Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι αληθινές “Θεοπούλες” της Ισπανίας

Με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, που διεξήχθη το 2011, το ESPN δημιούργησε το “HERoics film“, μια σειρά από έξι μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα το γυναικείο ποδόσφαιρο. Τα πολύ αξιόλογα φιλμάκια, που σκηνοθετήθηκαν όλα από γυναίκες, προβλήθηκαν στην τηλεόραση τον Ιούνιο και τον Ιούλιο εκείνου του χρόνου και είναι διαθέσιμα και από την σελίδα του καναλιού.

Στο πιο ενδιαφέρον εξ αυτών η Sara Lozano μας παρουσιάζει την πιο αλλόκοτη ποδοσφαιρική ομάδα του πλανήτη, την El Chiquitín Fútbol Club της πόλης Χερέθ. Μια παρέα από Ισπανίδες γιαγιάδες, βγαλμένες από την κουζίνα οποιουδήποτε χωριού της Μεσογείου, οι οποίες παρά τα 70 ή και 80 τους χρόνια και το γεγονός ότι τα πρωινά δουλεύουν ακόμα για να ταΐσουν τις οικογένειες τους, προσπαθούν από το 1995 μέχρι και σήμερα να γεμίσουν τις ώρες τους παίζοντας μπαλίτσα, βλέποντας και σχολιάζοντας ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και διασκεδάζοντας όπως εκατομμύρια άλλοι ποδοσφαιρόφιλοι.

“Δεν θέλω να πεθάνω. Θέλω να δω πράγματα που δεν έχω δει ως τώρα. Δεν θέλω να πεθάνω. Τώρα που νιώθω τόσο δυνατή και ζωντανή γιατί να θέλω να πεθάνω; Σε καμία περίπτωση. Δεν απόλαυσα τίποτα παλιά. Δεν πήγα πουθενά. Τώρα είναι η σειρά μου. Τώρα θα το κάνω”.

Maria, 72 χρονών

Σχετικά κείμενα:
Η μικρή ομάδα που δεν σκοράρει ποτέ
Η ιστορία του Σάιμον Χιλ
Κάνε την διαφορά
Όλοι έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

sombrero at the movies, βιντεοθεραπεία, Γυναικείο ποδόσφαιρο, Ιστορίες για το τζάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η πιο μεγάλη επιτυχία του Ούγκο Σάντσες

Ήταν 19 Απριλίου του 2004 όταν οι ‘Times’ του Λονδίνου δημοσίευσαν την απίστευτη περιπέτεια δυο Μεξικανών δημοσιογράφων στο Σαράγεβο. Ήταν κάποια στιγμή μέσα στο 1992 όταν ο Έπι Ιμπάρα και ο Ερνάν Βέρα, δυο Μεξικανοί δημοσιογράφοι που κάλυπταν τον εμφύλιο που μαινόταν στη Γιουγκοσλαβία, περιφερόταν στα περίχωρα του πολιορκημένου Σεράγεβο, στο οποίο εκείνη την περίοδο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο χορευτής των γηπέδων που έγινε θρύλος

Μπορεί όταν το ποδόσφαιρο πέρασε τον Ατλαντικό να μεταδόθηκε γρήγορα σαν μια νέα θρησκεία στη Νότια Αμερική, αλλά δεν ήταν πάντα προσιτό σε όλους. Από τη μία τα “κλειστά” αγγλικά κλαμπ των εργαζομένων που μετανάστευσαν στις εκεί χώρες και συχνά απέκλειαν τους ντόπιους και το ποδόσφαιρο του δρόμου και από την άλλη ο ρατσισμός που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Οι αληθινές “Θεοπούλες” της Ισπανίας”

  1. Ο/Η Mr. Krinkle λέει:

    Μόνο απ’το sombrero.gr τα βλέπουμε αυτά. Να’στε καλά, συνεχίστε με τα posts σας να μας ενημερώνετε για πράγματα που αλλού δεν θα τα βλέπαμε. Keep them coming!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *