Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όταν οι οπαδοί το παρακάνουν

Συχνά είναι τελευταία τα συμβάντα με ποδοσφαιριστές που αντιδρούν σε απαράδεκτες συμπεριφορές οπαδών.  Και αν στην Αγγλία, ο Αντεμπαγιόρ μάλλον αντέδρασε υπερβολικά, στην Ελλάδα το ζήσαμε πρόσφατα με την περίπτωση του Σισέ και τα ρατσιστικά συνθήματα στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι κατ’ ανάγκη αυτοί που το έκαναν στον Βόλο ήταν ρατσιστές ή έχουν υποχρεωτικά κάποιο πρόβλημα με τους μαύρους. Ο ρατσισμός δυστυχώς υπάρχει στο ποδόσφαιρο σε συγκεκριμένες χώρες ή σε οπαδούς συγκεκριμένων ομάδων ή έστω σε συγκεκριμένους οπαδούς, αλλά δεν νομίζω ότι κάθε τέτοιο περιστατικό έχει και τέτοια κίνητρα. Ο κύριος λόγος που τέτοια συμβάντα σημειώνονται είναι η ανάγκη των οπαδών να προκαλέσουν τον αντίπαλο, να τον εκνευρίσουν, να του χαλάσουν την ψυχολογία και στο τέλος να τον κάνουν να αντιδράσει. Όποια αφορμή μπορεί να τους δωθεί είναι καλοδεχούμενη. Είτε αυτό είναι το χρώμα του δέρματος, είτε κάποιο ροζ σκάνδαλο με τη γυναίκα του αθλητή, είτε το γεγονός ότι έχασε το παιδί του, είτε ο θάνατος κάποιου κοντινού του προσώπου, είτε πιο συνηθισμένα στην Ελλάδα τα συνθήματα για τις μανάδες… Κάθε γεγονός που μπορεί να ενοχλήσει και να επηρεάσει τον αθλητή χρησιμοποιείται χωρίς ντροπή και χωρίς δεύτερη σκέψη από τους οπαδούς.

Ο Ντανιέλε ντε Ρόσι είναι ένας από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που δεν θέλεις να συναντάς απέναντί σου. Καλός παίκτης, αλλά ιδιαίτερα σκληρός, καταφεύγει πολλές φορές σε δυνατά φάουλ. Ένα τέτοιο χτύπημα έφερε και τις αντιδράσεις στο τελευταίο παιχνίδι της Ρόμα, το νικηφόρο 1-2 στη Σιένα. Οι οπαδοί των γηπεδούχων θέλοντας να πικάρουν τον διεθνή Ιταλό, ξεκίνησαν να τραγουδάνε συνθήματα για τον πεθερό του ντε Ρόσι, ο οποίος δολοφονήθηκε πέρσι σε ένα χτύπημα που φέρει τα χαρακτηριστικά της Μαφίας. Ο σκληροτράχηλος χαφ δεν άντεξε και μόλις τέλειωσε το ματς αντέδρασε. Στην αρχή άρχισε να τους φωνάζει και στη συνέχεια ξέσπασε σε λυγμούς στην αγκαλιά των συμπαικτών του.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιταλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το ποδόσφαιρο είναι ήχος, είναι μουσική

Μέρος 1 Το ποδόσφαιρο είναι όραση. Η είσοδος των ομάδων στο γήπεδο, η εικόνα της μπάλας να αναπαύεται στα δίχτυα, οι κιτρινόμαυρες (ή οτιδήποτε άλλο υποστηρίζει ο καθένας) φανέλες να μπαίνουν στο γήπεδο, το πράσινο του χορταριού που αντικρίζεις μόλις  μπεις, τα πολύχρωμα κασκόλ και τα κρεμασμένα πανό. Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείς να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η δεύτερη γέννηση του Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1960. Ορισμένοι είμαστε πεπεισμένοι πως δεν θα πεθάνει ποτέ ή ότι κι αν πεθάνει θα αναστηθεί σε τρεις μέρες. Πολλοί από αυτούς τους ορισμένους ζουν στη Νάπολη και γι΄αυτούς τα πραγματικά γενέθλια του Μαραντόνα είναι στις 5 Ιουλίου, σε ανάμνηση της κορυφαίας στιγμής εκείνου του ατέλειωτου καλοκαιριού του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Όταν οι οπαδοί το παρακάνουν”

  1. Ο/Η Miristis Pitogiron λέει:

    Με έβαλες σε πολλά τριπάκια με το video. Ποιά είναι τα όρια του οπαδού, ποιά του επαγγελματία. Στις δύσκολες στιγμές ακόμα και οι σκληροί γυρνάνε ασυνείδητα στα παιδικά χρόνια όταν έψαχναν την αγκαλιά των μεγάλων (οι άλλοι παίκτες της Ρόμα) για παρηγοριά, το αίσθημα ικανοποίησης που ένιωσα επειδή είδα κάτι τόσο δυνατό μήπως με κάνει ηδονοβλεψία, κ.α. Φοβερή σκηνή. Τόσο συναίσθημα μαζεμένο σε ενός λεπτού video είναι σχεδόν σοκαριστικό…

    Μου φαίνεται πως θα αρχίσουμε από νωρίς σήμερα τα βοτκάκια… ( ναι παραδόξως δεν είχα πιεί ακόμα όταν έγραφα τις παραπάνω αμπελοφιλοσοφίες:P)

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Δεν ξέρω ρε γαμώτο
    Ισως το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως αν υπήρξες έστω και γιά λίγο αθλητής κάποια στιγμή στη ζωή σου, δεν θα συμπεριφερόσουν ποτέ έτσι σαν οπαδός.
    Πραγματικά με άγγιξε αυτό το βίντεο. Μπράβο που το ανέβασες!

  3. Ο/Η Αντεμπαγιωργος λέει:

    ντροπη του….. 4-6 αγωνιστικες πρεπει να φαει…. 😛

  4. Ο/Η Αντεμπαγιωργος λέει:

    De Rossi για σφαλιαρες 😛

  5. Ο/Η Nordsee λέει:

    Όσο κωλόπαιδο και να είναι ο De Rossi, αυτό το video με έκανε να τον συμπαθήσω. Πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια από τους οπαδούς. Και πέτρες να τους πετούσε που λέει ο λόγος δικαιολογημένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *