Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι τουρίστες

Στην Ευρώπη έχουμε πολλές φορές την εσφαλμένη άποψη ότι είμαστε το κέντρο του ποδοσφαιρικού κόσμου. Είτε το  θέλουμε, είτε όχι όμως υπάρχει και ένας άλλος κόσμος του ποδοσφαίρου στη Ν. Αμερική. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αργεντινή για το φιλικό με την πρώην ομάδα του Μαραντόνα και οι παίκτες της που αγωνίζονται σε κορυφαίους συλλόγους κάνουν ότι θα έκανε ο καθένας από μας αν μπορούσε να βρεθεί σε κάποιον από τους μεγάλους ναούς του ποδοσφαίρου. Ναι, βγαίνουν φωτογραφίες σαν τουρίστες στα γήπεδα στα οποία προπονούνται και μάλιστα τις ανεβάζουν και στο τούιτερ τους. Αρμπελόα, Φάμπρεγκας, Ινιέστα, Σέρχιο Ράμος όλοι ενθουσιασμένοι σχολιάζουν με τους φίλους τους αυτή την εμπειρία. Παρακάτω οι αναμνηστικές φωτό σε Μονουμεντάλ και Μπομπονέρα:

Στην Αργεντινή πάντως πέρα από το άγχος του φιλικού, το πρωτάθλημα συνεχίστηκε κανονικά αυτές τις μέρες (παράλληλα έχουμε και το Σουνταμερικάνα) και το γκολ της αγωνιστικής μάλλον μπήκε στο Ολ Μπόιζ – Ολίμπο με τον Ματίας Πέρες Γκαρσία να το πετυχαίνει:


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η αγωνιστική του πολέμου

Είναι το πιο σημαντικό Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Όσοι το παρακολουθούν ή διαβάζουν τα κείμενά μας ξέρουν ότι οι διοργανωτές φτιάχνουν μια αγωνιστική που έχει μόνο ντέρμπι, έτσι για το κέφι. Και όπως είναι φυσιολογικό, η τεστοστερόνη είναι στα ύψη και το πάθος πιάνει κόκκινο. Η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο και η ήττα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Τέχνη του Δρόμου

Μια παιδική φαντασίωση είναι να πάρεις τη μπάλα στο δρόμο, να περάσεις το φιλαράκο σου που σε μαρκάρει με σπόντα στον τοίχο ή στο φτερό του πιο κοντινά παρκαρισμένου αυτοκινήτου και να σουτάρεις προς το τέρμα. Όσο η μπάλα κατευθύνεται στη δόξα έχεις λίγα δευτερόλεπτα να ταξιδέψεις στο γήπεδο της αγαπημένης σου ομάδας, να σηκώσεις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Οι τουρίστες”

  1. Ο/Η ΠιΖήτα λέει:

    Γνωρίζω πως ένα ντέρμπυ BRA-ARG σε οποιοδήποτε ομαδικό σπορ αποτελεί την πεμπτουσία του αθλητισμού! Ακουγεται κλισέ,αλλά όσοι αψηφήσαμε το νερόβραστο αγώνα CRO-GRE για τα προκριματικά του ποδοσφαίρου,απολαύσαμε μια μέγιστη καύλα απόψε στο Μουντομπάσκετ!!! Σίγουρα στο top-20 των αγώνων παγκοσμίως..Ψάξτε στο ΣΠΟΡ+ να το δείτε.Δεν σας έχω για κόλλημα,οπότε κάν΄τε τον κόπο.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν ξέρω αν με τιμάει, αλλά είδα ολόκληρη την 4η περίοδο και την περισσότερη 3η περίοδο και την προτίμησα από το άνοστο, άγευστο Κροατία-Ελλάδα.
    Καταπληκτικό παιχνίδι με διαστημικό τον Σκόλα. Η Βραζιλία ήταν η ισχυρότερη Βραζιλία που έχω δει εδώ και πολύ καιρό. Κοντράρισε ΗΠΑ και Αργεντινή στα ίσια.

  3. Ο/Η ΠιΖήτα λέει:

    Γιατί να μην σε τιμάει;;;

    Τελικά,το έκαναν πολλοί αυτό που έκανες κι εσύ (και δεν συμπεριλαμβάνω τους μπασκετικούς). Νομίζω πως αυτό το “διαίρει και βασίλευε” ιδίως σε ανθρώπους που αγαπάνε ένα/δύο/πολλά σπορ πρέπει να λήξει.Οι “αθλητικο”γράφοι ας το συντηρούν,αλλά όχι μεταξύ μας.

    Συμφωνώ μαζί σου.Αυτό το ματς πραγματικά θα το ήθελα στους 4.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Όχι καμία σχέση… Δεν έχω τέτοια κολλήματα, μου αρέσει πολύ το μπάσκετ και μου φαίνεται παρανοϊκή αυτή η κόντρα. Εννοώ επειδή έπαιζε η Ελλάδα την ίδια ώρα και όφειλα ως καλός φίλαθλος να μην κρυφοκοιτάζω αλλού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *