Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Καλώς τα παιδιά, καλώς τα..

63 ολόκληρα χρόνια πριν (παρά κάτι μέρες, για να είμαστε ακριβείς), η Αργεντινή υποδέχεται την Βραζιλία στα πλαίσια του τελικού του πρωταθλήματος Νοτίου Αμερικής. Η κλασσική κόντρα μεταξύ των δυο χωρών που υπάρχει πιθανόν ..εκ γεννετής, μεταφέρεται όπως είναι αναμενόμενο στον αγωνιστικό χώρο. Η Αργεντινή σκοράρει νωρίς, οι Βραζιλιάνοι πιέζουν για ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα και σε μια απ’τις αμέτρητες σκληρές διεκδικήσεις της μπάλας, ο μέσος Jair της ‘σελεσάο’ καταφέρνει με μια κλωτσιά – η οποία οπτικοποιημένη, ακόμα και 63 χρόνια μετά, πιθανόν να σόκαρε περισσότερο και απ’την πολτοποίηση ενός κεφαλιού στην ταινία ‘Μη αναστρέψιμος’ – να σπάσει και την κνήμη και την περόνη του αρχηγού των γηπεδούχων, Jose Salomon! Τα επόμενα λεπτά, είναι ‘εύκολη πρόβλεψη’ για οποιονδήποτε. Χαος στο γήπεδο, ξύλο μεταξύ των δυο ομάδων, είσοδος των πάγκων για ..επιπλέον χέρια, είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και διακοπη αρκετής ώρας. Τελικός απολογισμός: νίκη για την Αργεντινή με 2-0, ολοκλήρωση της καριέρας του Salomon και ..άρνηση των δυο ομάδων να ξαναπαίξουν μεταξύ τους, για τα επόμενα δέκα χρόνια!

Αυτή είναι μόνο μια από τις αμέτρητες θρυλικές ιστορίες της Λατινικής Αμερικής, σχετικά με την ισχυρότερη κόντρα της ηπείρου. Ο υπερβολικός φανατισμός εκείνων των χρόνων μπορεί να μην υπάρχει πλέον, αλλά ένα ντέρμπι Βραζιλίας-Αργεντινής, παραμένει πολύ μεγάλο γεγονός, σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν διεξάγεται.

Έτσι λοιπόν, σ’ενα κλασσικά σκληρό παιχνίδι που συνοδεύτηκε και από ένταση μετά το τέλος του, οι πιτσιρικάδες της Βραζιλίας, κερδίσαν τα ταλέντα των Αργεντίνων με 2-0 στα πλαίσια του πρωταθλήματος Λατινικής Αμερικής κάτω των 20 ετών, διατηρώντας την ..πελατειακή σχέση που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι μεγαλύτεροι τους (11 γκολ έχει γράψει το κοντέρ της ‘Σελεσάο’, στα τελευταία τρια παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης, πριν το 0-0 του καλοκαιριού).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Βίος και πολιτεία του Λουτσιάνο Γκαούτσι

Μέσα στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, οι μεγάλες στιγμές, οι σπουδαίοι παίκτες και οι τεράστιες ομάδες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με υπερ-γραφικές παρουσίες. Ειδικά στις μικρότερες ομάδες της χώρας. Μια τέτοια περίπτωση είναι κι ο Λουτσιάνο Γκαούτσι που οι ιστορίες του και ο μύθος του περιπλέκονται μέσα στα περίπου 40 χρόνια ενεργούς παρουσίας στα δρώμενα της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παίκτης, μα κυρίως οπαδός

Το χθεσινό ντέρμπι, ας πούμε, κορυφής στην Ιταλία ήταν για μια ακόμα φορά μια μονότονη απόδειξη ότι η Γιουβέντους έχει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες της χώρας. Πιο ενδιαφέρον θέμα από το ίδιο το 2-0 επί της Λάτσιο ήταν ο πανηγυρισμός του Κάρλος Τέβες που σε αρκετούς φάνηκε περίεργος. Ο Αργεντίνος φορ εδώ και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Καλώς τα παιδιά, καλώς τα..”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Οι ολυμπιακοί του Πεκίνου δε μετρούν? 🙂

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Ωχου..
    Καλά ντε. 🙂

    Inside τροποποίηση: (11 γκολ έχει γράψει το κοντέρ της ‘Σελεσάο’, στα τελευταία τρια παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης, πριν το 0-0 του καλοκαιριού και την ήττα στο πάρτυ της ντόπας, στην Κίνα).

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Πριν το Φεβρουάριο και μετά τον Ιούνιο χωρίς να μετράμε τα ματς που έγιναν Πέμπτες και σε όσα φορούσε η Βραζιλία κίτρινες κάλτσες και η Αργεντινή είχε πάνω από 5 μαλλιάδες.

    ΧΟΥ ΡΕ γραφικέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *