Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

El momento mas triste de River

Μπορεί ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος στην Αργεντινή να είναι πιο γραφικός και από ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν προσφέρει συγκινήσεις. Για το ενδεχόμενο να μπει σε περιπέτειες υποβιβασμού η ιστορική Ρίβερ Πλέιτ τα είχαμε πει από τότε που έχασε το “κλάσικο” με την Μπόκα. Οι μιλιονάριος μπήκαν στον ιστορικό χώρο του Μονουμεντάλ καβάλα στο άλογο, καθώς για να μπουν στα μπαράζ έπρεπε να κερδίσει η Ολίμπο την Κίλμες και να μην κερδίσουν αυτοί την αδιάφορη Λανούς. Στα χαρτιά αυτό φαινόταν καλό, μόνο που μεταξύ μας η φετινή Ολίμπο βγήκε 4η στην Κλαουζούρα και έχει καλή ομάδα, η δε Κίλμες ήταν πεσμένη ήδη, ενώ η Λανούς είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της χώρας.

Τα τελευταία λεπτά που οδήγησαν τη Ρίβερ στα μπαράζ του υποβιβασμού είναι ιστορικά. Η Ολίμπο κέρδιζε από νωρίς και όλο το άγχος είχε πάει στο Μπουένος Άιρες. Η Λανούς όμως με τους δικούς μας Αραούχο, Πελετιέρι και Ρεγκέιρο στην 11αδα έκανε το 0-1. Η ισοφάριση έδωσε ελπίδες στη Ρίβερ και το μισογεμάτο Μονουμεντάλ ήταν σε μια κατάσταση άγχους, στενοχώριας, οργής και κατήφειας. Η Ρίβερ προσπαθούσε να πάρει τη νίκη, να σώσει την ιστορία της. αλλά το 1-2 στις καθυστερήσεις έφερε το οριστικό τέλος. Οι παίκτες της Ρίβερ χαμένοι, οι οπαδοί το ίδιο, οι σπίκερ με απόγνωση να μιλάνε για “την πιο άσχημη στιγμή στην ιστορία της Ρίβερ” και να αναρωτιούνται “τι σου έκαναν Ρίβερ;” Ο γηραλέος αρχηγός Αλμέιδα μάζεψε τους συμπαίκτες του και χειροκρότησαν τον κόσμο, μια κίνηση συσπείρωσης που προς το παρόν έχει αποτελέσματα αφού ο κόσμος της Ρίβερ φαίνεται να στηρίζει την ομάδα. Την ίδια στιγμή στο τηλεοπτικό κάδρο στην όχι και τόσο μακρινή Λα Πλάτα φαίνονται οι οπαδοί της Μπόκα που πανηγυρίζουν για την κατάντια των μισητών εχθρών.

Στην Λα Πλάτα είπαμε; Ναι, εκεί που έγινε το άλλο μεγάλο θρίλερ της ημέρας. Με τη Χιμνάσια να κάνει το 2-0 επί της Μπόκα και ουσιαστικά να κερδίζει την παραμονή της στέλνοντας απευθείας στη Β’ Εθνική την Ουρακάν. Μια Ουρακάν που απογοητευμένη μάζευε τα γκολ σαν στραγάλια από την Ιντεπεντιέντε του προπονητή Μοχάμεντ, παλιού παίκτη, προπονητή και οπαδού της Ουρακάν. Μόνο που εκεί βρέθηκε ένας άλλος οπαδός της Ουρακάν να της δώσει το φιλί της ζωής. Ο σέντερ μπακ της Μπόκα και πρώην της Εστουδιάντες  Κριστιάν Σελάι με δυο γκολ του έφερε το 2-2 γεγονός που οδήγησε σε ισοβαθμία μεταξύ Χιμνάσια (σ.Σ. στην Αργεντινή μετράνε τα αποτελέσματα στις τρεις τελευταίες σεζόν, διαιρείται το σύνολο των βαθμών με τον αριθμό των αγώνων και βγαίνει ο συντελεστής) και Ουρακάν.

Έτσι, με μεγάλη μας χαρά οδηγούμαστε σε μπαράζ για να δούμε ποιος θα παίξει μπαράζ. Δεν περιγράφω άλλο… Ουρακάν και Χιμνάσια θα λύσουν τις διαφορές τους για να δουν ποιος θα πέσει απευθείας και ποιος θα δώσει κανονικό μπαράζ. Οι δυο ομάδες είναι σε αθλία αγωνιστική κατάσταση και αναμένεται να ζήσουμε μεγάλες στιγμές.

Παράλληλα, η Ρίβερ που με το σπαθί της κέρδισε απευθείας την συμμετοχή της στα μπαράζ του υποβιβασμού θα αντιμετωπίσει την Μπελγκράνο, μια ομάδα από τη Β’ Εθνική με αρκετά καλή επίθεση. Ο δε προπονητής της Μπελγκράνο δήλωσε ότι οπαδοί της Μπόκα τον παίρνουν τηλέφωνα και ζητάνε εισιτήρια. Χάνεται τέτοιο ματς; Αν και νομίζω ότι η Ρίβερ δεν είναι τόσο κακή ώστε να πέσει τελικά, τα παιχνίδια αυτά θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως και να ‘χει το πάθημα θα πρέπει να γίνει μάθημα. Άλλωστε και στην Μπόκα που πανηγυρίζουν, ξεχνάνε τα χάλια τους τα τελευταία χρόνια και ότι αν συνεχίσουν έτσι δεν αποκλείεται να βρεθούν στην ίδια θέση.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο (Vol. XII)

Σκανδιναβία, πιθανότατα Σουηδία Οι οπαδοί της ΓKAIΣ συναντούν αυτούς της Χέλσινμποργκ και της Κοπεγχάγης και συζητούν για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, το μέλλον του ποδοσφαίρου, τις μεταγραφές και το μάζεμα της ελιάς που φέτος πήγε καλά. Ένα ακόμα ραντεβού οπαδών για ξύλο, μνημείο ανοησίας του ανθρώπινου είδους. Κάποιοι χάνουν, κάποιοι κερδίζουν και ευτυχισμένοι όλοι νομίζουν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ραμόν Αγκίρε Σουάρες: Ο πιο σκληρός παίκτης της Αργεντινής

Στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής υπήρχαν πολλοί σκληροί και βρώμικοι παίκτες. Ελάχιστοι όμως άφησαν το στίγμα τους όπως ο Ραμόν Αγκίρε Σουάρες. Από πιτσιρικάς στις Ακαδημίες της Εστουδιάντες Λα Πλάτα, αυτός κι οι συνομήλικοί του αποτέλεσαν μια φουρνιά που ξεχώρισε στις μικρές ομάδες και ο σπουδαίος προπονητής Οσβάλντο Ζουμπελντία ανέβασε αρκετούς στην πρώτη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “El momento mas triste de River”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    τρομερός ο σχολιαστής στο 1ο βίντεο.

  2. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    οι φαν της μπόκα κάνουν πάρτυ!το καινούριο τραγουδάκι των bosteros με τίτλο ”antes que te vayas al descenso” που ακούστηκε τελευταία από τους οπαδούς της μπόκα,είναι αφιερωμένο στη μισητή ρίβερ!θα ακουστεί σίγουρα και στο belgrano από τους bosteros που κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισητήριο!

  3. Ο/Η balkou λέει:

    Ως που θα φτάσει το αντιβολιώτικο μένος σου ρε τυρόγαλο? :p

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *