Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σάββατο απόγευμα με καλεσμένους στο σπίτι


Ε λοιπόν ναι. Το ομολογώ.
Αυτό το Σάββατο, δεν είδα ποδόσφαιρο. Δεν έφαγα τα νύχια μου με τον Παναθηναϊκό, δεν διασκέδασα με τα «χινάρια» της ΑΕΚ και του Αρη, δεν εξεπλάγην από την νίκη των «χωριατών» επί των «κανονιέρηδων», δεν χάρηκα καν με την ήττα της μισητής μου Μαδρίτης.
Γιατί αυτό το Σάββατο είχαμε καλεσμένους στο σπίτι.
Κι έτσι από νωρίς φτιάχναμε ουζομεζέδες, γεμίζαμε τα βάζα με κρακεράκια και ξηρούς καρπούς, τσεκάραμε την κάβα μας, πεταγόμασταν μέχρι το ζαχαροπλαστείο γιά φοντανάκια και παστούλες, ανακατεύαμε το τσουκάλι με το βραδυνό φαγητό, ρίχναμε μιά ματιά στον φούρνο μην μας καεί το σουφλέ-μπρόκολο και γενικώς περί πολλών τιρβάζαμε, ελάχιστα ποδοσφαιρικών.
Η τηλεόραση παρ όλ αυτά παρέμενε ανοιχτή και όλο ρίχναμε μιά κλεφτή ματιά σε φωτοβολίδες και σπασμένα καθίσματα, κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι, ενώ με το δάχτυλο δοκιμάζαμε το τζατζίκι.
Σε λίγο ήρθαν οι καλεσμένοι, κάποιοι ρωτούσαν γιά τα σπασμένα καθίσματα που πεισματικά η τηλεόραση επέμενε να δείχνει, αλλά εμείς δεν γνωρίζαμε τί να πούμε.
Αντ αυτού απαντούσαμε:
-Σας αρέσει η τυροκαφτερή; Ο παππούς την έφτιαξε!
Αργότερα τα μικρά στρίγγλιζαν, το ουζάκι βάρυνε τα μάτια, διάφορα κεφάλια περνούσαν μπροστά απ την τηλεόραση με κατεύθυνση την τουαλέττα και τανάπαλιν, το βράδυ τέλειωσε, αλλά η απορία παρέμεινε.
«Αυτά τα καθίσματα, γιατί τελικά έσπασαν;»
Ισως καταλάβουμε όταν χωνέψουμε το σουφλέ-μπρόκολο, ίσως πάλι όχι.
Βλέπετε, μερικά πράγματα καταπίνονται αμάσητα και δεν χωνεύονται εύκολα…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εκτός θέματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Απ’τον Μάρλεϊ στον Κρόιφ: Ιστορίες καπνού, μουσικής (και μπάλας)

“Kινήθηκα προς το καμαρίνι και έφτασα πολύ γρήγορα στην πόρτα που θα με οδηγούσε στους μουσικούς. Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να μιλήσω μαζί τους και να τους συγχαρώ για την παράσταση που μόλις μας είχαν προσφέρει. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη μου επαφή με τη ρέγκε μουσική, τον Μπομπ Μάρλεϊ και την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για γέλια καταστάσεις

Έχουν αλλάξει πολύ οι εποχές. Εκείνα τα χρόνια που έβλεπες τους οπαδούς του λαοφιλέστερου αθλήματος να λειτουργούν ως κάτι μοναδικό, δεν υπάρχουν πια. Δεν υπάρχουν και είναι λυπηρό. Πραγματικά λυπηρό. Όταν η αγαπημένη τους ομάδα βρίσκονταν στο χορτάρι του γηπέδου θα τους έβλεπες όλους μαζί σε κάποιο μπαρ ή όλους μαζί και πάλι να φωνάζουν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *