Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κάθε 11-12 χρόνια

Ήταν γιορτή χθες (σήμερα τα ξημερώματα για μας) στην πρωτεύουσα της Παραγουάης Ασουνσιόν. Η Ολίμπια των θαυμάτων που απέκλεισε τη Φλουμινένσε στους 8, αντιμετώπιζε την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κόπα Λιμπαρταδόρες. Το όνειρο των Παραουγανών για έναν ακόμα τίτλο (3 Λιμπερταδόρες έχει η Ολίμπια, κατόρθωμα καθόλου μικρό) πλησίαζε, αφού το πλήρωμα του χρόνου φτάνει. 1979, 1990 και 2002. Κάθε 11-12 χρόνια το παίρνει η Ολίμπια και φέτος δείχνει ότι μπορεί. Το κατάμεστο “Ντεφενσόρες ντελ Τσάκ, το γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα η Ολίμπια στο Λιμπερταδόρες (μια που το δικό της στάδιο, το “Δάσος”, είναι πιο μικρό) υποδέχτηκε τις δυο ομάδες με ένα εντυπωσιακό σκηνικό και τους Παραγουανούς να σηκώνουν χαρτιά που σχημάτισαν το “Πρωταθλήτρια κόσμου 1979”.

Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή τον έλεγχου του παιχνίδιου απέναντι σε μια Ιντεπεντιέντε που ήταν εντελώς ακίνδυνη (μία τελική σε όλο το ματς), αλλά το ματς παραλίγο να γίνει ροντέο όταν στο 45′ ο Χεράρδο Μπεντόγια και ο Χουάν Σαλγέιρο αποβλήθηκαν αφού μάλωναν σαν τα κοκόρια στο κέντρο του γηπέδου. Για τον Κολομβιανό Μπεντόγια να πούμε εδώ ότι πρόκειται περί ενός πραγματικού τιτάνα που έχει συντρίψει όλα τα ρεκόρ. Έχει το ρεκόρ περισσότερων κόκκινων καρτών στην καριέρα του (40κάτι) και το ρεκόρ να έχει αποβληθεί σε τρία σερί παιχνίδια (!!) όταν ήταν παίκτης της Μιλλιονάριος. Γιόρτασε πέρσι την 41η κόκκινη κάρτα του με αυτή την εγκληματική ενέργεια.

http://www.youtube.com/watch?v=Y_DA1i8zyqQ

Η Ιντεπεντιέντε φαινόταν να αντέχει, αλλά τελικά στο 65′ βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέναλτι (“πενάλ, πενάλ, πενάλ, πενάλ” που λέει κι ο Παραγουανός σπίκερ) μετά από ωραίο συνδυασμό των γηπεδούχων. Το 2-0 έγινε στο 81′ με τον Φερέιρα δίνοντας ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στους Παραγουανούς. Με τη νίκη αυτή η Ολίμπια καθίσταται μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, γεγονός που θα την κάνει την μοναδική ομάδα στην Αμερική που έχει παίξει τουλάχιστον μια φορά σε τελικό Λιμπερταδόρες κάθε δεκαετία. Από το 1960 με την Πενιαρόλ μέχρι το 2002 με την Σάο Καετάνο. Οι Κολομβιανοί θα τα παίξουν όλα για όλα στη ρεβάνς.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το κίνητρο για ένα κύπελλο

Έχει γίνει πολύ συχνό το φαινόμενο οι προπονητές των ομάδων να δείχνουν κάποιο εμψυχωτικό βίντεο πριν από έναν κρίσιμο αγώνα της ομάδας τους. Την τακτική αυτή ακολούθησαν και τα αδέρφια Μπάρος Σκελότο πριν τον επαναληπτικό του τελικού του Κόπα Σουνταμερικάνα της Λανούς με την Πόντε Πρέτα. Το βίντεο δεν είναι κάποιο ιδιαίτερο αριστούργημα, αλλά βασίστηκε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Fair Play, αυτός ο άγνωστος

https://youtu.be/8j9WtBvfgyw Αρκετά χρόνια πριν ο Βασίλης Αυλωνίτης μας ενημερώσει για το Πνέυμα και την Ηθική, ιδρύθηκε στην Αργεντινή η ομάδα με το όνομα Άμυνα και Δικαιοσύνη, με τα πρασινοκίτρινα γεράκια να κλείνουν 80 χρόνια ζωής πλέον. Απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον στη Β’ ομάδα τους, δεν παίρνουν πολύ στα σοβαρά το κομμάτι της δικαιοσύνης. Η Ντεφένσα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *