Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο σωστός Λατινοαμερικάνος δεν καταλαβαίνει από πατρότητες

Ο Αργεντινός Ρομπέρτο Αμπονταντσιέρι μπορεί να κρέμασε πρόσφατα τα γάντια του αλλά δεν κρέμασε ποτέ το ποδοσφαιρικό λατινοαμερικάνικο DNA του, το οποίο επιτάσσει πως όταν ο θρασύτατος αντίπαλος σου κλέψει τη μπάλα, περνώντας τη μάλιστα κάτω από τα πόδια σου, και επιχειρήσει να βγει σε αντεπίθεση, υπάρχει μια και μόνο μια επιλογή: Τάκλιν από πίσω.

Ακόμα κι όταν αυτό συμβεί σε φιλανθρωπικό αγώνα (στον οποίο ο τερματοφύλακας Αμπονταντσιέρι μοίρασε ασίστ και σκόραρε και ο επιθετικός Παλέρμο έκατσε τέρμα). Ακόμα κι όταν ο κλέφτης αμυνόμενος είναι ο γιος σου. Ο ανήλικος γιος σου.

Μια μαμά στις κερκίδες έφτασε ένα κλικ πριν το εγκεφαλικό κι ένας παππούς κάπου στην επαρχία της Σάντα Φε ανατρίχιασε υπερήφανος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η διέξοδος του ποδοσφαίρου

Ο Laurence Griffiths είναι ένας Άγγλος φωτογράφος που έχει βάση το Νότιγχαμ. Τον Ιούνιο επιλέχθηκε από το πρακτορείο Getty Images ώστε να πραγματοποιήσει όποιο φωτογραφικό πρότζεκτ ήθελε, έχοντας χρηματοδότηση από το πρακτορείο. Ως κλασσικός Άγγλος που μεγάλωσε με το τρίπτυχο επιβίωσης ‘πίνω μπύρα-αναπνέω-βλέπω μπάλα’ ο Griffiths ζήτησε να ταξιδέψει στο Ρίο για να δει και να φωτογραφήσει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φυσικά και βλέπει μπάλα ο Πάπας…

Με την ανάδειξη του νέου Πάπα τα στερεοτυπικά αστεία εξαιτίας της καταγωγής του ήταν πολλά. Αργεντίνος είναι, ο Μαραντόνα είναι ο Θεός (κατά τον ίδιο και άλλους), ο Μέσσι είχε ανακηρυχθεί Πάπας του ποδοσφαίρου μόλις χθες, ε το υλικό υπήρχε. Μόνο που η αλήθεια δεν είναι πολύ μακριά από τα περί “μπαλαδόφατσας” του νέου Ποντίφικα. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ο σωστός Λατινοαμερικάνος δεν καταλαβαίνει από πατρότητες”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Aguante Argentina!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *