Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα χάπια μου, τα νεύρα μου κι ένα ταξί να φύγω

Αναμφισβήτητα το γεγονός της αγωνιστικής ήταν η προσέλευση των παικτών της ΑΕΚ με ταξί στο ΟΑΚΑ. Το sombrero.gr πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας κατάφερε να εντοπίσει τον ταξιτζή της φωτογραφίας που μετέφερε τους παίκτες της ΑΕΚ. Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ μας Τοσοδούλι Βλεφαράκι πήρε συνέντευξη από τον Σίμο:

– Κύριε Σίμο, καλησπέρα σας. Είμαστε από το sombrero.gr.
– Καλησπέρα παλικάρι μου. Σας παρακολουθάω ανελλιπώς, καθότι είμαι γάβρος παρακολουθάω περισσότερο τον Δράκουλα. Ωραία τα λέει αλλά λίγο απαισιόδοξος είναι.
– Μάθαμε ότι είστε ένας από τους ταξιτζήδες που μετέφεραν τους παίκτες της ΑΕΚ. Θα θέλαμε να μας πείτε για την εμπειρία σας.
– Βασικά μόνο εγώ τους μετέφερα.
– Τι εννοείτε; Με ένα ταξί πήγαν όλοι;
– Ναι αγόρι μου, έκανα απανωτές κούρσες. Εγώ βασικά μόλις είχα αφήσει μια κυρία από Άλιμο μεριά, βλέπω έναν μαυρούκο να μου κάνει νόημα. Λέω κάτσε εδώ είμαστε. Πήρα ένα φοβερό Bulgari ρολόι τις προάλλες σαν αυθεντικό. Νόμιζα ήθελε να μου πουλήσει.
– Και τελικά;
– Τελικά ήταν ο Νταμπαντούμπα Ντιόπ που έψαχνε ταξί. Με το που φρενάρω μπαίνει μέσα ένας γιάπης με αξυρισιά 1,5 ημέρας. Μου λέει ο Αδαμίδης είμαι. Πόσα θες να πας τους παίκτας στο ΟΑΚΑ; Τεσπά να μην στα πολυλογώ τα βρήκαμε στα λεφτά και άρχισα να τους πηγαίνω.
– Τι σας προσέφερε ο Αδαμίδης;
– 150 Ευρώ και τον Λεονάρντο δανεικό για 6 μήνες. Κοίτα τα χρήματα δεν ήταν καλά, αλλά ο Λεονάρντο μπορεί να με βοηθήσει, έχω κάτι μερεμέτια στο εξοχικό στο Ζούμπερι να κάνω.
– Πώς τους είδατε τους παίκτες; Είχαν σοκαριστεί;
– Κοίτα στην πρώτη κούρσα πήρα τις παλιοσειρές. Ο Καφές κάθισε πίσω ήρεμος και διάβαζε Ντομπροβόλσκι.
– Ντοστογέφσκι εννοείτε;
– Ε κάτι τέτοιο σοβιετικό τεσπά. Ο Λυμπερόπουλος ας’ ούμε που κάθισε μπροστά ήταν ευγενικός. Του προσέφερα λίγο χοτ-ντογκ που είχα αγοράσει, αλλά μου είπε ότι νηστεύει. Ο Φούλης ο Γεωργέας πείραζε συνέχεια τον Καφέ, μέχρι που του σκασε μια φάπα αυτός.
– Οι ξένοι;
– Κοίτα εγώ δεν τα μιλάω τα σπανιόλικα ας’ ούμε. Αλλά καθόσον κλαίω για το νέτο που κάνει μεταφράσεις στον Βαλβέρδε, έχω μάθει 2-3 κουβέντες. Αυτός ο Σκόκκο μέσα στη ζοχάδα και τα πουταμάδρε ήταν. Τον Ματέο τον πήρε τηλέφωνο ο Μουρίνιο εκείνη την ώρα, ακουγόταν εκνευρισμένος που χάσανε. Το θυμήθηκα κι εγώ κι ήμουν μέσα στα νεύρα, έκλεινα παρολί με Ζούλτε Βάρεγκεμ, Τολούκα και Βρωμαποϊκάρνα. Χάνεις ρε Ρεάλ από τη Χιχόν; Πού πας; Πού πας;
– Ας επανέλθουμε στο θέμα μας κύριε Σίμο. Έγινε κανένα άλλο απρόοπτο;
– Ναι φίλε μου. Δεν χωρούσαν όλοι. Τον Γκερέιρο τον αφήσανε να έρθει με τα πόδια. Ένα καλοκαίρι έκανε προπόνηση με τις μπουλντόζες και δεν παραπονέθηκε το παιδί.
– Ο Χιμένεθ πώς σας φάνηκε;
– Ωραίος τυπάς. Είχε ένα βιβλίο της ιστορίας της ΑΕΚ μαζί του. Μου έδειχνε την τελευταία μεγάλη ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό. Μετά μου έδειξε και το κεφάλαιο με τον χαμένο τελικό με τον Πανιώνιο του Εμβολιάδη. Ο μεταφραστής μου είπε ότι σκοπεύει να το σπάσει κι αυτό το ρεκόρ ο Μανόλο με τον Ατρόμητο.
– Κύριε Σίμο σας ευχαριστούμε, υπήρξατε χείμαρρος.
– Τίποτα αγόρι μου. Να είστε καλά όλοι εκεί στην ιστιοσελίδα σας.

Για το sombrero.gr, Τοσοδούλι Βλεφαράκι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Take the long way home

Το τελευταίο μου παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ένα ευρωπαϊκό ματς με την Μάλαγα. Ένας χαζός αποκλεισμός μια που η ομάδα ήταν καλύτερη συνολικά στα δυο ματς και τελικά πλήρωσε μια λάθος εκτίμηση του Χιώτη. Επειδή ήξερα ότι λογικά θα ήταν το τελευταίο ματς μου εκεί, παρατηρούσα το γήπεδο. Η 5-6-7 ήταν μια σαθρή θύρα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μάκης ‘Big Mac’ Ψωμιάδης: Τα tweets

Σύμφωνα με μια είδηση που κυκλοφόρησε σήμερα σε όλα τα αθλητικά σάιτ ο Μάκης Ψωμιάδης, γνωστός στην πιάτσα και ως “Μάκαρος”, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ακολουθούν μερικά tweets από κάποια από τα ‘κατορθώματα’ του τα τελευταία χρόνια. Για τις προηγούμενες δεκαετίες μπορεί να ανατρέξει κανείς σε αστυνομικές αναφορές, μαρτυρίες από τη χούντα και αθλητικές εφημερίδες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Τα χάπια μου, τα νεύρα μου κι ένα ταξί να φύγω”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά είναι δυνατόν να κάνει τέτοια έξοδα η ΠΑΕ;;;; σε τέτοιες εποχές;;;
    Τόσα παπιά σκάσανε μύτη στο ξενοδοχείο της αποστολής, χάθηκε να αγκαζάρουν καμιά 20αριά, να ανέβουν παίκτες και τεχνική ηγεσία, τρικάβαλα και να πάνε στο ΟΑΚΑ, αλά Easy Riders;;;;;
    Δλδ τόσο δύσκολο ήτανε;;;
    Όλα εμείς θα τα σκεφτόμαστε;;;;

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ σε παπάκι;
    Γελάω και μόνο στην σκέψη της εικόνας.

  3. Ο/Η charlie λέει:

    Γιατί;;; Έχω κοζάρει μερικά με δυνατές αναρτήσεις (όταν περνάνε για το γήπεδο οι αυτοκινούμενες μεραρχίες)…

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Γιατί – όπως έχω αποκαλύψει και στο twitter – ο Ντιοπ είναι ουσιαστικά το κουστούμι κάτω απ’ το οποίο κρύβονται τρεις νάνοι, ο ένας πάνω στον άλλον όπως σε όλες τις κλασσικές κωμωδίες. Ο Πάπα, ο Μπούμπα και ο Ντιόπ.

    Για σκέψου τον ξανά τώρα πάνω στο παπάκι.. 😀

  5. Ο/Η Termite λέει:

    duendes poio einai to twitter sou?

    to arthro koryfaio…lithika sta gelia!

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    Εννοεί το twitter του sombrero:
    http://twitter.com/sombrerogr

  7. Ο/Η balkou λέει:

    Κατ’αρχάς ταξιτζής γαύρος θα τον έπαιρνε και θα τον σήκωνε τον Δράκουλα και θα το ξεμπρόστιαζε ως φιλοΑΕΚτζή βάζελο.:)
    Ο Σταύρος τόσο δασύτριχος είναι και σε 1,5 ημέρα έχει τόσες τρίχες? Βάλε κάτι παραπάνω…
    Να επαινέσουμε όμως κιόλας, όχι μόνο παρατηρήσεις, γιατί κι εμείς αγαπάμε το μπλογκ όπως ο ταρίφας:
    -ο Ντομπροβόλσκι.
    -η Βρωμαποϊκάρνα.
    -ο Εμβολιάδης.

    ΥΓ ο πρώτος πληθυντικός είναι νέο κόλλημα εξαιτίας του προέδρου της ΣΛ 🙂

  8. Ο/Η 4minister λέει:

    Πολύ κότσος πιάστηκε ο Σίμος ο ταρίφας. Αν ήθελε μερεμέτια στο Ζούμπερι να του δώκουμε το Λάζαρο που το παίζει το θεματάκι στα δάχτυλα ασούμε. 😛

    Λευτεριά στη Μαρίνα Τσαλή, τη μεταφράστρια του Βαλβέρδε. Μη κάνεις όμως όρεξη Σίμο ταρίφα, πέρυσι έγινε μάνα, να το ξες. 😉

    «διάβαζε Ντομπροβόλσκι»,
    κλαίω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *