Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Γιά τα λεφτά τα κάνεις όλα


Σάλος έχει ξεσπάσει αδέρφια σε Ισπανία, Γερμανία και Ρωσία, μετά την σύλληψη του αρχηγού της Ρωσικής Μαφίας στην Ιβηρική Guenadis Petrov και το ηχογραφημένο ντοκουμέντο που βρήκε η ισπανική αστυνομία το οποίο περιλαμβάνει ένα διάλογο όπου ο εν λόγω μαφιόζος φέρεται να λέει πως έστησε το περσινό παιχνίδι της Ζενίθ με την Μπάγερν γιά τα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (4-0), προσφέροντας στους Βαυαρούς 50 εκατομμύρια ευρώ γιά να κάτσουν να χάσουν.
Την υπόθεση ερευνά ήδη η ισπανική αστυνομία, αλλά και η εισαγγελία του Μονάχου και φαίνεται πως αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η ραγδαία εξάπλωση του στοιχήματος, τα μεγάλα ποσά που διακινούνται από πηγές-“πλυντήρια” μαύρου χρήματος αλλά και το ίδιο το προϊόν-ποδόσφαιρο που έχει ανέβει πολύ σε εμπορική αξία, μας κάνουν να υποψιαζόμαστε πως όλα δεν είναι καθαρά, δεν μπορεί να είναι καθαρά, πως υπάρχουν αποτελέσματα μη φυσιολογικά που δεν δικαιολογούνται απ το απρόοπτο και τις συγκινήσεις που προσφέρει η στρογγυλή θεά.
Κι αν το κύπελλο ΟΥΕΦΑ είναι μιά διοργάνωση με κύρος και δημοφιλία, όπου οι ματσαράγκες δεν είναι συχνές και είναι πολύ πιθανό να αποκαλυφθούν, φανταστείτε τί γίνεται σε πρωταθλήματα άσημα που δεν έχουν επάνω τους στραμμένα τα μάτια όλου του πλανήτη.
Μπορείτε να πιστέψετε γιά παράδειγμα πως στην Ρωσία, προηγείται στην βαθμολογία η Καζάν (γνωστή μάλλον πιό πολύ στο μπάσκετ σαν Ούνιξ) και η Ζενίθ είναι ενδέκατη;
Η Ζενίθ που παρ ότι ηττήθηκε από Γιουβέντους και Ρεάλ έδειξε πως είναι μιά εξαιρετική ομάδα που μπορεί να χτυπήσει κάτω οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ευρώπη.
Δηλαδή ρε παιδιά, πόσες ομάδες καλύτερες απ την Ζενίθ έχει το ρώσικο ποδόσφαιρο;
Μία; Δύο; Τρεις; Αντε να πεις πάει στο διάολο. Αλλά δέκα ομάδες καλύτερες της δεν γίνεται να έχει.

Χθες το απόγευμα μιλούσα με έναν γνωστό παλαίμαχο διαιτητή.
Αυτός έχει δημιουργήσει μιά τεράστια ψηφιακή βάση δεδομένων και έχει “φακελώσει” όλους τους ευρωπαίους διαιτητές.
Τί έχουν φέρει με ποιούς και σε ποιές διοργανώσεις.
τα αποτελέσματα της αναζήτησης ήταν ετυπωσιακά.
Με τον έναν δεν χάνουν ΠΟΤΕ οι ιταλικές ομάδας, με τον άλλον ΠΟΤΕ οι ισπανικές, με τον άλλον έρχονται το 80% των ευρωπαϊκών παιχνιδιών του Χ και πάει λέγοντας.
Δεν ξέρω αν όλ αυτά είναι τυχαία, μπορεί όντως να είναι.
Πάντως απ την στιγμή που πέρυσι είδα τον Αμποντανσιέρι (τον τερματοφύλακα της Εθνικής Αργεντινής δηλαδή) να κάνει νόημα σε κάποιον στην εξέδρα στον αγώνα της Χετάφε με την Μπάγερν και μετά να…κρεμάει δύο φορές μανταλάκια σε 5 λεπτά, άρχισα να βλέπω με άλλο μάτι αυτές τις…συμπτώσεις

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Να τιμάς το παρελθόν

Κάθε σύλλογος καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το παρελθόν του και όσα έχει καταφέρει. Υπάρχουν πάντα όμως άνθρωποι που για διάφορους λόγους ξεφεύγουν της δημοσιότητας που τους αξίζει. Παρ’ ότι η νεότερη ιστορία της Μπάγερν Μονάχου είναι αρκετή γνωστή, δεν συμβαίνει το ίδιο για την παλιότερη μια που η ομάδα της Βαυαρίας δεν κατακτούσε τίτλους […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ποδόσφαιρο στα χρόνια του ολοκληρωτισμού

Μπορεί η έκφραση “άρτος και θεάματα” να μας έρχεται από τα ρωμαϊκά χρόνια, το σκεπτικό όμως είναι πάντα επίκαιρο και τα “θεάματα” πολύ συχνά έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Παρ’ ότι το ποδόσφαιρο στην Σοβιετική Ένωση θεωρείτο αρχικά ως άθλημα των πλουσίων και της μπουρζουαζίας, το κομμουνιστικό καθεστώς γρήγορα κατάλαβε την απήχηση που είχε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *