Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Δεν είναι τάβλι οι μεταγραφές αγόρι μου

frappe_and_tavli1

Άλλη μια επικοινωνιακή ήττα υπέστη χθες ο Παναθηναϊκός. Αφού ο Ολυμπιακός πήρε τον Μέλμπεργκ τον οποίο φέρεται πως ήθελαν και οι πράσινοι. Ο θείος δεν κατάφερε μόνο να εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του έναν πολύ αξιόλογο αμυντικό αλλά και να προκαλέσει ταραχή στο κρανίο του αιώνιου αντιπάλου του, ο οποίος λέει είναι υποχρεωμένος να κάνει ρελάνς και να αποκτήσει κι αυτός έναν στόχο του Ολυμπιακού για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα και να αποκαταστήσει τον πληγωμένο εγωϊσμό των φιλάθλων που δεν μπορούν να σταθούν στο γραφείο τους και την καφετέρια απ την καζούρα των συναδέλφων και φίλων τους αλλοθρήσκων. Ετσι έχουν τα πράγματα σε μία απ τις 20 μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης όπως είπε και ο παγκοσμίου φήμης αμυντικός Καντέ. Οι μεταγραφές δεν γίνονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες της ομάδας, αλλά με γνώμονα τι θα πει ο κόσμος και τι ζημιά θα προκαλέσουμε στον αντίπαλό μας. Είναι η λογική των περίφημων καρτών διαρκείας οι οποίες με κάποιο τρόπο πρέπει να πουληθούν σε ένα πλήθος που σε μεγάλο βαθμό δεν έχει καμιά ιδέα από το άθλημα, αλλά αφού είναι πελάτης, προφανώς έχει πάντα δίκιο.
Το νόημα δηλαδή δεν είναι να φτιάξεις ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να κατακτά τίτλους, αλλά να κάνεις τον Λαλάκη 13, τον Κωστάκη 13 και τον Γιωργάκη 13 να περάσουν απ το ταμείο. Και βέβαια επειδή οι προαναφερόμενοι θα κρίνουν απ το αποτέλεσμα, όσες ρελάνς και να κάνεις επικοινωνιακά, αν μέσα στο γήπεδο δεν μπορείς να κερδίσεις ούτε τον Ηρακλή ή τον Αστέρα Τρίπολης (τυχαία τα ονόματα), την επόμενη χρονιά θα πρέπει πάλι να κάνεις νέες ρελάνς και χαλάστρες για να ξαναπεράσουν οι πελάτες απ το ταμείο.
Διαβάζω πως ο Αντωνίου ενδιαφέρεται τώρα για τον Μπομπό. Προφανώς ενδιαφέρεται για να κάνει ρελάνς στον Μέλμπεργκ. Δεν ξέρω αν τελικά θα καταφέρει να βρει άκρη με τους Τούρκους. Ξέρω πως αν τα καταφέρει θα χρειαστεί να δαπανήσει πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ, περίπου το 1/3 του μπάτζετ του και με τα μέτωπα του στόπερ, του αριστερού εξτρέμ και του δεύτερου επιθετικού ανοιχτά, ενώ ήδη έχει φύγει ένα σοβαρό ποσό για τον Ενχελαρ που θα πλαισιώσει άλλα 3 ή 4 αμυντικά χαφ.
Πέρυσι ο Παναθηναϊκός κατήγαγε περηφανή θρίαμβο αποκτώντας τον Χριστοδουλόπουλο και στερώντας τον απ τον Ολυμπιακό. Τον Χριστοδουλόπουλο που ποτέ δεν βρήκε ρόλο στην καινούργια του ομάδα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Που τον πήρε όχι μόνο για να κάνει ρελάνς, αλλά και γιατί τον χρειαζόταν πραγματικά. Μια απλή ανάγνωση των συμμετοχών του καθένα θα σας πείσει για την ορθότητα αυτού που λέω.
Ηλπιζα πως ο Αντωνίου και οι διοικούντες έμαθαν επιτέλους απ τα λάθη τους. Δυστυχώς διαπιστώνω πως ετοιμάζονται και τώρα να απαντήσουν μόνο επικοινωνιακά στις κινήσεις ουσίας που κάνει ο Ολυμπιακός. Ετοιμάζονται δηλαδή να σπαταλήσουν χρόνο και χρήμα για τον Μπομπό ή κάποιον άλλον…παικταρά (τι όρος κι αυτός) μόνο και μόνο για να ξαναφέρουν τους πελάτες στο ταμείο. Τους ίδιους πελάτες που θα γκρινιάζουν στο ΟΑΚΑ, μόλις διαπιστώσουν πως πάλι δεν βλέπουν μπάλα. Γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι τάβλι. Μπορεί να έχει πούλια, αλλά δεν χρειάζεται ζάρια. Πάνω απ όλα χρειάζεται μυαλό…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κώστας Νεστορίδης, ετών 83

Την ώρα που οι κάφροι των γηπέδων κυνηγιόντουσαν στο γήπεδο της Νίκαιας, σε φιλικό παιχνίδι, υπερασπιζόμενοι ως γνωστόν το μεγαλείο των ομάδων τους όπως μόνο αυτοί ξέρουν (“ξέρεις που έχω πάει εγώ ρε;”), ένας ηλικιωμένος κυριούλης έμπαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μάζευε τα αντικείμενα. Άγνωστο πόσοι από τους σταυροφόρους των κερκίδων τον αναγνώρισαν. Πιθανότατα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο άνθρωπος που χάθηκε στην ομίχλη

Όσοι παρακολούθησαν προχθές την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός έγιναν μάρτυρες της πιο κακιασμένης ομίχλης που έχει συναντήσει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως είναι δυνατόν να στερεί αυτό το φυσικό φαινόμενο από όλους εμάς το δικαίωμα να δούμε μπαλίτσα και φυσικά πως είναι δυνατόν ο επιστήμονας διαιτητής να σκέφτεται επί 30 – και βάλε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “Δεν είναι τάβλι οι μεταγραφές αγόρι μου”

  1. Ο/Η xristos λέει:

    Ο δεκάγατος πάντως μίλησε έξω απ τα δόντια. Ο παο δε πήρε το μέλμπερ γιατί είναι φανταστικός μεν στο αμυντικό του παιχνίδι αλλά δε μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα. Κι ο κόουτς ψάχνει αυτό το κάτι παραπάνω. Εύχομαι να το βρεί γιατί έχω και τη σχετική αγωνία.

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Φυσικά και θα το βρει.
    Αν δεν είναι ο Πουιγκρενιέ αυτός που θα κατεβάζει και την μπάλα, σίγουρα είναι ο Μελίσσης…

  3. Ο/Η Termite λέει:

    δίκιο…

  4. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Αυτός θέλει να κάνει τον βάζελο Barca. Τώρα ψάχνει τον αντίστοιχο Marquez 🙂

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Φιλοσοφικό επίκαιρο ερώτημα:
    Βάζελος και να περιμένεις τις επιλογές του Αντωνίου ή Νεοδημοκράτης και να περιμένεις τις επιλογές Καραμανλή;

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ας δουμε τον Αντωνιου 6 χρονια πρωτα στον ΠΑΟ και μετα θα αποφασισουμε…

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Εγώ θα πρότεινα παραπάνω χρόνια
    🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *