Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αφού μας διαβάζουν, ας συνεχίσουμε!

tamudo_1

Οταν πρωτοέγραψα γιά την περίπτωση του Ολεγκέρ, δεν υπήρχε ακόμα επίσημο ενδιαφέρον από την ΑΕΚ. Πολλοί έσπευσαν να με χλευάσουν, εν ολίγοις με αποκάλεσαν και “άμπαλο”, αλλά ατυχώς γιά μένα (ή γι αυτούς) όπως φαίνεται σύντομα θα διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι τί ψάρια πιάνει ο Καταλανός στόπερ. Επί ελληνικού εδάφους!

Είχε προηγηθεί βέβαια το σχόλιό μου γιά τον Αντουρίθ της Μαγιόρκα (αρχές καλοκαιριού) αλλά βέβαια τί εμπιστοσύνη να δείξεις σε τέτοιο άγνωστο όνομα και τέτοια μύτη…

Σήμερα θα συνεχίσω λοιπόν, αφού ξέρω πλέον πως κάποιοι στα ενδότερα των ομάδων μας διαβάζουν.

Γιά τον Ραούλ Ταμούδο θα μιλήσω. Τον τριανταδυάχρονο Καταλανό επιθετικό και επί σειρά ετών “σημαία” της Εσπανιόλ.

Κάποια στιγμή ακούστηκε γιά τον Παναθηναϊκό, αλλά μετά το ενδιαφέρον ατόνισε, ίσως επειδή δεν ήταν ο τύπος του επιθετικού που έψαχνε ο Αντωνίου (και το λέω χωρίς ειρωνία).

Ο μέχρι πέρυσι αρχηγός των “παπαγάλων” είναι ένας επιθετικός “δολοφόνος” Δεν έχει το εκτόπισμα, αλλά ξέρει πολύ καλά να τρυπώνει στις αντίπαλες άμυνες και να σκοράρει κατά βούληση, ενώ είναι φαρμάκι και στις αντεπιθέσεις. Πλασάρει εξαιρετικά και με τα δύο πόδια, ενώ λόγω της άριστης τεχνικής του κερδίζει και πολλά φάουλ κοντά στην μεγάλη περιοχή.

Βέβαια είναι 32 χρονών και προέρχεται από δύο χρονιές με αρκετούς τραυματισμούς. Πάντως σε 24 συμμετοχές του στο φετινό πρωτάθλημα, πρόλαβε να σκοράρει 7 φορές.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορεί να μην λένε πολλά πράγματα αν δεν συνδιαστούν και με το “πόσο τιμάται”

Με 2 λοιπόν εκατομμύρια, αγοράζεις έναν εξαιρετικό και έμπειρο Ευρωπαίο επιθετικό που μάλιστα έχει και δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Τί λέτε; Αξίζει τον κόπο;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν χάλασε η γιορτή της Ρεάλ

Όλοι θυμόμαστε σημαντικούς αγώνες των αγαπημένων μας ομάδων. Υπάρχουν όμως και κάποια ματς που μας μένουν χαραγμένα παρ’ ότι δεν υποστηρίζουμε κάποια από τις δυο ομάδες. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό για όλους, αλλά σε μένα συμβαίνει. Μπορώ να αναφέρω πολλούς τέτοιους αγώνες, από το Αλαβές-Λίβερπουλ μέχρι τον τελικό του Κόπα Άφρικα μεταξύ Ακτής και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σώζουμε το Ποδόσφαιρο

Εδώ και 8 χρόνια υπάρχει στην Αργεντινή μια ΜΚΟ που ονομάζεται «Salvemos al Fúbol», δηλαδή ‘Σώζουμε το Ποδόσφαιρο’. Η οργάνωση ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου της, Λιλιάνα Μάρτα Σουάρες το 2006 και ενός δικαστικού, και νυν αντιπροέδρου, του Μαριάνο Οσβάλδο Μπερχές. Η Σουάρες έχασε το 1995 το γιο της Ντανιέλ Γκαρσία από επίθεση σε γήπεδο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “Αφού μας διαβάζουν, ας συνεχίσουμε!”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    H Sombrero A.E. καλεί τους μετόχους της σήμερα, σε έκτακτη Γ.Σ. για να ζητηθούν εξηγήσεις από τον EXARCHIOTI και να μοιραστούν τα ποσοστά από την προώθηση ποδοσφαιριστών, μέσα απ’την σελίδα της εταιρείας.

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Πλάκα-πλάκα να το γυρίζαμε σε καμιά εταιρία … συμβούλων μεταγραφών; (πω-πω τί ιδέα ήταν αυτή;;;;)
    Ωρες-ώρες με τρομάζει ο εαυτός μου 🙂

  3. Ο/Η Miristis Pitogiron λέει:

    Καλησπέρα θυμόσοφε γέροντα των Εξαρχειών. Επειδή σε διαβάζω συχνά βλέπω ότι κόβει το μάτι σου και ειδικά για παίκτες από Ισπανία μεριά, οπότε θα ήθελα να σκεφτείς το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε ανοίγοντας ένα παράρτημα του γραφείου μου, στη χώρα σου. Στην τελική μπορώ να σου δώσω και τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό που κάνει κρα από χιλιόμετρα ότι εποφθαλμιάς.

    Με εκτίμηση,

    Πίνι Ζάχαβι

    P.S. Θα πληρώνεσαι σε πιτόγυρα όμως, γιατί θέλω να βολέψω κι ένα φιλαράκι μου, που έχει κάποιες ψυχώσεις…

    Δεν έτυχε να δω πολύ Εσπανιόλ φέτος για να ξέρω σε τι κατάσταση είναι αλλά είμαι κι εγώ θετικός για την αξία του. Στα συν ότι έχει καλή “επικοινωνία” και με την εξέδρα που στην Ελλάδα είναι πλεονέκτημα για να βρει ένας παίκτης τέτοιας αξίας έξτρα κίνητρο. Αλλά νομίζω ότι με την εξαίρεση του Ολυμπιακού, οι άλλες ομάδες που μπορούν να δώσουν αυτά τα χρήματα οφείλουν να ενισχυθούν πρώτα σε άλλες θέσεις.

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Αγαπητέ…ομοϊδεάτη (διά τα πιτόγυρα ομιλώ και ουχί διά τον Παναθηναϊκόν), η πρότασίς σου με τιμά και με χορταίνει 🙂
    Την θέση του Κωστάκη δεν την εποφθαλμιώ, καθώς στοχεύω πολύ ψηλότερα (σ’ αυτή του Μπεγκιρστάϊν) 😉
    Οσο γιά το σχόλιό σου περί Ταμούδο, συμφωνώ απόλυτα. Εκεί ακριβώς στόχευα, στον Ολυμπιακό, αν και απ ότι διαβάζω, ο Πηλαδάκης δείχνει να είναι πιό ξύπνιος σ αυτά τα θέματα και μπορεί να έχουμε καμιά έκπληξη!

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν είναι και ψηλός και με θεληματικό πηγούνι για να τον πάρει ο πρίγκηπας γαμωτοκερατομουμεσα….

  6. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ετσι
    Εχει πιό πολύ χαρακτηριστικά … Ντέμη που απ ότι θυμόμαστε δεν του άρεσε ιδιαίτερα ως παίκτης 🙂

  7. Ο/Η balkou λέει:

    Κι άλλον επιθετικό θες?
    Αφήστε τον Πηλαδάκη στην απ’έξω. Το ντηλ που’θελε το’κανε αυτός, σιγά μη φέρει παίκτη 😉
    Ντροπή σου κατά τ’ άλλα που προτείνεις παίκτη στους Ολυμπιακούς. Άσε να απολαύσουμε λίγο Μήτρογλου. Να τον δούμε και στη μεγάλη εθνική στο Μουντιάλ (Θέε μου τι γράφω?)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *