Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η νύχτα της μαρμότας


300 αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ. Με πολλά νεύρα, κακό ποδόσφαιρο, αρκετές φασαρίες από ποδοσφαιριστές και οπαδούς, πολλά λέιζερ, πολλά βεγγαλικά, πολλά φάουλ, ελάχιστο θέαμα και πολλή βαρεμάρα. Ακόμα και η διαδικασία των πέναλτυ από ένα σημείο κατάφερε να είναι τόσο βαρετή για πρώτη φορά στα χρονικά. Τελευταία φορά που το είχα πάθει ήταν σε ένα Κόπα Άφρικα μεταξύ Καμερούν και Ακτής Ελεφαντοστού, όπου οι τερματοφύλακες έπεφταν μονίμως σε λάθος γωνία (στατιστικά αδύνατο) και τελικά το Καμερούν αποκλείστηκε, αφού ο Ετό έστειλε το δεύτερο πέναλτύ του (εκτέλεσαν όλοι από ένα) εκτός εστίας.

Οι οπαδοί του Άρη συνεχίζουν να βλέπουν την ομάδα τους να μην σκοράρει με τίποτα, αν και στα δυο τελευταία παιχνίδια είχε τις φάσεις (έστω και λίγες) για να το κάνει και θα κάνουν αρκετό καιρό να συνέλθουν από αυτά τα συνεχόμενα 0-0 και το τέλος που είχαν τα τρία ματς με το άστοχο πέναλτυ του Καράμπελα που έστειλε την μπάλα στην Παπαναστασίου. Άντε μετά να τους πεις για τους ξένους παίκτες, όταν ο πρώτος Έλληνας που εκτέλεσε πέναλτυ το έχασε. Υποθετικά τώρα πρέπει να τα δώσουν όλα για την είσοδο στα πλέι-οφ αλλά η ψυχολογία θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο δε ΠΑΟΚ με το σύστημα Σάντος “το πούλμαν της ομάδας μπροστά στην εστία” τέλειωσε το ματς με 46 φάουλ, με το παγκόσμιο φαινόμενο να αποβάλλεται παίκτης στη διαδικασία των πέναλτυ γιατί πούλησε… “παοκτζιλίκι” και πολλούς ήρωες-ποδοσφαιριστές να φιλάνε το έμβλημα της ομάδας και να ετοιμάζονται για νέες μάχες με τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι όμως, να αρχίσει να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν ποδοσφαιρική ομάδα και λιγότερο σαν ομάδα συνδέσμου οπαδών. Η κατάθεση ψυχής είναι σίγουρα καλή (εκτός αν οδηγεί σε αποβολές), αλλά για να ανέβει επίπεδο ο ΠΑΟΚ σαν ομάδα πρέπει να το κάνει πρώτα αγωνιστικά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Νόμιμο άρα και ηθικό;

Όταν καταφέρουν να τιμωρήσουν και να αποβάλλουν από το παιχνίδι ολοκληρωτικά κάθε εκδήλωση συναισθήματος που δεν σχετίζεται μ’ αυτό και δεν εμπίπτει στους θεσμοθετημένους – και στα όρια του καθωσπρεπισμού που διέπει το φαίνεσθαι κάθε εμπορικού προϊόντος – κανόνες του, τότε το ποδόσφαιρο θα μπορεί αντικειμενικά πλέον και από όλους, φανατικούς ποδοσφαιρόφιλους ή μη, να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το κλάμα

Οι λέξεις μου για τον Άρη έχουν στερέψει εδώ και καιρό, σε αντίθεση με το κουράγιο μου να ασχολούμαι ακόμα. Ευτυχώς εμφανίζονται συχνά-πυκνά κάποιες εικόνες τόσο δυνατές που σε βγάζουν από τη διαδικασία να γράψεις οτιδήποτε, γιατί μιλάνε από μόνες τους, λέγοντας στον καθένα που τις βλέπει αυτά που θέλει να ακούσει, ανάλογα πάντα με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Η νύχτα της μαρμότας”

  1. Ο/Η Termite λέει:

    Κυκλοφορεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα -με την υποστήριξη της ΕΠΟ- η συλλογή με τα 4 DVD για τις αϋπνίες, που αναμένεται να κάνει θραύση στην αγορά. Συγκεκριμένα η κασετίνα περιλαμβάνει τους 3 αγώνες που έγιναν μέσα στον Ιανουάριο του ‘09 μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη (ή Άρη και ΠΑΟΚ αν προτιμάτε…) που έληξαν με σκορ 0-0, 0-0 και 0-0 αντίστοιχα, καθώς και bonus DVD χωρητικότητας 3 ωρών με αποσπάσματα αλλά και ολοκληρωμένες ομιλίες του Λάμπρου Σκόρδα σε κοπές πίττας, εκδηλώσεις του SUPER 3, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις κτλ…

    Αυτό που κάνει όμως αυτή την κασετίνα μοναδική είναι το λεύκωμα με φωτογραφίες του Λάμπρου Σκόρδα, που μπορεί να κάνει τη δουλειά των DVD σε περίπτωση βλάβης της συσκευής σας ή διακοπής ρεύματος. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται επίσης φακός με δυναμό για extreme καταστάσεις που δεν έχετε ΟΥΤΕ μπαταρίες!!
    Εγγυημένος ύπνος λοιπόν με τη συλλογή SWEET DREAMS με μόλις €19.99! (Με την επίδειξη χαρτιού από γιατρό ισχύει έκπτωση 30%)

    Μια συλλογή ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για άτομα που θέλουν να κόψουν τα χάπια για τον ύπνο ή βαρέθηκαν τα άνοστα βότανα και τα ματζούνια της γιαγιάς.
    ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη βλέπετε τα DVD πριν οδηγήσετε… κίνδυνος ατυχήματος!

    Apo Sport 24

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Σημαντική εμπορική παράλειψη θεωρώ το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε πως στα EXTRAS υπάρχουν και οι υπόλοιπες παραγωγές που κυκλοφόρησαν φέτος απ’την ίδια ..εταιρεία, όπως ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, ΠΑΟ-ΑΕΚ κτλ.

  3. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Πριέχεται και ο ήχος του φυσικού περιβάλλοντος του δάσους χαριλάου από το τελευταίο ματς μετά τις 23:57? Ιδανικό για νανούρισμα… Νυχτερίδες, λύκοι, το φύσημα του ανέμου κ.λ.π.

    Κι αν είναι βαρύς ο ύπνος με +10 ευρώ δίνουν και το dvd με τους πανηγυρισμούς από την τούμπα…

    Και για δυνατό ξύπνημα αντί για καφέ, γυμναστικές επιδείξεις με Σταύρακα, Νάτσο και Καράμπελα (ντροπή του!) σε αγώνες Kick Boxing και Handball από το εκθαμβωτικό μοντέλο εξ Ουρουγάης Ντανιέλ Αλεχάντρο Μπετανκούρ Λέμπο!
    Και τέλος ένα cd single με τραγούδια που ερμηνεύει ο “επαναστάτης x44” Λάμππρος “Garfield” Σκόρδας!

    Τα τραγούδια είναι τα εξής:

    1)ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ ΜΙΑ ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

    2)ΠΑΤΑΚΕ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΣΑ ΕΙΜΑΣΤΕ “UNA FATSA UNA RATSA”

    3)ΚΑΝΤΕ ΗΣΥΧΙΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

    4)Ο ΠΑΟΚ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

    5)Ο ΠΑΟΚ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΧΑΠΙΑ, ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ (funky remix)

    φιλικά, Νικόλαος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *