Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το Fair Play μαθαίνεται σε μικρή ηλικία…

(…αλλιώς δεν μαθαίνεται ποτέ.)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το νέο θαύμα του Αμπελάρδο

Όταν στα τέλη Νοέμβρη η διοίκηση της Αλαβές βγήκε στη γύρα ψάχνοντας για νέο προπονητή, τα δεδομένα που πρόσφερε σ’αυτόν ήταν ομολογουμένως απελπιστικά. Η ομάδα βρισκόταν στον πάτο της Πριμέρα Ντιβιζιόν, σε 13 αγώνες είχε συγκεντρώσει όλους κι όλους 6 βαθμούς και από τον πάγκο της είχαν ήδη περάσει τρεις προπονητές! Ένας φυσιολογικός άνθρωπος πιθανόν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

The Greenkeeper

Όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ ανέλαβε ξανά την προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης, η πρώτη μεταγραφή που έκανε ήταν να πάρει το φροντιστή του γρασιδιού από την Άρσεναλ, Πωλ Μπάργκες, και να τον φέρει στο Μπερναμπέου. Στην Μπαρσελόνα υπάρχει ένα ολόκληρο τμήμα από αρχιτέκτονες, γεωπόνους και μετεωρολόγους για τη φροντίδα του χόρτου. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει συνεργασία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10 σχόλια σχετικά με το “Το Fair Play μαθαίνεται σε μικρή ηλικία…”

  1. Ο/Η panagos λέει:

    Tι εννοεις?το 2 εν γνωση του σουταρει για γκολ και οι αλλοι το πανηγυριζουν κιολας…μετα που τους λενε (απο τον παγκο λογικα) να κατσουν να το φανε,κανουν αυτο που τους λενε…δε βλεπω να εχουν μαθει κατι απο μικροι…

  2. Ο/Η charlie λέει:

    Ε, αυτό λέει: κάνει την πατάτα ο παίκτης (και οι άλλοι που θεωρούν ότι καλώς έγινε) και τους λέει ο προπονητής “καθήστε προσοχή με τη σέντρα να το φάτε γιατί αυτό που κάνατε δεν είναι σωστό” Και γίνεται έτσι.
    Αυτό είναι το μάθημα.

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Έτσι ακριβώς.

  4. Ο/Η panagos λέει:

    Αυτο ναι,προφανως και ειναι το σωστο και λογικο,αλλα αυτο γινεται παντου,ειδικα σε τετοιες ηλικιες. Δεν βλεπω κατι το αυθορμητο που να σε εντυπωσιαζει στο βιντεακι,μαλλον υπαρχει μια συμπαθεια στην ομαδα που κανει το φερ-πλει,ε duendes?

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Η συμπάθεια είναι δεδομένη αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο στο συγκεκριμένο ποστ, γι’ αυτό δεν υπάρχει και σχετική ανάλυση/επεξήγηση από κάτω για το ποιος το έκανε και γιατί. Η ενέργεια σαν ενέργεια μετράει.

    Το ότι “γίνεται παντού” είναι μεγάλη κουβέντα. Συγκεκριμένα παραδείγματα υπάρχουν σ’ όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια (και εξίσου συγκεκριμένα υπάρχουν και αντιπαραδείγματα με φάσεις να συνεχίζονται με κάποιον παίκτη/τερματοφύλακα χτυπημένο) και τα περισσότερα προβάλλονται και θα προβάλλονται δικαίως κι ας μην είναι κάτι το “αυθόρμητο” ή κάτι το καινοτόμο (πλέον). Η επανάληψη των ωραίων ενεργειών ποτέ δεν έβλαψε σε τίποτα.

  6. Ο/Η panagos λέει:

    Προφανως και τα καλα πρεπει να φαινονται και να δημοσιοποιουνται,δεν διαφωνει κανεις…αλλα εντελως ειλικρινα…αμα το ιδιο γινοταν με τη ρεαλ (που μπορει και να εχει γινει) θα το ποσταρες???

  7. Ο/Η duendes λέει:

    Μια αναζήτηση στην σελίδα με keywords το ‘Ρεάλ Μαδρίτης’ θα σου απαντήσει μόνη της, πιθανόν κι από το πρώτο-πρώτο αποτέλεσμα με την κίνηση ανθρωπιάς για τον Αμπιντάλ.

    Άλλο πράγμα η καζούρα και οι συμπάθειες/αντιπάθειες κι άλλο το να προβάλεις τις – ψιλοσπάνιες – σωστές/ωραίες ενέργειες.

  8. Ο/Η charlie λέει:

    Δεν γίνεται παντού, όπως βεβαίως δεν γίνεται μόνο εκεί.
    Και το θέμα είναι (με την κίνηση-παραίνεση του/των προπονητή/υπευθύνων) να γίνει κατανοητό στους -μικρούς- παίκτες έτσι ώστε να μην το επαναλάβουν.

    Προφανώς κάποιοι μαθαίνουν το μάθημά τους καλά και κάνουν μερικές μεγάλες, αντρίκιες, αρχοντικές κινήσεις που μένουν στην ιστορία.

    Θυμάμαι μία κίνηση του Φάουλερ που του δίνει ο διαιτητής πέναλτυ (σε πέσιμο από μαρκάρισμα) και σηκώθηκε και του είπε του διαιτητή “δεν είναι πέναλτυ!!!!”.

    Θυμάμαι τον Ντι Κάνιο να κάνει επίθεση και νομίζω τον τερματοφύλακα να διώχνει και να τραυματίζεται (εμφανώς), να παίρνει το ρημπάνουντ και να σταματάει καθώς το τέρμα ήταν ανυπεράσπιστο λόγω του τραυματισμού.

    Ωραίες στιγμές γενικά, μάγκικες.

  9. Ο/Η balkou λέει:

    Μας τον χαλάσαν τον Πικέ εκεί στο Μάντσεστερ… 🙂

  10. Ο/Η panagos λέει:

    Τελος παντων,απλα εγω πιστευω οτι κατι τετοια ειναι πιο πολυ θεμα χαρακτηρα του παιχτη παρα βιωματων στις ακαδημιες της καθε ομαδας οπου πανω κατω ενα ρημαδοφερπλει τους λενε να το κανουν.

    Δεν ξεχνω τα ποτιστηρια… 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *