Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Υπέροχο τίποτα (Ξανά)

«Είδα έναν άντρα να πέφτει
Είδα έναν άντρα να πέφτει

Είδα έναν άντρα να πέφτει
Είδα έναν άντρα να πέφτει

Είδα έναν άντρα να πέφτει
όμως δεν πρόλαβα να κάνω ευχή»

(Υπέροχο τίποτα: Η αστεία εκδοχή)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το τέλος της αθωότητας της ΑΕΚ

Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που δεν αντιλαμβάνεσαι την σημασία τους, παρά μόνο όταν γίνουν παρελθόν. Κάποιες στιγμές που σου φαίνονται φυσιολογικές, αλλά θα κάνεις χρόνια να τις ξαναδείς. Κάποια πρόσωπα που τα έχεις συνηθίσει, τα έχεις αγαπήσει, αλλά χάνονται, τα μισείς, τα αποκαθηλώνεις. Ήταν η 15 Μαΐου του 1996 όταν η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Απόλλωνα Αθηνών […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα μεσημέρι Κυριακής στον Ταύρο

Το ξέρω, δεν μοιάζει και ιδανική η απόφαση να ξοδέψεις ένα Κυριακάτικο μεσημέρι σου παρακολουθώντας οποιονδήποτε αγώνα της ελληνικής Football League (αλήθεια πόσο τρολιά μοιάζει η επιλογή αυτής της ονομασίας για ένα τέτοιας ποιότητας πρωτάθλημα, αν και σε δεύτερη σκέψη, και συνδυάζοντάς την με αυτό που οι Αμερικάνοι ονομάζουν football, αρχίζει να αποκτά μια λογική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

35 σχόλια σχετικά με το “Υπέροχο τίποτα (Ξανά)”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Γελοίο ελληνικό πρωτάθλημα.
    Δυο ομάδες να βιάζουν όλες τις υπόλοιπες (διαιτητικά, οικονομικά) με κάθε τρόπο, να μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιος είναι ο πιο βρώμικος και μερικές χιλιάδες φυτά να πανηγυρίζουν για τις κούπες που έρχονται με αυτόν τον τρόπο.
    Στο δεύτερο σκαλοπάτι ομάδες ιστορικές, με κόσμο, χωρίς μαντίλι να κλάψουν, γεμάτες εσωστρέφεια και εσωτερικές έριδες, που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις πρώτες και μαζεύουν σφαλιάρες.
    Και φυσικά η κατηγορία “ομάδες απατεώνων” που έχουν αφεντικά ανθρώπους που θα έπρεπε να έχουν κλειστεί στη φυλακή, παρ’ όλα αυτά κάνουν το κομμάτι τους έχοντας αγωνιστικά επιτυχημένες ομάδες (και κονομώντας από στοίχημα, μίζες, μεταγραφές και οτιδήποτε άλλο).
    Σαπίλα…

  2. Ο/Η anestis λέει:

    Εντο Ελλαντα τι κρωμα παιζει?πρατινο?ΦΦΦΡΡΡΡΡΡ!
    Πεναλντυ!!!!
    Τι?Κοκκινο?ΦΦΦΡΡΡΡΤΤ!Πεναλντυ!
    Τα διδυμα!Γελαει ο κοσμος!:-))))!

  3. Ο/Η Chris λέει:

    Yperoxo tragoudi, poly wraios paralhlhsmos. Aidiasa me to penalty pou phra apopse.
    Elaith ayta pou grafeis einai panw katw ta idia me to status mou sto fb: Re pws ta fernei h pout@na h zwh! Oi Mpeos-Pswmiadhs pou eprepe na sapizoun sthn fylakh, na exoun tis pio sympa8htikes omades sto prwta8lhma kai oi PAO-OSFP na sproxwntai me petsina penalties(san na mhn allakse mia mera apo tis epoxes tis paragkas). Zhtw h Super league.
    Anesth pes mou ti na kanw dld, sou lew oti phra 3 kalpikous pontous shmera den me noizei gia to penalty tou Pao. Ti prepei na kanw dld, na allaksw omada h na mhn vlepw ellhniko prwta8lhma??

  4. Ο/Η anestis λέει:

    να καθεσαι προσοχη οταν εγω και καποιοι αλλοι σου λενε για την διαιτησια. 😉
    γιατι με αυτον τον τροπο εχεται κατακτησει ουκ ολιγους τιτλους!
    οταν εμεις εδω επανω μιλαμε για διαιτησια ειναι γιατι την εχουμε νιωσει στο πετσι μας,δεν ξυπναμε το πρωι και λεμε ας μιλησουμε για τις φιλιππινεζες,ισχυουν τις περισσοτερες φορες οι κραυγες μας!Εσυ μεγαλωνεις με αυτα και λες οτι αυτη ειναι η διαδικασια,εγω μεγαλωνω με αυτα και λεω οχι ρε φιλε θα σε πολεμησω!
    Φυσικα και εμεις δεν εχουμε δικιο παντα αλλα να ξερεις οτι δυστυχως για το ποδοσφαιρο εχουμε συχνα.
    Επισης δεν περιμενω να αλλαξεις ουτε εσυ ουτε το διδυμο σου αλλα να ξερεις οτι εμεις θα ειμαστε παντα απεναντι σας.
    να ονειρευομαστε οτι θα νικησουμε και ομαδες και διαιτησιες και συμφεροντα και παραγκες για να δουμε εναν αξιο πρωταθλητη.
    Φιλικα παντα!

  5. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Πέναλτι ανυπαρκτα θα δίνονται πάντα. 9 στις 10 θα τα παίρνουν οι ισχυροί εις βάρος των λιγότερο ισχυρών. Αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά γενικότερο. Για τη διαιτησία, μπορεί να ασχοληθεί όσο θέλει, όποιος θέλει. Προσωπικά δεν πιστεύω σε ρομαντικούς, σταυροφόρους, επαναστάτες κλπ. Τους εχω δει και αυτούς, όταν ευνοούνται, πόσες δικαιολογίες βρίσκουν. Το πρόβλημα τους δεν είναι ιδεολογικό, είναι μάλλον ποσοτικό.

    Δεν είναι μόνο τα ματς των δυο αιωνίων. Χαμος έγινε με πέναλτι και οχι μόνο σε άλλα γήπεδα, πχ. στην Κρητη ακυρώθηκε καθαρό κατά τη γνώμη μου γκολ του Αρη ξανα. Από εκεί και πέρα, η διαιτησία είναι αναλογη του ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι Ισπανοί, Αγγλοι, Ιταλοί είναι οι θεωρητικά καλύτεροι διαιτητές και σφυρίζουν στα μεγάλα διεθνή ματς. Μέτριο προς κακό ελληνικό ποδόσφαιρο, μέτρια προς κακή η διαιτησία σε αυτό, συνήθως ευνοεί αυτόν που μπορεί να φωνάξει πιο πολύ και αδικεί αυτόν που και να φωνάξει, ποιος τον ακούει. Χρόνια τώρα δουλεύει έτσι το πράγμα. Επίσης, μια τελευταία παρατήρηση: Δίνει το δικαίωμα και το άλλοθι μια τέτοια κατάσταση σε κάποιους να κρύψουν την αγωνιστική τους ανεπάρκεια, καταγγέλοντάς την διαιτητική συμπεριφορά.

    Για τη διατησία, λίγα μπορούμε να κάνουμε. Από τις ομάδες μας οφείλουμε να έχουμε απαιτήσεις, δεν μας μένει κάτι άλλο. Καβάλα και Βόλος δίνουν το παράδειγμα για το πως να φτιάξεις καλή ομάδα που να αξίζει να τη βλέπει κανείς, ανεξάρτητα με το ποιους έχουν στη διοίκηση. Ας τα δουν οι υπόλοιποι, μικροί και μεγάλοι.

    Καλή εβδομάδα.

  6. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Red white…
    Χρησιμοποιεις επιχειρηματα ελαφρως αναβαθμισμενα απο του τυπικου Ολυμπιακου.
    Μονο ξεχνας καποια πραγματα.
    Ποιος σε προσδιοριζει σαν μεγαλη ομαδα για να παιρνεις αυτα τα σφυριγματα. Για εμενα, ομαδα που παιρνει τετοια σφυριγματα δεν ειναι μεγαλη. Για εσενα προφανως ειναι, για λογους αγνωστους για εμενα, αλλα που μπορω να τους προσδιορισω σαν “πρωταθληματα, κυπελλα, συμμετοχη σε champions league κλπ” Αυτο λοιπον το απολαμβανεις λογω των διαιτησιων που εχεις. Φαυλος κυκλος λοιπον.
    Ας σφυριζαν ετσι οι διαιτητες τον ΠΑΟΚ, Αρη, ΑΕΚ να βλεπαμε με τα 15 εκ. του Champions League ποιος θα ηταν μεγαλη ομαδα, συμφωνα με το σκεπτικο σου.

    Προς του Ολυμπιακους και τους Παναθηναικους που ειστε απογοητευμενοι, το μονο που μπορειτε να κανετε ειναι να μην ασχολειστε, να μην τους δινετε επιπλεον αλλοθι. Αν δεν μπορειτε τοτε οπως λεει κ ο Ανεστης “να καθεσαι προσοχη οταν εγω και καποιοι αλλοι σου λενε για την διαιτησια”

    Υπαρχουν πραγματα πολυ σημαντικοτερα απο εναν τιτλο, καλπικο. Αυτο λεγεται περηφανια για την ομαδα σου… Μην νομιζετε οτι επειδη ο ΠΑΟΚ για παραδειγμα δεν εχει τιτλους, οι οπαδοι του ειναι… καημενοι. Οι πιο τυχεροι στον κοσμο ειναι για εμενα (οπως κ της ΑΕΚ για την ΑΕΚ κ.ο.κ) γιατι ειναι περηφανοι για την ομαδα τους και…
    “Επισης δεν περιμενω να αλλαξεις ουτε εσυ ουτε το διδυμο σου αλλα να ξερεις οτι εμεις θα ειμαστε παντα απεναντι σας.
    να ονειρευομαστε οτι θα νικησουμε και ομαδες και διαιτησιες και συμφεροντα και παραγκες για να δουμε εναν αξιο πρωταθλητη.”

  7. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Darth

    το αν ειναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακος, ο Παναθηναϊκός κλπ, είναι δικαίωμα του καθενός να το αμφισβητεί. Να με συμπαθάς, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είναι εκεί που είναι σε σχέση με τους δυο αυτούς (γενικά μιλώ, όχι μόνο για φέτος), επειδή 60 χρόνια τώρα τους σπρώχνει η διαιτησία και αδικεί όλους τους υπόλοιπους. Με συγχωρείς που δεν το πιστεύω αυτό.

    Τίτλος κάλπικος λες. Γιατί ρε φίλε κάλπικος, ποιος πρέπει να είναι φέτος ο πρωταθλητής; Πέρσι, ποιος έπρεπε να ήταν; Την προηγούμενη αγωνιστική δεν φώναζε ο Ολυμπιακός Βόλου για το μεταξύ σας; Εσυ είσαι δηλαδή κάλπικα τρίτος, επειδή μπορεί να πήρες ένα σφύριγμα κόντρα σε μια ομάδα μικρότερου βεληνεκούς από τον ΠΑΟΚ και αυτό μπορεί να έχει γινει σε ενα δυο ματς ακόμα; Αστεία λογική. ΠΑΟΚ είσαι (οπως λετε και μεταξύ σας), το όνομα σου μετράει αλλιώς όταν παίζεις με πχ. με τη Λάρισα ή τον Ατρόμητο. Οπως είναι διαφορετικό όταν παίζει η Ρεάλ με τον Ολυμπιακό και μπορείς να θυμηθείς παραδείγματα. Εκεί, ο ρόλος του μικρού, ανήκει στον Ολυμπιακό. Τι να λέμε τώρα στη Ρεάλ; “Αλήτες, θα μας βρείτε μπροστά σας”;

    Δεν λέω κανέναν οπαδό “καημένο”. Ο καθένας έχει τους λόγους του να είναι περήφανος για την ομάδα του και κάθε ομάδα αξίζει σεβασμού. Με επαναστατικά μανιφέστα δεν ασχολούμαι και να ζητώ και παλι την κατανόησή σου. Αν έχεις καλύτερη ομάδα, θα με κερδίσεις και έχει συμβεί πολλές φορές. Κάποτε, επί εποχών του κακού Κόκκαλη, τεσσερα έβαλες στον τελικό της Φιαλδέλφειας. Πέρσι, κέρδισες τρεις φορές τον Ολυμπιακό, κανείς δεν σε σταμάτησε. Κάπου οι διαμαρτυριες είναι δικαιολογημένες, κάπου όμως είναι και αποπροσανατολιστικές. Οπως και οι εύκολες γενικεύσεις. Μοιάζει σαν να ψάχνουν κάποιοι το σφύριγμα υπέρ του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού για να δικαιολογήσουν και άλλα πράγματα. Εκεί είναι η διαφωνία μας.

    Προσοχή δεν στεκόμαστε και δεν θα σταθούμε σε κανένα, όπως δεν στέκεστε και εσείς όταν τυχαίνει να ευνοηθεί η ομάδα σας. Καλά κάνετε, καλά κάνουμε.

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    Αυτά τα “παντού ευνοούνται οι ισχυροί” και “9 στα 10 ευνοείται ο πιο ισχυρός” είναι ωραία τσιτάτα για να μιλάμε γενικά και να λέμε “όλοι το ίδιο είναι, απλά εμείς έχουμε πρόεδρα που κάνει επενδύσεις”.
    Είναι τα κλασσικά επιχειρήματα “ο πρόεδρας έφερε Ριβάλντο/Ζάχοβιτς/άλλο όνομα ακριβού ποδοσφαιριστή” που τα έχουμε ακούσει δεκάδες χιλιάδες φορές σαν δικαιολογίες.
    Και στην Ελβετία είμαι σίγουρος ότι δεν παίζεται καλό ποδόσφαιρο, αλλά σίγουρα δεν θα έχουν τέτοια διαιτησία και δεν θα υπάρχει ηχογραφημένο που να λέει “Η Βασιλεία και η Ξαμάξ να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν”.

    Συγγνώμη Σταύρο αλλά τα επίχειρημα που χρησιμοποιείς έχουν βγει από το manual “Γίνε καλός Ολυμπιακός-Μάθε να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα”. Δηλαδή επειδή κέρδισε ο ΠΑΟΚ σε έναν τελικό τον ΟΣΦΠ σημαίνει ότι δεν έχει αδικηθεί κατ’ επανάληψη στα μεταξύ τους παιχνίδια;

    Ας έμενε ο ΟΣΦΠ μερικές χρονιές εκτός CL, να μαζέψει κανένας άλλος κανέναν πόντο, κανένα Ευρώ και θα βλέπαμε μετά “ποιος αξίζει φέτος να το πάρει το πρωτάθλημα δηλαδή;”.
    Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που δουλεύει χρόνια και λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο. Δημοσιογράφοι, διαιτητές, τσάτσοι παράγοντες, μάνατζερ, Ομοσπονδίες και Σούπερ Λίγδες. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι καθαροί και άσπιλοι φυσικά. Απλά προσπαθούν να πάρουν κάποιο ψίχουλο που θα πέσει από το τραπέζι των μεγάλων.

  9. Ο/Η dm λέει:

    Ετσι όπως πάνε τα πράγματα θα μείνει τελικά μονο ο Ολυμπιακός. Θα γίνονται όλα τα παιδάκια Ολυμπιακοί.

    Σε κάποια φάση το οι “Όλοι σας και μονοι μας” (που λεγεται ταυτοχρονα με το “Όλη η Κρητη/Ροδος/τα παντα-όλα είναι κόκκινη” ποσο αστείο) θα γίνει ενα σκέτο “Μόνοι μας”. Οι άλλες ομάδες που θα φυτοζωούν (ήδη) θα περιμένουν ματαια τον λεφτα πρόεδρο αφου όλοι θαναι Ολυμπιακοί.

    Αντε δηλαδη το πολυ πολυ να ενωθούν όλοι αυτοί απο την ανία που θα προκαλεί το πρωτάθλημα κι αφου δεν θα υπάρχουν αντίπαλοι να κανεις καζουρα, και να πανε να πάρουν κανα ουέφα ή τσουλού.

    Και τεζα ο καμπούρης.

  10. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Λογω τιμης δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελβετία. Βλέπω όμως τι γίνεται στην Αγγλια, στην Ισπανία, στην Ιταλια κλπ. Εσύ βλέπεις Elaith; Μιλάνε για διαιτησία εκεί ή δεν μιλάνε και αν μιλάνε, τί λένε; Βλεπω τι γινεται στο Τσαμπιονς Λιγκ, στα Μουντιάλ, στα Γιούρο. Πρόσφατο είναι το Μουντιάλ άλλωστε, ειδαμε τι έγινε.

    Δεν είπα τίποτα για πρόεδρο Elaith. Δεν θα ισχυριστώ ότι δεν ευνοείται ο Ολυμπιακός και δεν δικαιολογώ τίποτα. Απλά λέω αυτό που είναι καταγεγραμμένο παγκοσμίως: Τα περισσότερα σφυρίγματα πάνε στον ισχυρό. Με ρωτάς αν μου αρέσει; Οχι βέβαια. Αυτή όμως είναι η τάση και φοβάμαι ότι δεν αλλάζει εύκολα.

    Από ποιον να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός Τσάμπιονς Λιγκ; Απο την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ; Πέρσι δεν βγήκε Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός. Και λοιπόν; Μπορεί και ο Παναθηναικός να μη βγει φέτος. Και λοιπόν; Αμφιβάλλεις ότι του χρόνου θα διεκδικεί ξανά πρωτάθλημα με καλύτερες προοπτικές από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κλπ.

    Η διαιτησία είναι πρόβλημα ίδιου μεγέθους με τη μπάλα που παίζεται εδώ. Είναι και πιο εύκολο να ρίξουμε το φταίξιμο εκεί, δίνει δικαιώματα. Για αυτό που είναι η ΑΕΚ φέτος, ο ΠΑΟΚ σε σχέση με την περσινή ομάδα και ο Αρης πολύ περισσότερο (αν και στην Ευρώπη πήγε καλά), έχω τη γνώμη ότι δεν φταίνει οι …άλλοι, έξω από τις ομάδες αυτές. Οπως φυσικά, παρά τους ισχυρισμούς ομοιδεατών μου, ο Παναθηναικός ευνοήθηκε πέρσι, όμως ότι και να λέμε, αυτός άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα. Πόσοι Ολυμπιακοί βγήκαν και έλεγαν για παράγκες, στημένα κλπ; Αρκετοί. Γνώμη μου: Φτηνές δικαιολογίες. Η ομάδα τους δεν βλεπόταν και δεν άξιζε την πρωτιά.

    Τέλος, αν η συνεχιζόμενη επί δεκαετίες αδικία των δυο κακών είχε φτάσει στα όρια τις άλλες ομάδες, θα είχαν κάνει μια λίγκα μόνες τους ή τέλοσπαντων θα είχαν αντιδράσει κάπως. Δεν θα περίμεναν στην ουρά να πάρουν ότι περισσέψει, δεν θα έκαναν τα ίδια σε ματς με πιο ανίσχυρους. Στο σύστημα που περιγάφεις Elaith, καλά έκανες και έβαλες και τους υπόλοιπους μέσα, όπως διάβασα στην τελευταία παράγραφο. Η πουτάνα που θέλει να γίνει τσατσά στις λιγότερο ισχυρές πουτανίτσες του μπουρδελου, απλά περιμένει τη σειρά της. Το ζητουμενο είναι να μην βγαίνει κάθε τόσο να μιλάει για ηθική. Γιατί οι υπόλοιπες κοπέλες, σε αυτή την περίπτωση, κουνάνε με κατανόηση το κεφάλι τους. Και η ζωή συνεχίζεται, ως το επόμενο μούφα πέναλτι, τραβηγμένη κόκκινη κλπ.

  11. Ο/Η Elaith λέει:

    Στην Ισπανία και την Αγγλία δεν γίνεται τίποτα μπροστά στα όργια που γίνονται εδώ; Είναι δυνατόν να κάνουμε συγκρίσεις;
    Σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου δεν υπάρχει τέτοια τάση σφυριγμάτων όπως στην Ελλάδα προς τους δυο μεγάλους (ανάλογα με την περίοδο). Όσο και να προσπαθείς να κάνεις το άσπρο-μαύρο και να εξισώσεις τα χάλια μας με ότι γίνεται αλλού. Μέχρι και στην υπερ-διεφθαρμένη Ιταλία σε κάποιο σημείο έδωσαν τέλος και έπεσαν καμπάνες. Εδώ είχαμε ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ να μιλάνε σε κασέτες και δεν άνοιξε μύτη.

    Πέρσι δεν βγήκε CL ο Ολυμπιακός και παραλίγο να διαλυθεί φίλε μου. Αποκλείστηκε μέχρι από κάτι Εβραίους και ευτυχώς για τον ΟΣΦΠ ήρθε ο Μαρινάκης. Αν δεν είχε έρθει ξέρεις πού θα ήσουν τώρα; Ξέρεις τι είναι να ξεκινάς κάθε χρόνο με 10 εκατομμύρια Ευρώ παραπάνω από τους άλλους; Γιατί αυτό γινόταν στα χρόνια της παράγκας.

    Αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι δεν μιλάμε για κάθε χρονιά μεμονωμένα. Υπάρχει μια συνέχεια σε αυτό. Αυτό το πράγμα κατέληξε σε μια εξαθλίωση των υπολοίπων ομάδων με αποτέλεσμα να μου λες εσύ τώρα “Μα ποιος να το πάρει φέτος” και “Ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος πέρσι”. Όταν λοιπόν επί χρόνια κλέβεις τους άλλους, τους διαλύσεις ενώ εσύ ισχυροποιείσαι.
    Ξέρεις πόσο διαφορετική θα ήταν η σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ, αν ο Βασσάρας έδινε εκείνο το πέναλτυ στον Μπούρμπο και η ΑΕΚ έβγαινε CL την πρώτη χρονιά του Ντέμη;
    Ξέρεις πόσο διαφορετική θα ήταν η ιστορία της ΑΕΚ, αν δεν έχανε το πρωτάθλημα στα χαρτιά και ο Κόκκαλης δεν έπαιρνε ανάσα;
    Όταν λοιπόν μια ομάδα που ξεκινάει πιο χαμηλά (λόγω οικονομικών δυνατοτήτων) και όταν μία στο τόσο φτάνει να πρέπει να πάρει κάτι και εσύ (όχι προσωπικά) έρχεσαι και λες “νταβατζιλίκι δεν σε αφήνω, τότε πώς περιμένεις αυτή η ομάδα να σηκώσει κεφάλι ποτέ;

  12. Ο/Η duendes λέει:

    Παραβλέποντας το τσουβάλιασμα που γίνεται στο θέμα ‘διαιτησίες εδώ-διαιτησίες εκεί’ και τις τεράστιες ανακρίβειες που κρύβονται σ’ αυτό (σκεπτόμενοι τα όποια σφυρίγματα παίρνουν μια στο τόσο η Ρεάλ και η Μπάρτσα για παράδειγμα και τα πόσα σφυρίγματα παίρνουν οι μεγάλοι της Ελλάδας, σ’ ένα πρωτάθλημα που το 83% των αγώνων κρίνεται στο γκολ!), έχω μια απορία που επιστρέφει κάθε φορά που κάποιος λέει το ίδιο πράγμα (“μα αυτά συμβαίνουν παντού”) προς υπεράσπιση της κατάστασης που κράζουμε:

    Είναι σοβαρή δικαιολογία αυτή; Γιατί ποτέ δεν έχει βγει τότε σ’ ένα δικαστήριο ένας κατηγορούμενος κλέφτης (για να μην πάω το παράδειγμα στα άκρα και πω δολοφόνος) ή, πιο σχετικά με το παράδειγμα μας, ένας διεφθαρμένος πολιτικός να πει “συγγνώμη κύριε πρόεδρε, δεν κατάλαβα γιατί στο διάολο με κατηγορείτε. Σ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ;”, για να δούμε και την αντίδραση…

  13. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Οχι Elaith, θα διαφωνήσω σε κάμποσα σημεία με τη λογική σου. Και προφανώς και εσύ με τη δική μου, αλλά είναι ωραία η κουβέντα.

    Σε σχέση με τα άλλα, προηγμένα, πρωταθλήματα: Οι φωνές για τη διαιτησία είναι και συχνές και δικαιολογημένες. Οι τάσεις είναι όχι απλά τάσεις, τασάρες. Την Ιταλία και τις καμπάνες που έπεσαν, καλώς τις αναφέρεις, αλλά μήπως κάποιος γλίτωσε, επειδή τυχαία ίσως ήταν η ομάδα του αφεντικού της χώρας; Δεν λέω ότι κακώς την πλήρωσε η Γιούβε, αλλά αυτή μάλλον πιάστηκε κορόιδο, οπως πήγε η ιστορία. Μήπως σταμάτησε το παρασκήνιο στην Ιταλία; Χαμός γίνεται κάθε αγωνιστική, έχω ένα φιλαράκι άρρωστο Γιουβεντίνο, βλέπουμε κανά ματς, χαμός, μπες μια αγωνιστικη και ψάξτο στο Ιντερνετ, τι λέγεται, τι γράφεται στους γείτονες, δες τι γίνεται συνολικά. Πάμε Αγγλία: Ειδες το ματς Κυπελλου Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ πρόσφατα; Τι θα έλεγες για τον διαιτητή Γουεμπ αν αντίστοιχες αποφάσεις είχε ένας ντοπιος διαιτητήςσε ελληνικό ντέρμπι; Στημένο και πιόνι του συστήματος θα τον έλεγες. Τελικό μουντιάλ σφύριξε ο τύπος. Εστω και έτσι όμως, ο Γουέμπ παραμένει καλύτερος διαιτητής από τον Κουκουλάκη για παράδειγμα, οπως ακριβώς το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι πάνω από το ελληνικό σε όλα. Αυτό προσπαθώ να καταδείξω.

    Δημοσιογράφοι, παράγοντες κλπ υπάρχουν και αλλού. Πόσες φορές έχεις διαβάσει γραφικές δηλώσεις Φέργκιουσον, Βενγκέρ, κλπ; Δηλώσεις έχουν κάνει ο Μουρίνιο, ο Γκουαρντιόλα, όλοι τα βάζουν με τη διαιτησία όταν νιώθουν πως τους παίρνει να τον κάνουν. Προχθές, με 9 η Μάλαγα κόντρα στη Βαλένθια. Εδώ θα είχε γίνει επανάσταση. Εκεί διαμαρτύρονται, αλλά έχουν και άλλη κουλτούρα. Η Μπαρτσελόνα το Σάββατο κάνει το 1-0 με έντονο άρωμα οφσάιντ. Πριν λίγα χρόνια, στο Τσαμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι, οι αντίπαλοί της αναρτούσαν πανό με τον Νορβηγό Καράφλα ντυμένο με φανέλα κυανέρυθρη. Σταματώ τα παραδείγματα εξωτερικού, είναι πολλά και ήδη γράφω πολλά.

    Ζητάς τιμωρίες για τις κασσέτες. Και όχι μόνο σου λέω εγώ, η παρέμβαση της Δικαιοσύνης στον αθλητισμό έχει πολλούς λόγους για να γίνει. Γιατί δεν γίνεται φίλε; Μήπως γιατί η Δικαιοσύνη δεν επεμβαίνει γενικώς στην Ελλάδα; Μήπως στη γενικότερη ατιμωρησία που επικρατεί γύρω από σοβαρότερα θέματα, κοινού ενδιαφέροντος, θα ήταν οξύμωρο να ήταν διάφανα τα πράγματα στη μπαλίτσα;

    Τέλος, να λέμε την αλήθεια. Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε να διαλυθεί, μην λαϊκίζουμε. Αγωνιστικά θα πήγαινε πίσω. Ουτε η ΑΕΚ ούτε ο ΠΑΟΚ διαλύθηκαν. Ουτε θα διαλυθούν. Η εξαθλίωση των οικονομικών φίλε δεν οφείλεται στο καθεστώς των αιωνίων. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός φταίνε για τους Γούμενους, τους Τροχανάδες, τους Ζαχουδάνηδες, τους Μπατατούδηδες κλπ; Τώρα που βγαίνουν ισολογισμοί από την ΑΕΚ, που μαθαίνουμε τόσα πράγματα για κακοδιαχείριση (δεν λέω κάτι πιο βαρύ, περιμένω τις εξελίξεις), εσύ στέκεσαι στο πέναλτι στον Μπούρμπο;

    Δίκιο έχεις για το πέναλτι εκείνο, πιθανώς και για άλλα. Πώς όμως έφτασες να εξαρτάσαι από αυτό το πέναλτι. Και αν έφτασες εκεί, ποιος φταίει; Το κατεστημένο των αιωνίων;

    Μια παρατήρηση: Πλην Αρη ίσως, κανείς από μας τους οπαδούς δεν μπορεί να παρέμβει και να ζητήσει αλλαγή πολιτικής από τις διοικήσεις των ομάδων του. Οπότε, ουτε να τους δικαιολογούμε χρειάζεται ούτε όμως και να απολογούμαστε για αυτούς. Απλά τα αποτελέσματα βλέπουμε.

    Συμπλήρωμα: Μην αγνοείς κάτι φίλε. Την εμπορική και γενικότερη αξία του κάθε μαγαζιού. Πχ. ο Ολυμπιακός πέρσι, ο Παναθηναικός, φέτος, σε σχέση με τις άλλες ομάδες, προσωρινά ζορίζονται. Ξεπερνούν πολύ πιο εύκολα τα όποια ζόρια. Δεν ξεκινούν όλοι από την ίδια αφετηρία, στο ακρως καπιτιλιστικό καθεστώς του ποδοσφαίρου. Αναπόφευκτο και αυτό.

  14. Ο/Η Skylos λέει:

    Psilo asxeto,psilo sxetiko,pou katelh3an to kapote “kalytero” prota8lhma ths europhs me taktikes pou e3aplo8hkan kai sto “metrio” podosfairiko prota8lhma.

    http://sport24.gr/Basket/ayth_tha_einai_h_mesogeiakh_ligka.755064.html

    h psalida anoi3e toso poly pou den kleinei me tipota tora,an den mas prolavei h katastrofh ton Mayas 8a zhsoume na tα doume kai sto podosfairo auta.
    Otan esy san opados/fila8los apeteis to prota8lhma apo ton proedro sou me opoion tropo kai an er8ei auto tote den tou afhneis peri8oria gia kati kalytero.To podosfairo einai o ka8reuths ths koinonias kai dysthxos auto epivevaionetαι κα8ε κυριακη.

  15. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν έχει νόημα νομίζω. Μου αναφέρεις ότι λάθη γίνονται παντού. Μα είναι φυσικό να γίνονται λάθη. Πλην της Ιταλίας όμως δεν έχω δει να υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα όπως ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ υπάρχει στην Ελλάδα. Ένα σφύριγμα στο CL, ένα σφύριγμα στο κύπελλο Αγγλίας κτλ. Μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις. Στην Ελλάδα μιλάμε για κατά συρροή αλλαγή αποτελεσμάτων. Δεν μιλάμε για ένα σφύριγμα. Μιλάμε για επιστημονικά χειρουργεία που ξεκινάνε από το πόσο εύκολα δίνεται ένα φάουλ και φτάνουν σε πέναλτυ σαν το χθεσινό.
    Μου λες για την Αγγλία. Εγώ δεν ξέρω τον ιδιοκτήτη της Μάνστεστερ να παίρνει ένα μαρκούτσι μετά το τέλος ενός αγώνα και να λέει για τη διαιτησία στο ματς της Τσέλσι. Τι συγκρίνουμε τώρα; Μιλάμε για πλήρη διαφθορά στην Ελλάδα. Μπανανία.

    Το γεγονός ότι υπάρχει διαφθορά παντού στην Ελλάδα δεν δικαιολογεί τα ποδοσφαιρικά αίσχη. Φυσικά και δεν περιμένω από ένα τόσο βρώμικο κράτος να λύσει το θέμα του ποδοσφαίρου. Δεν θα βγω να σου πω όμως, έλα μωρέ τώρα γίνονται ρουσφέτια και στην Αγγλία και όλα καλά. Γιατί εγώ αυτό διακρίνω. “Εντάξει μωρέ, παντού σφυρίζουν λάθος” και φυσικά το “Και εσείς άμα μπορούσατε το ίδιο θα κάνατε”.

    Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε να διαλυθεί. Αλλά ας τον βλέπαμε μερικές χρονιές εκτός CL, χωρίς φράγκα με τους οπαδούς να μπαίνουν μέσα στο Καραϊσκάκη και να κυνηγάνε τον πρόεδρο. Τις θυμάσαι τις εποχές πλήρους διοικητικής και αγωνιστικής ανυπαρξίας της ομάδας; Τώρα δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας. Δεν χάνεται τίποτα. Άσε τον ΠΑΟΚ να βγει CL, άσε την ΑΕΚ να πάρει πρωτάθλημα και έλα μετά να δούμε πού θα βρισκόταν ο Ολυμπιακός και πού ο ΠΑΟΚ.
    Ναι δεν υπήρχε Μπατατούδης και Ψωμιάδης, υπήρχε Κοσκωτάς και Σαλιαρέλης.

    Όταν καταδικάζεις τους αντιπάλους σου και δεν τους αφήνεις να πάρουν ότι αξίζουν τις ΕΣΤΩ λίγες φορές που το αξίζουν, ποιος θα έρθει να βάλει τα λεφτάκια του στο ποδόσφαιρο; Μόνο τυχοδιώκτες. Ας είχαμε πάρει το πρωτάθλημα του ΚΑΣ και δεν θα είχε φύγει η μισή ομάδα. Ας είχε πάρει ο βάζελος το πρωτάθλημα της Ριζούπολης και δεν θα είχε διαλυθεί εκείνη η ομάδα για να μετράει ο Σωκράτης κούπες και να κάνει ΧΟ-ΧΟ-ΧΟ. Πώς διάολο δηλαδή θα λύσει τα προβλήματά του ο ΠΑΟΚ αν εσύ του δίνεις μια καρπαζιά όταν πάει να κάνει κάτι και μετά λες “Ε δεν σου φταίω εγώ που ο Ζαγοράκης δεν έχει Ευρώ στην τσέπη του”.

    Συμφωνώ στην τελευταία παράγραφο. Μόνο που τις αφετηρίες από τις οποίες ξεκινάει η κάθε ομάδα τις καθορίζουν συχνότατα εξωγενείς παράγοντες.

  16. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Πάει λοιπόν και το μπασκετάκι οπως το ξέραμε. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αρης και μερικοί άλλοι από την υπόλοιπη Ευρώπη φτιάχνουν λίγκα. Για τους υπόλοιπους, μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά.

    ΥΓ. Διαβάζω και τον Duendes. Αν πας να εξισώσεις απόλυτα το έξω με το μέσα δεν εξισώνεται. Υπάρχει όμως και η λογική της κλίμακας υπάρχει και αυτό που λέμε “τηρουμένων των αναλογιών”. Μην αλληλοδιαστρευλώνουμε τα όσα γράφονται.

    Ποιος κατηγορείται Duendes για να απολογηθεί; Να απολογηθώ εγώ για το πέναλτι του Κουκουλάκη; Δεν σας κατηγορούσαν οι ΠΑΟΚτσήδες πέρσι στο ματς Αρης – ΠΑΟΚ; Δεν τους έχετε κατηγορήσει εσείς; Δεν έχετε αλληλοκατηγορηθεί ότι είστε “πιόνια του συστήματος”; Ειναι δουλειά σας να απολογηθείτε; Τι διάολο, στο όνειρο μου τα βλέπω αυτά; Ας προσπαθήσουμε να το δούμε λίγο πιο σφαιρικά, έξω από συλλόγους και συμπάθειες – αντιπαλότητες. Αυτό που λέω για το τι συμβαίνει μέσα και έξω, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ τον κόρακα που στήνει τον Αστέρα στη βούλα. Ειναι η διαπίστωση μιας κυριάρχης τάσης στο ποδόσφαιρο, στην κοινωνία, παντού. Νόμος του ισχυρού λέγεται, ισχύει από τη ζούγκλα της Αφρικής, επεκτείνεται και σε άλλες …ζούγκλες. αιώνες τώρα. Ελπίζω να μην παρερμηνευτεί ξανά.

  17. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    http://www.sportdog.gr/article/8400/e-sphage-ton-amnon-vinteo

    Με αυτα τα σφυριγματα ναι, θα επαιρνα πρωταθλημα, ναι θα επαιρνα 15 εκ ευρω απο το Champions League, ναι θα εκανα πρωταθλητισμο καθε χρονο, για πλακα.

    Αλλα δοξα τον Θεο, δεν ειμαι ουτε Ολυμπιακος, ουτε Παναθηναϊκος…

  18. Ο/Η Chris λέει:

    Paidia h alh8eia einai kapou sth mesh opws panta. Oi megales omades eynoountai poly syxna otan paizoun me mikroteres, den exei na kanei me thn poiothta tou podosfairou pou paizetai edw. Kai sto Ch.L exoume dei kalpika pentalty, offside, kokkines ktl. kai exw kai proxeira paradeigmata pou exei adikh8ei o Olympiakos ws mikrotero onoma(to xeri tou Roberto Carlos sthn Madrith kai to goal tou Alves sthn Lyon den 8ymamai xronia :P), sthn agglia prin 2 evdomades sto derby Man.Utd-Liverpool o kalyteros diahthts tou kosmou(tromara tou) esfakse thn Liverpool. Leme oloi ta vasika pros8etontas mia dwsh saltsas gia thn omada pou yposthrizoume. Kai oi Paok-Aek exoun parei sfyrigmata. Gt den vgainete oloi na sixtirisete to prwta8lhma otan h Larissa fetos exei tosa goal pou den metrisan k tosa penalty kalpika kata?? Alla panta etsi ginetai vrizoume ton prwto, ton kalytero.

    O Osfp einai h kalyterh omada sthn Ellada ayth thn stigmh agwnistika kai ekswagwnistika, eite aresei eite eisai Paok 😛 .
    Apo kei k pera Osfp-PAO fetos exoun parei arketous pontous kalpikous-gia mena o Pao exei parei perissoterous, penalty dalouka me Arh, Kakou x8es, Me Kavala sto Oaka, xeri plessis dou den dw8hke ston panserraiko sto oaka kai to akyrw8en goal tou Arh sto Oaka- Gia ton OSFP den mporw na vrw kati trantaxto opws to x8esino penalty karamaimou. Sigoura oi antipaloi mou exoun faei polles kartes pou den htan, sigoura exw parei faoul arketa omws ayto den anairei to gegonos pws se ka8e mats prospa8w na paiksw mpala k tis perissoteres fores paizw wraio podosfairo (kalytero ap’olous tous antagwnistes mou)

    Protimw h omada mou na nikaei xwris sfyrigmata, opws o ka8e ygihs fila8los. Aidiasa x8es me to penalty pou edwse gt mou amayrwse thn nikh thn opoia pisteyw 8a thn epairna etsi k alliws. Den kserw kata poso yparxei paragka opws yphrxe ta prwta xronia tou Kokkalh, an yparxei tote pws ginetai o Pao na exei parei tosa “dwra”? Ksenerwnw me ton tropo pou sfyrizoun oi diaithtes, alla to gegonos oti h omada mou einai safws kalyterh agwnistika ap’olous tous allous me kanei yperhfano.

    Sthn telikh ti na analysoume, oi opadikes fyllades pou apey8ynontai se nohtika ka8ysterhmenous 8a lene ta dika tous, osoi tis diavazoun 8a synexisoun tis iaxes OUGK OUGK, o Marinakhs 8a kanei oti goustarei gt to fysaei to paradaki, oi Paoktsides 8a vrizoun ton Olympiako kai 8a apo8ewnoun ta kargiozilikia tou Garcia kai opws leei o Stayros panw to podosfairo einai o ka8reyths ths koinwnias kai dysthxws auto epivevaiwnetai ka8e kyriakh.

  19. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Προς Elaith

    ισως οντως δεν έχει νόημα, αλλά το παλεύω.

    Να πάρουμε τα σημεία που συγκλίνουμε.

    ΝΑΙ η ύπαρξη διαφθοράς γενικώς, δεν καθαγιάζει το μούφα πέναλτι. Ουτε τον κλέφτη πολιτικό. Ουτε το λαμόγιο εφοριακό και πάει λέγοντας. Δεν λέω να τον δικαιολογήσουμε, τι να δικαιολογήσουμε άλλωστε; Να το εξηγήσουμε λέω με βάση τι συμβαίνει παντού, γνωρίζοντας τι γίνεται εδώ. Και να μην περιμένουμε κρυστάλλινες καταστάσεις, γιατί δεν γίνεται να υπάρξουν τέτοιες.

    ΝΑΙ θυμάμαι τα χρόνια εκείνα του Ολυμπιακού. Τότε που δεν υπήρχε Τσάμπιονς Λιγκ ακόμα να υπόσχεται φράγκα. Θα πάει αλλού η κουβέντα αλλά ας είναι. Το κράτος δεν άφησε να διαλυθεί ο Ολυμπιακός. Το κράτος δεν άφησε να διαλυθεί η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης. Η στρεβλή λογική που έχει δομηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολιτική επιλογή φίλε. Δεν φταίει για αυτό ο σύλλογος, είτε τον λένε ΑΕΚ είτε τον λένε ΠΑΟΚ είτε τον λένε Ολυμπιακό είτε τον λένε Πανιώνιο (παλιό ή νέο, κόλπα Μπένι). Οπότε η δικλίδα ασφαλείας που αναφέρεις, ειδικά για ομάδες με λαό = ψηφουλάκια, θα υπάρχει και θα λειτουργεί.

    ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ

    Ο Ζαγοράκης δεν φταίει, όμως φταίνε οι ΓουμενοΜπατατούδηδες στον ΠΑΟΚ; Ποιοι κατέστρεψαν οικονομικά τον ΠΑΟΚ; Πάντως όχι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ξέρεις, στη λογική της μπίζνας, μην περιμένεις χατίρια. Την πάρτη τους κοιτάνε και αυτή. Πώς βγήκες Ευρώπη ως ΑΕΚ στις αρχές της θητείας Ντέμη; Πρόσφατα το έγραφε ο Δημάτος (ΑΕΚτζης) στο ΓΚΟΛ για τη χάρη της τότε ΕΠΟ (του Γκαγκατση). Δεν χρησιμοποίησες το ειδικό βάρος, τους μοχλούς πίεσης και ότι περικλείει η δυναμική της ΑΕΚ εις βάρος του Ατρομητου; Στο πρωτάθλημα με την υπόθεση Βάλνερ, την διαιτησία στο Καλαμαριά – ΑΕΚ τη θυμάσαι; Τι θέλω να πω με όλα αυτά: Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΣΤΗ ΣΤΑΝΗ ΑΥΤΗ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ.

    Διαφωνώ επίσης ότι στο εξωτερικό έχουμε μεμονωμένες περιπτώσεις. Μπορεί να έχουμε συνολικά λιγότερα κρούσματα. Η τάση ομως είναι δεδομένη και κάτι δείχνει. Η ΤΑΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ. Το ξαναλέω για να γίνει σαφές.

    Τέλος, το CHL δεν είναι πανάκεια δια πάσαν νόσον. Ειναι το τυράκι που όλοι θέλουν και δεν το χαρίζουν. Πάντως ο Ολυμπιακός πέρσι δεν τα κατάφερε. 5ος κατέληξε, παρά το ότι υποτίθεται ότι θα τον αβάνταραν να βγει 2ος. Το ότι βρήκε άμεσα επενδυτή νέο, εκεί όπου άλλοι δυσκολεύονται κάτι λέει. Οπως εύκολα θα βρει και ο ΠΑΟ, εδώ θα είμαστε. Ακόμα και αν δεν βγει στο CHL.

    Παρασκήνιο δεν γίνεται να μην υπάρχει φίλε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό. Μόνο για την ομάδα μπορώ να έχω απαιτήσεις. Από εκεί και πέρα, όντως ο καιρός που ο Ολυμπιακός έχανε πρωταθλήματα από το παρασκήνιο (όπως όλοι έλεγαν) είναι μακρινός. Εγώ δεν τον έχω ξεχάσει, κανείς δεν τον λυπόταν τότε. Αντίθετα, μας δούλευαν και μας κοροιδευαν. Κύκλος είναι ολα, μικρός ή μεγάλος.

  20. Ο/Η duendes λέει:

    Από την δικιά μου πλευρά είμαι καλυμμένος Σταύρο. Οι αρχικές τοποθετήσεις σου πάντως περισσότερο σαν υπερασπιστική στάση της κατάστασης που ζούμε φαίνονται στα μάτια μου, εξού και το σχόλιο μου. Στα τελευταία σχόλια αποδείχτηκε ότι συμφωνούμε περί της επιφανειακότητας του επιχειρήματος “αυτά συμβαίνουν παντού, άρα ας τα δικαιολογήσουμε κι εδώ και να μην το κάνουμε και τόσο θέμα”.

    ΥΓ. Παρ’ όλο που το κομμάτι στο σχόλιο 13…
    “Μια παρατήρηση: Πλην Αρη ίσως, κανείς από μας τους οπαδούς δεν μπορεί να παρέμβει και να ζητήσει αλλαγή πολιτικής από τις διοικήσεις των ομάδων του. Οπότε, ουτε να τους δικαιολογούμε χρειάζεται ούτε όμως και να απολογούμαστε για αυτούς. Απλά τα αποτελέσματα βλέπουμε”.. σηκώνει απίστευτη κουβέντα που θα μπορούσε να αναιρέσει αυτή την συμφωνία απόψεων.

  21. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Να την κάνουμε DUENDES την κουβέντα και να μου πεις τις ενστάσεις σου. Οποτε θες, χρόνος να υπάρχει και διάθεση, οπότε γιατί όχι;

    Για να το θέσω αλλιώς: Εσεις, ως φίλοι του Αρη, έχετε λόγο στο τι κάνει η διοίκησή σας, την οποία επιλέγετε δια της ψήφου. Σωστά; Δεν ξέρω ως που ακριβώς φτάνει η δυνατότητα παρέμβασης από μέρους σας, αν θες με ενημερώνεις. Εγώ, ως Ολυμπιακός, τι δυνατότητα έχω; Πχ. διαφωνούσα με τη γραφικότητα των δηλώσεων Μαρινάκη στο πέναλτι του Δαλούκα για εγκλημα κατά της Ελλάδας. Τι να κάνω πέρα από το να πω ότι τα πράγματα αυτά στερούνται σοβαρότητας; Να πάψω να είμαι Ολυμπιακός; Να μην πάω να δω την ομάδα;

    Ελπίζω να το περιγράφω σωστά, για να γίνω αντιληπτός.

    Οσο για τις αρχικές τοποθετήσεις, αν κάτι παρερμηνεύτηκε, μπορεί να φταίω και εγώ που δεν το έγραψα σωστά. Δεν έχω ανάγκη να υπερασπιστώ κανέναν κόρακα αδερφέ. Κανείς δεν έχει, ούτε οι Παναθηναϊκοί. Ο νόμος του ισχυρού, που έξω ισχύει λιγότερο και εδώ περισσότερο γιατί το ευνοεί η όλη φάση, μας ξεπερνάει έτσι και αλλιώς.

  22. Ο/Η Elaith λέει:

    To θέμα δεν είναι αν θα αφήσει το κράτος να διαλυθεί η τάδε ομάδα. Ωραία,ας φυτοζωούν. Και;
    Το θέμα είναι ότι το ποδοσφαιρικό κατεστημένο δεν αφήνει κανέναν άλλον να προοδεύσει.

    Το θέμα είναι ότι αν ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ ευνοούνται σε ένα παιχνίδι, όπως ευνοείται κι ο Εργοτέλης, ο Ατρόμητος κτλ. Όπως ευνοείται κάθε ομάδα γιατί υπάρχουν και τα λάθη. Εθελοτυφλείς όταν συγκρίνεις κάτι τέτοιο με το οργανωμένο σχέδιο που έχει η ομάδα σου. Η καραμέλα “όλοι το κάνουν, απλά εμείς είμαστε πιο ισχυροί στο παρασκήνιο” δεν ισχύει απλά.

    Για το πρωτάθλημα Βάλνερ ας μην πιάσουμε τις διαιτησίες καλύτερα. Η ομάδα μου είχε την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, έριξε 4 γκολ στον ΟΣΦΠ και πέρασε αέρα από πολλά γήπεδα και είχε να αντιμετωπίσει διαιτησίες όπως στο ΟΣΦΠ-ΑΕΛ. Άστο καλύτερα…

    Όσο για πέρσι, αν τα κατάφερνε και αυτή η ασθμαίνουσα ομάδα να βγει δεύτερη θα επρόκειτο για θρίαμβο του παρασκηνίου. Εκτός αν ξεχνάς κάτι γκολ του Μανωλά ακυρωμένα.
    Το ότι βρέθηκε επενδυτής άμεσα δεν μου λέει κάτι. Όταν έχεις χαρισμένο γήπεδο από το κράτος και ένα σύστημα από πίσω που κάνει κρα να βρει νέο αφεντικό γιατί να μην βάλεις τα λεφτά σου στον Ολυμπιακό.

    Επίσης αυτό που ο Ολυμπιακός έχανε πρωταθλήματα από το παρασκήνιο ομολογώ ότι δεν το θυμάμαι. Επειδή τα έχω ζήσει τα χρόνια, ο Ολυμπιακός ήταν ανύπαρκτος αγωνιστικά και απλά αυτό ήταν το άλλοθι για τους οπαδούς του και σίγουρα μια προσπάθεια να μην νιώθουν τύψεις όταν εδώ και πολλά χρόνια περνάνε με το λεπίδι τις άλλες ομάδες.

  23. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Εισαι ανακριβής Elaith και κρατάς τα μισά, πετάς τα υπόλοιπα στη θάλασσα.

    Από το τέλος: Ανύπαρκτος αγωνιστικά ο Ολυμπιακός του τότε; Πότε, με Προτάσοφ, Σάβιτσεφ, Λιτόφτσενκο κλπ; Τότε που έτρωγες τέσσερα στο μισάωρο στο παλιό Καραϊσκάκη; Και όμως φίλε, εσύ τότε πανηγύριζες τίτλους, γιατί είχες καλή ομάδα ΑΛΛΑ και γιατί είχες τον Τίγρη με τις μπούκες στα αποδυτήρια. Ωραία χρόνια, σου λείπουν, είμαι βέβαιος, με αυτά που γράφεις. Οπως βλέπεις, εγώ σου αναγνωρίζω το ότι η τότε ΑΕΚ είχε καλή ομάδα. Αυτό που εσύ αρνείσαι να αναγνωρίσεις στον Ολυμπιακό των τελευταίων ετών.

    Τι ακριβώς παράπονο έχεις από το κράτος; Το ότι ο Κόκκαλης είχε περισσότερες προσβάσεις από τον Γρανίτσα και κατάφερε να φτιάξει το Καραισκάκη εις βάρος της Νεας Φιλαδέλφειας; Την πάρτη του και την ομάδα του κοίταξε, όπως και ο Γρανίτσας, με τα δικά του μέσα, τη δική του ομάδα ήθελε να βοηθήσει. Οταν έχανε το δρόμο για το δικαστήριο ο εκπρόσωπος του Δημοσίου το έβριζες το κράτος;

    Φέτος ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση και άμυνα. Αρα, να μην μιλάει κανένας με τη λογική σου.

    Θέλω μια σοβαρή απάντηση: Πώς ξεχωρίζεις το λάθος του διαιτητή από αβλεψία – απροσεξία και πώς το λάθος από δόλο; Αν έχεις, δώστη, με ενδιαφέρει πραγματικά.

    Το ότι όλοι τα κάνουν και υπάρχει κλίμακα στο τι μπορεί να κάνει ο καθένας, είναι πασίδηλο. Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι υπάρχουν αγιοι και διαβολοι. Εγώ προτιμώ το ισχυροι – λιγότερο ισχυροί. Το βρίσκω περισσότερο ρεαλιστικό.

    Ρε συ, αν ο Ολυμπιακός έχει το παρασκήνιο, ετσι όπως το περιγράφεις, ποιο το πρόβλημα; Ειτε είναι καλός, είτε είναι κακός, είτε μέτριος, με τη λογική σου, θα πετύχει το επιθυμητό. Ποιον θα φοβηθεί το παρασκήνιο να τον βγάλει πρώτο ή δεύτερο; Τι μου λες δηλαδή; Οτι ελέγχει το παρασκήνιο αλλά βγήκε πέμπτος από επιλογή;

    Για να εχει βάση ένα παράπονο, το οποίο ως ένα σημείο είναι κατανοητό γιατί στο σύνολο, ο Ολυμπιακός παίρνει πιο πολλά σφυρίγματα από την ΑΕΚ, πρέπει να τίθεται σε ρεαλιστικές βάσεις. Αλλιώς, προσπαθεί να καλύψει άλλα πράγματα. Ειστε εκεί που είστε γιατί σας διοίκησαν αυτοί που σας διοίκησαν με τις ανάλογες πολιτικές και επιλογές τους. Δεν σου φταίνε οι δυο αιώνιοι για το χάλι σου. Μπορεί να μη σε αφήνουν, όπως λες, αλλά δεν είπε κανείς ότι είναι φιλανθρωποι και ελεήμονες. Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες είναι κακόμοιρο και μειωτικό για ό,τι καταφέρεις στο μέλλον;

    Ο ΠΑΟΚ, με το παρασκήνιο εναντίον του, έχει δυο κύπελλα τα τελευταία χρόνια και αν πάρει και το φετινό τρία. Προφανώς, δεν θέλουν οι αλλοι δυο το Κύπελλο και του το κάνουν δώρο. Αλλιώς, βάζουν το παρασκήνιο και του το κλέβουν. Σωστά;

    Δεν είναι έτσι αδερφέ. Γενικεύεις και λαϊκίζεις απίστευτα. Γιατί δεν είσαι ούτε Εργοτέλης ούτε Ατρόμητος. Ειδικά Ατρόμητος δεν είσαι και το καταλάβαμε πριν μερικά χρόνια. Ακόμα φωνάζει ο αυτοκινητάς…

  24. Ο/Η Chris λέει:

    Darth apo ta video tou sportdog.gr stis faseis pou aforoun ton Olympiako symfwnw oti to goal tou Poulido htan kanoniko(htan 2-0 to mats kai o asteras epaize me 10 xwris ayto na einai dikaiologia), to penalty tou Avraam ston Ruis einai, k to x8esino maimoudistiko tou Koukoulaki. aytes oi 3 faseis yparxoun mono, twra to pame paixtara mou dld pou eynohse ton osfp, h fash me ton Torosidi k tn Monje an einai na apovlh8ei kapoios prepei k oi 2, me ton Solatani den yparxei tpt k elpizw na symfwneis gt einai to pio ka8aro ap’ola k sth Larissa egw ayto to penalty den to dinw oute enantia ston vazelo. Gia tis faseis tou Pao den me noiazei na sxoliasw. Ara na poume oti exw parei 6 pointous parapnw symfwna me thn logikh sou, ante 9, posous pontous 8es na pw? 12?? pali eisai 15 pontous pisw. ara 8a hsoun 3 pisw mou, xwris na vlepoume omws sto sportdog tyxon mats pou eynoh8hkes esy, px to goal tou salpiggidi ston volo pou einai k nwpo akoma. Ara pali den 8a hsoun stous 3 pontous pisw. Anyway einai asteio k mono pou kanou,e ayth thn syxhthsh.
    PS. kai na evgaines prwta8lhths, pou epimenw den sou ftaiei h diathsia, me ta 15/20 ekat. tou CH.L. apo pou prokyptei oti 8a ekanes dynasteia? Edw fetos perases stous 32 tou Europa eixes perissotera esoda apo pote kai anti na kinh8eis pio aneta stis metagrafes, apodeysmeyeis paixtes epeidh den exeis na tous plhrwseis. Tpt den mou deixnei pws an exeis lefta sto tameio den 8a ta spataliseis xwris na katafereis kati.

  25. Ο/Η charlie λέει:

    “Πέναλτι ανυπαρκτα θα δίνονται πάντα”
    “9 στις 10 θα τα παίρνουν οι ισχυροί εις βάρος των λιγότερο ισχυρών. Αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά γενικότερο.”
    “η διαιτησία είναι αναλογη του ποδοσφαίρου της Ελλάδας.”
    “Μέτριο προς κακό ελληνικό ποδόσφαιρο, μέτρια προς κακή η διαιτησία σε αυτό”
    “Δίνει το δικαίωμα και το άλλοθι μια τέτοια κατάσταση σε κάποιους να κρύψουν την αγωνιστική τους ανεπάρκεια, καταγγέλοντάς την διαιτητική συμπεριφορά”

    Συλλογή από αφόρητα (όχι αφόρετα, αντίθετα: πολυφορεμένα) κλισέ και γενικεύσεις που λειτουργούν ως κολυμβήθρα του Σηλωάμ για όλα τα εγκλήματα που βλέπουμε όχι μόνο να γίνονται αλλά και να μένουν ατιμώρητα.

    Καμία από τις παραπάνω γενικεύσεις δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο, σε σχέση με όσα θαυμάσια γίνονται στη χώρα μας.
    Η διαιτησία μας είναι πολύ χειρότερη από το ποδόσφαιρό μας. Κάτι που δεν ισχύει γενικά στα αθλήματα (όταν η Ελλάδα το ’85 είχε ΗΔΗ τους 2 κορυφαίους διαιτητές στο μπάσκετ που έπαιζαν τελικούς και κάθονταν κλαρίνο όλοι οι κολοσσοί του αθλήματος, το μπάσκετ στην Ελλάδα σε συλλογικό επίπεδο ήταν πολύ μακριά από την κορυφή).

    Η περιπτωσιολογία “το πέναλτυ που έδωσε ο τάδε στη Γιουνάιτεντ στο τάδε ματς”, δεν έχει σχέση με το οργανωμένο έγκλημα που έχουμε εδώ.
    Όταν είχαμε οργανωμένο έγκλημα έξω (Ιταλία, Γαλλία κτλ) με πολύ λιγότερες αποδείξεις, πέσανε ομάδες (Μίλαν-τοτονέρο, Γιουβέντους-καλτσιόπολις, Μαρσέιγ-Ταπί, Σταντάρ-στημένα ’80 κτλ) διαγράφηκαν παίκτες, παράγοντες πήγαν φυλακή.

    Οπότε ΟΧΙ, ΔΕΝ γίνονται παντού αυτά και ΟΧΙ, ΔΕΝ αντιμετωπίζονται το ίδιο.

    Στη Γαλλία (που έχει το πιο ισορροπημένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη για να μην πω στον κόσμο) και η διαιτησία είναι και καλή και μοιρασμένη, εδώ και 1-2 χρόνια προβληματίζονται (μόνοι τους) ότι δεν “η διαιτησία πάει κατά διαόλου, να κάνουμε κάτι” κτλ. Αν έβλεπαν τι γίνεται εδώ και ΚΥΡΙΩΣ πως αντιμετωπίζεται (έλα μωρέ, παντού γίνονται αυτά) θα είχαν αυτοπυρποληθεί.

    Ένα ωραίο που θα μπορούσαν να ζητούν από την ομάδα τους οι οπαδοί των μεγάλων είναι (εκτός από το να φτιάξουν ομάδα) να μην αγοράζουν όλους τους διαιτητές, μπας και δούμε κανένα πρωτάθλημα της προκοπής (κι ας το πάρουν ρε παιδί, μου τελικά.)

  26. Ο/Η anestis λέει:

    ετσι ακριβως ειναι charlie αυτη ειναι η μοναδικη αληθεια!ολα τα αλλα που εχουν γραφτει ειναι να `χαμε να λεγαμε.
    ευτυχως που εγραψες την αποψη σου γιατι κοντεψα να αποδεχτω αυτα που εγραψε ο Stayros!χαχα!

  27. Ο/Η Elaith λέει:

    Σταύρο δυστυχώς δεν μπορώ να ακολουθήσω την λογική σου. Κάνουμε κύκλους. Θα προσπαθήσω με όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια να πω τι πιστεύω για να μην το κουράζω άλλο γιατί δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε.

    Στην Ελλάδα έχουμε διεφθαρμένο ποδόσφαιρο. Είναι διεφθαρμένο σε τεράστιο βαθμό που δεν συγκρίνεται με κανένα πρωτάθλημα σοβαρής χώρας, αλλά μόνο με υποανάπτυκτες χώρες. Το ότι γενικά είμαστε διεφθαρμένη χώρα σε πολλούς τομείς, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το λέμε ή ότι δικαιολογεί τον έναν τομέα.

    Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας διπολισμός. Ναι οι ομάδες αυτές έχουν παραπάνω κόσμο, αλλά σε καμία χώρα του κόσμου αυτό δεν αποτελεί λόγο για να παίρνουν τις κούπες αποκλειστικά. Οι ομάδες αυτές λοιπόν, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ευνοούνται σε πολλούς τομείς και παράλληλα έχουν από πίσω ένα σύστημα πληρωμένων κονδυλοφόρων ή απλά φανατισμένων οπαδοδημοσιογράφων που κάνουν αισχρή προπαγάνδα. Χούντα στους αγωνιστικούς χώρους, χούντα στα κέντρα αποφάσεων, χούντα και στα περισσότερα ΜΜΕ.

    Όσα πέναλτυ της ΑΕΚ, οφσάιντ του ΠΑΟΚ, κόκκινες του Άρη και να έρθουν σαν παράδειγμα αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα. Για κάθε τέτοιο ματς, υπάρχει μια αντίστοιχη σφαγή των παραπάνω ομάδων σε κάποια Τρίπολη, Ξάνθη, Καβάλα να αποδείξει ότι δεν μιλάμε για “εύνοια του ισχυρού” γιατί εκεί ευνοούνται οι αδύναμοι. Αντίθετα για τους δύο δεν υπάρχουν τέτοια. Εκεί ξεχωρίζει η απλή εύνοια, από το παρακράτος που ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ υπάρχει με Τριβέλες, Γκαγκάτσηδες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Η ΑΕΚ δεν είχε ποτέ πρόεδρο στην ΕΠΟ έναν τύπο με πιτζάμες που ήταν πιόνι του Βαρδινογιάννη. Ο Άρης δεν είχε ποτέ πρόεδρο ΕΠΟ να κανονίζει παρασκηνιακά θέματα που κρίνουν στα χαρτιά ένα πρωτάθλημα. Όταν το αντιληφθείτε αυτό, ίσως καταλάβατε ποιο είναι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Από εκεί και πέρα μπορούν να ειπωθούν χιλιάδες υπερβολές και τσιτάτα “ναι αλλά εσείς αυτό”, “ναι αλλά εσείς εκείνο”, τα οποία πείθουν μόνο τους οπαδούς των μεν ή των δε και όχι τον υπόλοιπο κόσμο.

    Το μεγαλύτερο όλων δεν είναι αυτό “όλοι θέλουν να είναι βρώμικοι, απλά εμείς το κάνουμε καλύτερα”. Αφού λοιπόν είναι έτσι, ας αφήσουν ένα πρωτάθλημα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στην τύχη του και ας δούμε τότε ποιος θα το στήσει. Ποιος θα τολμήσει να αδικήσει τους άλλους δύο. ΚΑΝΕΝΑΣ. Αφού μας λέτε ότι είστε τόσο ισχυροί και φοβεροί τι φοβάστε; Αφήστε ένα πρωτάθλημα στην τύχη του να παιχτεί καθαρά. Θα πάρει ο Κόντης ή ο Αδαμίδης ή ο Ζαγοράκης τα σφυρίγματα; Αποκλείεται…

  28. Ο/Η charlie λέει:

    Επίσης δεν μπορεί να είναι επιχείρημα το “θέλουνε και οι άλλοι να κλέψουνε αλλά δεν μπορούν, οπότε μη μιλάνε”.

    Στα δικαστήρια (εκεί που έχει) πάνε οι κλέφτες, όχι αυτοί που θα έκλεβαν αν μπορούσαν αλλά δεν το έκαναν.

  29. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Ξανα μανά λαϊκισμός και απλουστεύσεις δημοτικού. Ποιος δεν έχει οπαδικά εντυπα; Η ΑΕΚ; Οι Θεσαλλονικείς; Οχι μόνο έντυπα, μέχρι και ραδιόφωνα κλπ. Εκεί τι συναντάμε; Τη φωνή της αλήθειας και το λόγο του Θεού; Προπαγάνδα πάντως όχι, έτσι δεν είναι; Αφού αυτό το πράγμα το κάνουν οι αιώνιοι και είναι κακό, γιατί τους μιμούνται και οι άλλοι; Πώς το εξηγείς;

    Ειναι διεφθαρμένο το ποδόσφαιρο γενικά ή μας φταίνε μόνο οι δυο που ξεχωρίζουν βάσει τίτλων και επιτυχιών; Αν είναι γενικά, μπορεί και να συμφωνήσουμε και να βρούμε τι μπορεί να γίνει για να πάψει να είναι. Αν πρέπει να πιστέψω ότι για όλα τα χάλια του ποδοσφαίρου φταίνε Ολυμπιακός και Παναθηναικός, έχεις δίκιο ας μην κουραζόμαστε. Θα ήταν βολικό για όλους να φταίνε αυτοί, αλλά ξέρεις ποιο είναι το κακό: Οτι δεν είναι μόνο αυτοί. Αλλιώς θα είχε γίνει από χρόνια αυτό που λες και ξαναλές. Θα τους ειχαν απομονώσει οι αλλοι και θα έπαιζαν μόνοι τους. Ουτε θέλουν όμως ούτε μπορούν.

    Με συγχωρείς, εγώ την ευνοια πχ. του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακο Βόλου, δεν την αποδίδω σε μεμονωμένο γεγονός ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑ. Δεν μπορώ να ξέρω αν το διαιτητικό λάθος, που ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ, επειδή είναι για τον ΠΑΟΚ να το χαρακτηρίζω τυχαίο και αν γινόταν πχ. υπέρ του ΠΑΟ να σκούζω και να καταγγέλω οργανωμένα πράσινα σχέδια. Είναι λίγο ασόβαρη αυτή η προσέγγιση.

    Οι ομάδες αυτές που λες, δεν έχουν μόνο κόσμο παραπάνω. Εχουν γενικότερη δυναμική. Ισχυρές διοικήσεις. Χρήμα. Παίκτες που οι άλλοι δεν μπορούν να φέρουν ούτε σε ονειρο. Πότε έφερες Σισέ, πότε έφερες Καρεμπέ, Ριβάλντο; Επίσης, επειδή ακριβώς έχουν ισχυρούς επιχειρηματίες στο τιμόνι, είναι πιο εύκολο να επηρεάσουν καταστασεις. Ταϊζουν πιο πολλούς δημοσιογράφους από εσενα, τους παίζει πιο πολύ το Α και το Β ΜΜΕ. Σου είπε κανείς ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει μέσα του την ισότητα; Ποτέ δεν την είχε και δεν θα την έχει. Οι επιχειρηματίες αυτοί λοιπόν, αν μπορούν να ελέγχουν πχ.την ΕΠΟ κλπ, θα το κάνουν. Από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο είναι θεσμικά σουρωτήρι, ποιος θα τους σταματήσει;

    Κανείς. Αυτό το ξέρουν καλά και οι Αδαμήδηδες και οι Ζαγοράκηδες και όλοι οι άλλοι της πιάτσας. Βολεύονται με ότι περισσεύει, εσύ το έγραψες, μερικά ποστ παραπάνω. Αυτός λοιπόν που βολεύεται με ότι περισσεύει (εις βάρος κάποιων άλλων για τους οποίους δεν περισσεύει, πχ Ατρόμητος μερικά χρονάκια πριν)έχει δίκιο να λέει ότι είναι αδικημένος. Πού είναι αδικημένος όμως; Στη μοιρασιά είναι αδικημένος. Αν μπορούσε να πάρει περισσότερα, δεν θα είχε ενδοιασμούς, όπως και δεν είχε όταν του έτυχε καλό κομμάτι. Οπως έχει αποδειχθεί ότι σε βάθος χρόνου, κόκκινοι και πράσινοι παίρνουν τη μεγαλύτερη εύνοια, έτσι έχει αποδειχθεί και αυτό που σου λέω για τους υπόλοιπους. Παραδείγματα έχω για όλους. Ποσοτικό είναι το παράπονό σου φίλε, στο έγραψα και πιο πανω. Οχι ιδεολογικό.

    Τελοσπάντων, ας κρατήσει εκαστος τα συμπεράσματά του, εγινε κατανοητό πιστεύω το πως το βλέπει ο καθένας.

  30. Ο/Η charlie λέει:

    Συγγνώμη αλλά η τελευταία παράγραφος στο αποπάνω, είναι χυδαία (όχι στις εκφράσεις της, προς Θεού) αλλά στην ιδεολογία που θέλει να περάσει. Είναι τύπου “μαζί τα φάγαμε” και προσωπικά με ενοχλεί πολύ (όχι επί προσωπικού, μην παρεξηγηθώ, σαν άποψη).

    Ε, όχι φίλε μου, ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ οι υπόλοιποι με ότι απομένει. Οι τίτλοι όλων των άλλων (πλην του δίδυμου της επιτυχίας) είναι κατακτημένοι με πολύ περισσότερο ιδρώτα και κόπο, από ομάδες που σχεδόν όλοι ομολογούν ότι ήταν όχι απλώς οι καλύτερες της εκάστοτε χρονιάς αλλά και από τις καλύτερες συνολικά του ποδοσφαίρου.
    Έχει “φάει” η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης ή η Λάρισα πρωτάθλημα από τον… Ατρόμητο π.χ;;;; ή από τον Ηρακλή;;; ή από τον Εθνικό;;;; Γιατί π.χ. το δίδυμο τον εξαφάνισε τον Εθνικό για να πάρει το πρωτάθλημα του ’57 τελικά ο ΟΣΦΠ (πέτυχε να του απαγορευτεί να παίξει τα τελευταία 4 ματς, μεταξύ των οποίων και τα 2 ντέρμπυ -στον πρώτο γύρο τα είχε πάρει και τα 2, τυχαίο θα’τανε) κι ενώ ήταν πρώτος, βγήκε 6ος!!!!) Έλεγχαν αυτοί την ΕΠΟ, την ΕΠΑΕ ή την ΚΕΔ και δεν το ξέρουμε;;;
    Γιατί οι άλλοι 2 την έλεγχαν κατά διαστήματα. Με συγκεκριμένα πρόσωπα, όχι έτσι στην τύχη, στις κουβέντες.

    Όχι, δεν είναι ποσοτικό το θέμα, ούτε ιδεολογικό.
    Είναι ηθικό. Άσε το ρημαδοπαιχνίδι να γίνει και ας το πάρει όποιος είναι. Εγώ που δεν το παίρνω κάθε χρόνο (γιατί δεν είμαι και καλός κάθε χρόνο, το ξέρω, κανείς δεν είναι), δεν έχω πρόβλημα. Θα το πάρω όταν είμαι καλός. Δεν έχω θέμα, περιμένω…
    Πρόβλημα έχει αυτός που θέλει να το παίρνει κάθε χρόνο (ε, και δεν είναι καλός κάθε χρόνο, πως να γίνει) και όταν δεν το παίρνει μία φορά σαλτάρει.
    Κι έχει κι ένα άλλο πρόβλημα. Νομίζει ότι όλα τα θέματα είναι ποσοτικά (=ποιος έχει τα περισσότερα;)
    Ενώ κάποια είναι ποιοτικά (=αυτά που πήρα τα άξιζα;)

  31. Ο/Η Elaith λέει:

    Σταύρο λαϊκισμός είναι να λες
    -“Έφερες εσύ ποτέ Καραμπέ;” Όχι φίλε γιατί δεν έχω κλέψει τόσα εκατομμύρια με το να βγαίνω CL κάθε χρόνο. Ας κάνω την παράγκα μου και μετά θα σου το παίζω μάγκας με τους παίκτες που έφερα.
    -“Έχεις κι εσύ ΜΜΕ”. Δεν μιλάω για τις οπαδικές εφημερίδες. Μιλάω για τα ΜΜΕ που έχουν πρόσβαση σε μεγάλο κοινό. Μιλάω για τις ΕΜΕΤΙΚΕΣ μεταδόσεις της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΕΤ που είναι σαν να παίζει ο ΟΣΦΠ με τούρκικη ομάδα. Μιλάω για την Αθλητική Κυριακή που παίζει 45 λεπτά ΟΣΦΠ και κατά τις 2 το βράδυ δείχνει τις άλλες ομάδες. Ούτε αυτά τα ξέρεις;
    -“Ότι δεν μπορείς να πεις την εύνοια του ΠΑΟΚ τυχαία”. Γιατί πολύ απλά ο ΠΑΟΚ θα αδικηθεί σε ένα άλλο ματς, η ομάδα σου ΟΧΙ. Γιατί ο ΠΑΟΚ θα πάρει ένα σφύριγμα, η δικιά σου θα πάρει 10 αν χρειαστεί.
    – “Το επαγγελματικό δεν έχει ισότητα”. Πού το είδες ακριβώς αυτό γραμμένο; Υπάρχουν κανόνες φίλε μου, δεν είμαστε ζούγκλα. Προφανώς έχεις καλομάθει τόσα χρόνια και νομίζεις ότι είναι φυσιολογικό να ευνοείσαι σε όλα τα επίπεδα. Επειδή η ομάδα σου πηδάει όλους αυτούς τους κανόνες, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.
    -“Στην μοιρασιά είναι αδικημένος”. Καμία σχέση. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν μοιράζονται κάτι. Δεν έχει να κάνει με την ποσότητα. Αυτό το γινάτι να περάσουν οι πράσινοι τους κόκκινους με κάθε μέσο είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου. Δεν σημαίνει ότι κι οι υπόλοιποι το συμμερίζονται.

  32. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Καταρχήν, καμία ιδεολογία δεν πάω να περάσω. Δεν είναι ανάγκη να ασπάζεσαι Charlie τις απόψεις μου. Δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Η ΑΕΚ δεν έφαγε κανένα πρωτάθλημα από τον Ατρόμητο. Του έφαγε όμως μια εξοδο στην Ευρώπη. Αυτό μπορούσε να κάνει, αυτό έκανε. Η εποχή που η ΑΕΚ διεκδικούσε πρωτάθλημα έχει παρέλθει. Λογικά, μόλις ορθοποδήσει οικονομικά, θα το ξαναδιεκδικήσει. Ο Elaith πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν βγήκε στο CHL επειδή δεν την άφησαν, εγώ πιστεύω ότι είναι εσωτερικό της θέμα με αυτούς που τη διοίκησαν. Κάτι που αποδεικνύουν οι τελευταίες εξελίξεις. Ανάλογα μπορείς να σκεφτείς και για τον ΠΑΟΚ, αν και σε σχέση με την ΑΕΚ, έχει διεκδικήσει λιγότερες φορές πρωτάθλημα και έξοδο στο CHL. Μου λες για τη Λάρισα. Σκιές γύρω από το τότε πρωτάθλημα της Λάρισας και από το πρόσφατο Κύπελλο δεν υπήρξαν; Σκιές ντόπας συγκεκριμένα. Και αλλαγής νόμου εν μέσω της σεζόν τότε. Επειδή είναι ένα το πρωτάθλημα της Λάρισας και πολλαπλάσια των υπολοίπων, αθώα του αίματος η Λάρισα; Οταν η ΑΕΚ έστηνε αντίπαλους τερματοφύλακες και έβγαινε στην Ευρώπη εις βάρος του Παναθηναϊκού, για ποια ηθική πρέπει να ψάξουμε; Αυτή που την επικαλούμαστε όταν είμαστε από κάτω; Οχι ρε παιδιά, οπως θα ήμουν υποκριτής αν έλεγα ότι όλα είναι ρόδινα και δικαίως κατανεμημένα, έτσι νομίζω ότι και να τα ανάγετε όλα στους κακούς αιώνιους είναι το λιγότερο υπερβολικό. Αναμφίβολα είναι βολικό, αθωώνει όλους τους άλλους.

    Εντάξει μάγκες, εσείς λέτε ότι δεν βολεύονται με ότι απομένει, εμένα δεν μου βγαίνει κάτι τέτοιο. Θέλω όμως μια απάντηση ρε παιδιά, αν μπορείτε να τη δώσετε; Πόσα πρωταθλήματα πια έκλεψε ο Ολυμπιακός και πόσα ο Παναθηναικός; Και τα 37 τα έχει κλέψει ο Ολυμπιακός; Τα ίδια και ο Παναθηναϊκός; Μήπως, λέω μήπως, είχαν και πολύ καλύτερες ομάδες από τις δικές σας;

    Charlie, ψάξε καλά να δεις πόσοι και ποιοι προσέφυγαν εναντίον του Εθνικού τότε. Δεν θυμάμαι ακριβώς, κάπου το είχα δει, αλλά δεν είναι μόνο οι δυο αιώνιοι. Δείχνει κάτι αυτο κατά τη γνώμη σου;

    Εlaith κάτι ακόμα: Λες για κανόνες. Ξέρεις τι μου λες; Για το πως θα έπρεπε να είναι. Εγώ σου μιλώ για το πώς είναι. Αυτό το “πώς είναι”, δείχνει να βολεύει άπαντες. Γιατί κανείς δεν προσπαθεί να το αλλάξει. Δεν μιλώ για τον οπαδό Elaith, Σταύρο, Charlie κλπ. Για εμάς, που δεν διακυβέβονται εκατομμύρια και μπίζνες, θα αρκούσαν δυο τρεις καφέδες για να θεσπίσουμε μια έντιμη συμφωνία και να την τηρήσουμε. Δεν είναι έτσι ρε φίλε όμως, δυστυχώς. Την ανυπαρξία αυτή εκμεταλλεύεται ο μεγάλος και κυριαρχεί, την ανυπαρξία αυτή κανόνων και νομιμότητας εκμεταλλεύεται πχ. ο Μάκης, ο Αχιλλέας κλπ και κάνει αυτά που κάνει. Δες το λίγο ευρύτερα ρε φίλε. Περιμένεις από τους βολεμένους να αλλάξει η κατάσταση; Γιατί δεν αλλάζει δεκαετίες τώρα; Εδώ χρειάζονται μέτρα από μια κεντρική εξουσία, η οποία όμως αδιαφορεί για το ποδόσφαιρο. Και για τον αθλητισμό γενικά. Για αυτό και είναι εκεί που είναι, αλλά ας μην ανοίξουμε και αυτό το θέμα τώρα. Νομίζω ότι τουλάχιστον σε αυτό, συμφωνούμε. Η ανυπαρξία κανόνων λοιπόν, επιτρέπει στον εκάστοτε ισχυρό να κυριαρχεί. Αλλοτε γιατί έχει καλή ομάδα, άλλοτε γιατί έχει καλή ομάδα αλλά έχει και αβάντα.

    Εσύ λες ότι δεν είμαστε ζούγκλα Elaith. Εγώ λέω ότι μόνο τα πούμα και οι ρινόκεροι λείπουν. Προφανώς εκεί έγκειται και η διαφωνία.

  33. Ο/Η anestis λέει:

    Σταυρο εγω θα γραψω αυτο και μετα θα σταματησω να ασχολουμε με την παρτη των σιαμαιων του ελληνικου πρωταθληματος.
    Λοιπον αυτος που ειναι “μεγαλυτερος” σαν ομαδα μπορει βαση νομου(αγραφου) να εχει την ευνοια της φιλιππινεζας δλδ κανα σφυριγματακι παραπανω κανα λιγοτερο στον αντιπαλο οκ δεκτον αλλα ρε φιλε οχι και να διαμορφωνεται αποτελεσμα επειδη εισαι “καλυτερος”.Εσεις και τα διδυμα σας 8στις10 οταν δεν το αξιζετε νικατε αγωνες διοτι ο υπηρετης σας βλεπει πεναλτυ ,ουτε καν η ισοπαλια υπαρχει στο μενου ,μονο ηττα.

  34. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Υπάρχει και μια άλλη πλευρά. Φωνάζω ό,τι και να γίνει, τί έχω να χάσω; Θα πληρώσω φόρο; Μπορεί να περάσω τη σέντρα μια φορά, να αλλάζω δυο πάσες με το ζόρι, αλλά τον διαιτητή τον θέλω κομπιούτερ. Αλλιώς χαλάω τον κόσμο , παράγκα, παρασκήνιο κλπ.

    Δεν θα βάλω αριθμούς 8/10, 2/10 κλπ. Απλά το καταγράφω ως φαινόμενο, γιατί παίζει και αυτό.

    Νομίζω φίλε ότι έγινε κατανοητό το πώς το βλέπει ο καθένας και που αποδίδει την αιτία για όσα συμβαίνουν. Γράψαμε πολλά, δεν θα πείσουμε εύκολα αλλήλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *