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ παικτών-προπονητή δεν ήταν οι καλύτερες ίσως έχει θετικές συνέπειες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ξαφνικά ο Γιάχιτς δεν θα τρέχει σαν ακέφαλο κοτόπουλο ή ότι ο Γκέντσογλου θα πετυχαίνει συμπαίκτη συχνότερα από 1 στις 5 φορές.
  • Τον φάγατε τον Μπάγεβιτς, δεν τον αφήσατε να δουλέψει με την ησυχία του. Ψέμα: Με ελάχιστες αγωνιστικές επιτυχίες και πολλές αποτυχίες δεν τέθηκε ποτέ επί της ουσίας θέμα αντικατάστασής του, την στιγμή που οποιοσδήποτε άλλος θα είχε φύγει πριν καιρό. Στο δε γήπεδο κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του μέχρι πολύ πρόσφατα. Σε συνδυασμό με το τεράστιο σύστημα στήριξης που διαθέτει σε δημοσιογράφους της ΑΕΚ, αλλά και τον πλήρη έλεγχο του ποδοσφαιρικού τμήματος είχε πολύ καλές συνθήκες εργασίας.
  • Οι βεντέτες της ΑΕΚ δεν βοηθούν την ομάδα όσο πρέπει. Αλήθεια (μισή): Ο Σκόκκο είναι ασταθής, ο Μπλάνκο σε κάκιστη κατάσταση εδώ και καιρό, ο Δέλλας κάνει πολλά λάθη, ο Ντιόπ μοιάζει αποτυχημένη αγορά και μόνο ο Τζεμπούρ φαίνεται να είναι σταθερά καλός. Παρ’ όλα αυτά ο προπονητής είναι αυτός που πρέπει να βρει τον τρόπο να παίρνει περισσότερα από τους καλούς του παίκτες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το τέλος της αθωότητας της ΑΕΚ

Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που δεν αντιλαμβάνεσαι την σημασία τους, παρά μόνο όταν γίνουν παρελθόν. Κάποιες στιγμές που σου φαίνονται φυσιολογικές, αλλά θα κάνεις χρόνια να τις ξαναδείς. Κάποια πρόσωπα που τα έχεις συνηθίσει, τα έχεις αγαπήσει, αλλά χάνονται, τα μισείς, τα αποκαθηλώνεις. Ήταν η 15 Μαΐου του 1996 όταν η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Απόλλωνα Αθηνών […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χωρίς καθρέφτη στο σπίτι

Υποτίθεται ότι όσο μεγαλώνεις, μαθαίνεις. Κοιτάς τα λάθη σου, βελτιώνεσαι και δεν τα επαναλαμβάνεις. Δεν ισχύει για όλους αυτό. Η ΑΕΚ πέρασε μια διαδικασία δύσκολη με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Δυο χρόνια πέρασαν γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο άγχος, κάτι που από πολλούς θεωρείται αυτονόητο, αλλά τα παραδείγματα Άρη και Ηρακλή δείχνουν ότι δεν είναι. Μέσα σε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10 σχόλια σχετικά με το “Αλήθειες και ψέματα”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    Σωστά σε γενικές γραμμές (και ψύχραιμα).
    Μια παρατήρηση μόνο: αυτό με τις εκτός έδρας νίκες που έχουμε 6 μήνες να κάνουμε είναι λίγο της πλάκας στατιστικό, τους 5 από τους 6 δεν υπήρχε αγωνιστική δράση

  2. Ο/Η Kanthar0s λέει:

    Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτά που γράφεις. Να δω τώρα που έφυγε ο Ντούσαν ποιος θα τα ακούει. Ο εύκολος στόχος έφυγε.

  3. Ο/Η Draculas λέει:

    Σε γενικές γραμμες θα συμφωνήσω κι εγώ. Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πάντα της ευκολης λύσης.

  4. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Ο Μπάγεβιτς τελειωσε, ισως ειναι καλυτερα για την ΑΕΚ που δεν θα την ταλαιπωρει πια αυτός ο διχασμός για τον Ντουσαν. Οποιος και αν ερθει, το πρώτο που πρέπει να δει είναι η αμυντική λειτουργία. Τραϊανε, δεν μπορείς πια, καλύτερα αλλαγή στα τελευταία λεπτά να μπαίνεις, αν χρειάζεται βάθος η άμυνα. Ως βασικός σε 4αδα αμυνας, εισαι πλεον επικίνδυνος. Απο την αλλη, οι αμυντικοί έχουν το άλλοθι ότι στο κέντρο δεν μαρκάρει κανένας. Λυμπε, μακράν ο καλυτερος, παραμενει ενας απο τους πιο ευφυεις (ποδοσφαιρικά) Ελληνες παικτες που εχω δει.

  5. Ο/Η 4minister λέει:

    Η πάγια θέση μου είναι πως απομάκρυνση του προπονητή μέσα στη σεζόν, γελοιοποιεί την διοίκηση. Με λίγα λόγια, επειδή το φαινόμενο είναι “καθημερινό”, αποδεικνύει την αμπαλοσύνη των παραγόντων που έχουμε.

    Θα έγραφα τα ίδια, αν δεν με προλάβαινε ο charlie.

    Ο διχασμός δεν οφείλεται παρά μόνο στο καρκίνωμα original, και ο λόγος είναι, τι άλλο, η ταμπακιέρα. Αν η ΑΕΚ πηγαίνει καλά δεν τους έχει ανάγκη και χάνουν το “μεροκάματο”! Όσο δεν διώχνουν τον Χατζητάδε, που δεν μπορούν γιατί έχει πολιτικές πλάτες, το φαινόμενο θα συνεχίζεται.

    Ο Λύμπε είναι μέγιστο παράδειγμα προς αποφυγήν. Τεράστια παιχτούρα, κάκιστος αθλητής. Έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Διαφορετικά θα είχε παίξει σε ευρωπαϊκή ομάδα απ’ το πάνω ράφι.

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    Καμία, μα καμία σχέση.
    Ο Μπάγεβιτς δεν ήρθε τώρα. Ανέλαβε μια ομάδα κακή από το Δώνη, ΟΚ. Περνάει η πρώτη σεζόν, λες δεν μπορούσε τίποτα παραπάνω. Κάνει καλοκαίρι προετοιμασία, ξεκινάει η σεζόν με προβλήματα, αρνητικά ρεκόρ δεν καταφέρνει απολύτως τίποτα. Άντε λες άστον λίγο ακόμα.
    Κάνει δεύτερη προετοιμασία, φέρνει κι άλλους παίκτες ξεκινάει η σεζόν τα πράγματα πάνω κάτω τα ίδια. 22 μήνες έμεινε στην ομάδα, όχι 22 ώρες. Δηλαδή πότε πρέπει να φύγει ένας προπονητής; Παίζει με Κέρκυρα σε ουδέτερο και με Βόλο σε μεγάλο γήπεδο με 4.000 ΑΕΚτζήδες και αποτυγχάνει και στα δυο. Πότε λοιπόν πρέπει ένας προπονητής να παραδεχτεί ότι δεν πάει παραπέρα και πρέπει να φύγει;

    Δεν τίθεται ΚΑΝΕΝΑ θέμα διχασμού. Αυτή τη φορά έφυγε γιατί απέτυχε πλήρως αγωνιστικά. Δεν τον έδιωξε κανείς. Απολάμβανε σκανδαλώδους στήριξης που κανείς άλλος δεν είχε τα τελευταία χρόνια.
    Ξεχνάμε ότι ο Φερέρ έφυγε με την ομάδα να περνάει κρίση, αλλά να είναι μέσα στη διεκδίκηση τίτλου;
    Ο Μπάγεβιτς έχει την ομάδα στη γραμμή υποβιβασμού αυτή τη στιγμή.

  7. Ο/Η 4minister λέει:

    Όπως είναι η ΑΕΚ στη γραμμή υποβιβασμού, άλλο τόσο είναι και η Γριά στη διεκδίκηση της εξόδου στην Ευρώπη ….

    Δεν είναι προκλητικά νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα από την 4η αγωνιστική;

  8. Ο/Η dentaris λέει:

    Στη γραμμη υποβιβασμου και με ευκολο προγραμμα,αλλα το δειγμα 4 αγωνιστικων δεν κρινει τιτλο.
    Μεχρι την Παρασκευη ο Ηρακλης ηταν μονς πρωτος…

    Αν ειχε αξιοπρεπεια ο Μπαγεβιτς,επρεπε να παραιτηθει μετα τα επεισοδια στην Καλλιθεια.
    Κι αν ειχε τολμη διοικηση,με το τελος της προηγουμενης αποτυχημε νης σεζον να τον αλλαζε.
    Ισως επαιξε ρολο η απιστευτη στηριξη που εχει απο δημοσιογραφους…

  9. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν βγάζουμε συμπέρασμα με 4 αγωνιστικές, βγάζουμε με 2 χρόνια παρουσίας στον πάγκο της ΑΕΚ.
    Αυτό θα μπορούσες να το πεις π.χ. για τον Δώνη όταν έφυγε. Όχι για κάποιον που έχει κάνει δυο καλοκαιρινές προετοιμασίες.
    Δεν μηδενίζει το κοντέρ κάθε καλοκαίρι, υπάρχει μια συνέχεια και στην ΑΕΚ η αγωνιστική πρόοδος είναι ελάχιστη. Η ΑΕΚ είχε το ευκολότερο πρόγραμμα μέχρι στιγμής και με εξαίρεση τη σφαγή Κουκουλάκη (στο οποίο ματς και πάλι δέχτηκε 2 γκολ) η μόνη της επιτυχία ήταν η νίκη επί του ουραγού Πανσερραϊκού.

  10. Ο/Η ΝΑΥΤΗΣ λέει:

    Χθες πρίγκιπας ήταν ο Σάκης Τσιώλης ο οποίος μετέτρεψε σε βάτραχο τον πρίγκιπα !!!
    Του τα πήρε όλα! Και το στέμμα και τα σκήπτρα και βεβαίως βεβαίως τον αγώνα , και τον παρέδωσε ιπποτικά , σαν πραγματικός πρίγκιπας στην κιτρινόμαυρη εξέδρα!!
    Μπορείτε να φανταστείτε στη θέση του Σάκη Τσιώλη ,τον τζάμπα μάγκα τον δικό μας να είχε ρίξει 3 μπαλάκια στον μπαγεβιτγς ! Αυτός βάζει 1 στην Ξανθούλα το θεωρεί ακατόρθωτο επίτευγμα και κλίνεται στην άμυνα !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *