Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ας μιλήσουμε για αγάπη

Η Τσιταντέλα είναι μια μικρή πόλη στα βόρεια της Ιταλίας. To Μπάρι είναι μια μεγάλη πόλη στα νότια της Ιταλίας. Η μεταξύ τους απόσταση ξεπερνάει τα 700 χιλιόμετρα. Τη Δευτέρα το απόγευμα η Μπάρι υποδεχόταν την Τσιταντέλα, στα πλαίσια της 40ης αγωνιστικής της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας. Οι γηπεδούχοι έψαχναν τη νίκη που θα τους έφερνε πιο κοντά στα πλέι οφ για την άνοδο στη Σέριε Α και οι φιλοξενούμενοι οποιονδήποτε πόντο που θα τους απομάκρυνε από τις θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ υποβιβασμού.

Ο Τζιουζέπε Φερονάτο, συνταξιούχος μηχανικός και φανατικός οπαδός της Τσιταντέλα, ταξίδεψε ως το Τρεβίζο και από εκεί πήρε το αεροπλάνο για το Μπάρι με μοναδικό σκοπό να βρεθεί στις κερκίδες του Σαν Νίκολας και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του. Φτάνοντας στο γήπεδο ο 58χρονος συνειδητοποίησε ότι κανένας άλλος συμπολίτης του δεν είχε επιχειρήσει κάτι ανάλογο, κάτι που με μια απλή, λογική προσέγγιση μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό: το ματς γινόταν καθημερινή, η Τσιταντέλα είναι μια μικρή πόλη 20.000 ανθρώπων όλων κι όλων και η ομάδα της πόλης είναι μια εντελώς άσημη ομάδα που η μόνη χαρά που έχει δώσει στους ανθρώπους που την υποστηρίζουν και την ακολουθούν είναι κάποιες σποραδικές, αποτυχημένες παρουσίες στη δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Αυτά όμως είναι δεδομένα που απασχολούν μόνο τους ρεαλιστές. Παραβλέποντας κάθε λογική, που σε μια τέτοια περίπτωση σου φωνάζει στο αυτί “αφού ξέμεινες μόνος, πέρνα απαρατήρητος και πήγαινε κάτσε ανάμεσα στους φιλάθλους των γηπεδούχων για να απολαύσεις το παιχνίδι για το οποίο ταξίδεψες ως εδώ” ο Τζιουζέπε αποφάσισε (όπως ακριβώς είχαν κάνει κι άλλοι στο παρελθόν) πως έπρεπε να δείξει σε όλους, παίκτες και θεατές, ότι η Τσιταντέλα δεν είναι μόνη της σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι.

Έτσι, πήρε το κασκόλ του και τις δυο μικρές σημαίες του και πήγε και στάθηκε στο πέταλο που φιλοξενεί τους αντιπάλους οπαδούς. Ολομόναχος και γαμάτος. Ένας απέναντι στους 35.181 οπαδούς της Μπάρι.

cittadella2

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιταλικό πρωτάθλημα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όρθιος στο κάγκελο

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τον αγώνα Γιουβέντους-Ίντερ. Όχι όμως των γνωστών μας. Από την μία η Γιουβέντους της Μούκα, μιας γειτονιάς του Σάο Πάολο και από την άλλη η Ίντερνασιονάλ της Λιμέιρα, μιας πόλης στα ανατολικά της επαρχίας του Σάο Πάολο. Ο αγώνας για την 3η κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Παουλίστα. Ο κύριος της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *