Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η ώρα των Άρσεναλ;

arsenalcampeon_telam.g

Ούτε ένα χρόνο δεν κράτησε η φετινή έκδοση του Κόπα Αρχεντινά που ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου του 2012 και τελείωσε χθες, λίγες μέρες πριν κόψουμε και τούρτα. Ο τελικός έγινε στο Εστάδιο Μπισεντενάριο της Καταμάρκα που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας κοντά στα σύνορα με τη Χιλή. Περίπου 20.000 οπαδοί της αγαπημένης Σαν Λορένσο ταξίδεψαν ως εκεί για να αντιμετωπίσουν την όχι και τόσο συμπαθή Άρσεναλ του Σαραντί που είχε στο πλάι της καμιά 200αριά ηρωικούς φίλους της.

http://www.youtube.com/watch?v=QOZOvRN4w9Y

Όλη η εβδομάδα είχε περάσει με γκρίνια, καθώς κατά διαβολική σύμπτωση οι ομάδες έπαιξαν για το πρωτάθλημα και η Άρσεναλ κέρδισε με 2-1, με την ομάδα του Βίγκο Μόρτενσεν και του Πάπα να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία και τον αντιπρόεδρό της και μεγάλο σόουμαν της ΤιΒι (κάτι μεταξύ Αλιάγα και Μικρούτσικού) Μαρσέλο Τινέλλι να ειρωνεύεται μέσω τουίτερ. Παράλληλα, αρκετά κείμενα δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και μιλούσαν ανοιχτά για την εύνοια που έχει η Άρσεναλ η οποία είναι η ομάδα του δικτάτορα  προέδρου της Ομοσπονδίας της Αργεντινής Χούλιο Γκροντόνα. Όλα αυτά όμως μέχρι τον τελικό χθες, όπου η Άρσεναλ κυριάρχησε και κέρδισε με 3-0 σκορπίζοντας τη θλίψη στον κόσμο του Μποέδο. Πρώτα με την καταρρακτώδη βροχή που έπιασε, μετά με την κακή έξοδο του Τορίκο και το 1-0, στη συνέχεια με την αποβολή του Πιάτι το πρώτο ημίχρονο δεν είχε τίποτα καλό για την Σαν Λορένσο. Η Άρσεναλ πιέστηκε (παρά τον παίκτη παραπάνω) στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, αλλά άντεξε και με το 2-0 καθάρισε το παιχνίδι για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο με μια γκολάρα του Σελάγια για το 3-0.

Τα πανηγύρια έξαλλα για τους κυπελλούχους και τα συνθήματα αφιερωμένα στον Τινέλλι και τους δημοσιογράφους (“η σκατοβροχή δεν σταματάει, είναι ο Τινέλλι που δεν σταματάει να κλαίει”, “ολέ, ολέ, ολέ οι δημοσιογράφοι μην λέτε ψέματα, πείτε για τα αυγά που έχει η Άρσεναλ”, “κοιτάξτε, κοιτάξτε, βγάλτε μια φωτογραφία, φεύγουν για το Μποέδο”) για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει επίσης ένα πρωτάθλημα και ένα Κόπα Σουνταμερικάνα και προσπαθεί να καθιερωθεί στην κορυφή του ποδοσφαίρου της χώρας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τραγουδώντας στην Κόλαση

Ψάχνοντας κανείς πληροφορίες για τη Νέα Ορλεάνη, διαπιστώνει σχετικά εύκολα ότι ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κουλτούρας της πόλης είναι οι τζαζ κηδείες. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κηδείας, μια μπάντα ακολουθεί τους συγγενείς του νεκρού στην πορεία τους μέχρι το νεκροταφείο, παίζοντας κάποιο πένθιμο εμβατήριο ή κάποιον μελαγχολικό ρυθμό. Όταν όμως ο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα χαμόγελο αρκεί

Κάποιες φορές μια εικόνα σε ένα θέμα, λέει πολλά παραπάνω από όσες λέξεις και να γράψεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η παραπάνω φωτογραφία σε συνδυασμό με το βίντεο που τη συνοδεύει. Η Κορίνθιανς, ομάδα με φανατικούς οπαδούς, αποφάσισε να τιμήσει την ημέρα που είναι αφιερωμένη στο σύνδρομο Down. Έκανε ένα μίνι συμβόλαιο στον Κάιο Ταντέου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *