Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

“Μπες μωρή ρουφιάνα μπάλα”

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στον ποδοσφαιρικό παράδεισο υπάρχει ένα ειδικό μέρος φτιαγμένο για όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές που κάποια στιγμή στην καριέρα τους έκαναν κάτι ‘μαγικό’ αλλά η ρουφιάνα η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να μην κερδίσουν το θαυμασμό και το σεβασμό που τους αναλογούσε.

Εκεί θα καταλήξει πιθανόν και ο Σλοβένος Γιόσιπ Ίλισιτς της Παλέρμο που το Σαββατοκύριακο επινόησε και εκτέλεσε άψογα την παρακάτω θεαματική ενέργεια-ασίστ, την οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία ο Παστόρε.

Με αφορμή αυτή τη φάση ας θυμηθούμε μερικές ακόμα φορές που για μερικά εκατοστά ή και χιλιοστά μερικές εμπνευσμένες προσπάθειες αντί να μετατραπούν σε μικρά έργα τέχνης και να αποθεώνονται εις τους αιώνες των αιώνων κατέληξαν σε συλλογές σαν κι αυτή:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, Ιταλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η Νιγηρία, ο Κανού και το ποδόσφαιρο ως Ολυμπιακό σπορ

Σε πλήρη αντίθεση με μεγάλη μερίδα του ποδοσφαιρικού κοινού λατρεύω το Ολυμπιακό τουρνουά. Το ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό τουρνουά. Ηλικιακά μπορώ και θυμάμαι – σχεδόν τα πάντα – απ’ την Ολυμπιάδα της Ατλάντα του 1996. Είχα παρακολουθήσει και αυτή της Βαρκελώνης αλλά εκτός απ’ την Πατουλίδου, τον Πύρρο Δήμα, τους “φούριας ρόχας” και τα μαγικά της dream […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η χαμένη χαρά του παιχνιδιού

Σε ένα πολύ γνωστό ανέκδοτο που αναφέρεται στο βιβλίο του “Περί ηρώων και ταφών”, ο Ερνέστο Σαμπάτο παρουσιάζει το “φιλοσοφικό δίπολο” του ποδοσφαίρου. Το μεταφέρω σε ελεύθερη απόδοση. Εκεί, ο κεντρικός χαρακτήρας ο Τζουλιάν ντ’ Αρκάντζελο, διηγείται στον ήρωα της νουβέλας, τον Μάρτιν, ένα περιστατικό στο οποίο πρωταγωνιστούσαν δύο επιθετικοί της Ιντεπεντιέντε στη δεκαετία του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το ““Μπες μωρή ρουφιάνα μπάλα””

  1. Ο/Η Vkoup λέει:

    Επισης ο Σλοβενος θεουλης Josip Iličić την προηγουμενη εβδομαδα εκανε κι αυτο: http://youtu.be/EVuC41TIU2A

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Πςςς…
    Είναι πλέον επίσημο: Αγαπάμε θεούλη Josip.

  3. Ο/Η Nordsee λέει:

    Respect 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *