Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο θαυμαστός κόσμος της Β’ Εθνικής

Μεγάλες στιγμές έζησαν οι πραγματικά τυχεροί θεατές που βρέθηκαν χθες στην Καισαριανή. Σε ένα ματς διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου ο ΟΦΗ κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 επί του Εθνικού Αστέρα στην μάχη για την άνοδο στην Α’ Εθνική. Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία που μας έχουν κάνει να λατρέψουμε τη χώρα μας και σε αυτές τις λίστες που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ του στυλ “100 λόγοι που γουστάρω που είμαι Έλληνας” σίγουρα θα ήταν μέσα στους 20 πρώτους.

Ένας αγώνας που συνοδεύτηκε από αποβολές, φασαρίες, πέναλτυ και μια διαιτησία για Όσκαρ και που βρήκε στο τέλος και τις δυο ομάδες να διαμαρτύρονται. Ο μεγαλομέτοχος του Εθνικού Αστέρα δήλωσε ότι αποχωρεί από το ποδόσφαιρο με την ακόλουθη δήλωση: “Η κουλτούρα μου, η φιλοσοφία μου και η πανεπιστημιακή μου μόρφωση δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο. Δεν αντέχω τον βούρκο και τη δυσοσμία του ελληνικού ποδοσφαίρου και αποχωρώ από την ομάδα”, ενώ από την πλευρά του ΟΦΗ διαμαρτύρονται όχι μόνο για τη διαιτησία, αλλά και για τη… φιλοξενία των γηπεδούχων, καθώς στα αποδυτήρια πρέπει να έγιναν διάφορες ομορφιές.

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο Α’ ημίχρονο με ένα γκολ που φαίνεται μάλλον καθαρό, αλλά δεν άρεσε στους ανθρώπους του Αστέρα με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές ομορφιές στο ημίχρονο. Στο Β’ ημίχρονο ο Αστέρας ισοφάρισε με απίστευτη μαϊμουδιά πέναλτυ που είχε ως αποτέλεσμα και αποβολή για τον ΟΦΗ, ενώ ο ΟΦΗ στη συνέχεια προηγήθηκε και πάλι, με το νέο του απόκτημα τον Πάτρικ Ογκουνσότο μάλλον να βουτάει εντυπωσιακά και να κερδίζει πέναλτυ. Το ματς όμως δεν τέλειωσε εκεί, καθώς στις καθυστερήσεις, ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ διαιτητής Στραντζαλίδης (για τους φίλους Στραγαλίδης) έδωσε πέναλτυ υπέρ του Αστέρα σε μια φάση που το χέρι έγινε από επιθετικό της ομάδας της Καισαριανής (!!). Τελικά, πριν τα κάνει χειρότερα πήρε πίσω την απόφασή του, έβγαλε κάρτα στον γιγάντιο επιθετικό Γκουέι (που παραλίγο να κέρδιζε δυο ανύπαρκτα πέναλτυ σε ένα ημίχρονο, κατόρθωμα σίγουρα όχι μικρό) και τον απέβαλε. Το ματς έτσι τελείωσε με 1-2 και θα συζητιέται για καιρό…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Β' Εθνική, βιντεοθεραπεία, ελληνικό ποδόσφαιρο, ΟΦΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Not too old for this shit

Μια που κάθε μέρα γιορτάζουμε κάτι, κάθε μέρα είναι αφιερωμένη σε κάτι, η σημερινή 1η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα για την τρίτη ηλικία, η μέρα των ηλικιωμένων. Για να τιμήσουμε λοιπόν τους ανθρώπους αυτούς θα θυμηθούμε ένα από τα συγκλονιστικότερα ποδοσφαιρικά βίντεο (αν και πάντα για μένα αυτό με τον τυφλό οπαδό της Σαν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάθε 11-12 χρόνια

Ήταν γιορτή χθες (σήμερα τα ξημερώματα για μας) στην πρωτεύουσα της Παραγουάης Ασουνσιόν. Η Ολίμπια των θαυμάτων που απέκλεισε τη Φλουμινένσε στους 8, αντιμετώπιζε την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κόπα Λιμπαρταδόρες. Το όνειρο των Παραουγανών για έναν ακόμα τίτλο (3 Λιμπερταδόρες έχει η Ολίμπια, κατόρθωμα καθόλου μικρό) πλησίαζε, αφού το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 σχόλια σχετικά με το “Ο θαυμαστός κόσμος της Β’ Εθνικής”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Λοιπόν ξέρεις τί θυμήθηκα;
    Εκείνη την περιβόητη δήλωση του Ογκουνσότο.
    Μετά από αγώνα με τον ΟΦΗ δεν ήταν;
    Και σ αυτούς δίνουν πέναλτυ και σε μάς δεν δίνουν πέναλτυ
    Ε χθες έδωσαν και στους δύο 🙂
    Τώρα με τον διαιτητή είναι να γελάς και να κλαις ταυτόχρονα.
    Γιατί απ ότι φάνηκε δεν είχε πρόθεση.
    Αρα;

  2. Ο/Η duendes λέει:

    ΜΑΓΕΙΑ! ΤΕΧΝΗ! ΛΑΤΡΕΙΑ! 🙂

  3. Ο/Η Giannis λέει:

    Περιμένω και ένα αρθράκι σας σχετικά με την ατμόσφαιρα στο Γεντι Κουλε κάθε Κυριακή,ατμόσφαιρα που δεν έχει και ιδιαίτερη σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο..Μια βόλτα στο youtube θα σας πείσει..

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Γιάννη βοήθα μας λίγο, γιατί έχω ακούσει διφορούμενα σχόλια για την φετινή ατμόσφαιρα στα εντός έδρας ματς του ΟΦΗ..

  5. Ο/Η matador4 λέει:

    http://www.youtube.com/watch?v=D-rBSPzZuvw&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=ikAZtI1-9TM&feature=related

    Ειδατε ρε που εχω διαδοσει το σαιτ σε Ομιλητες;)

    Tωρα σχετικα με το διφορουμενη που λες duendes,λογικο ειναι να μην εχει καλη ενημερωση αφου α)Δεν εισαι Κρητη
    β)Η αλητικη κυριακη παρουσιαζει ενα 6λεπτο στιγμυοτυπα(απο ολα τα ματς) κατα τις 2.30 το βραδυ
    γ)Οι φυλλαδες,καθως και τα μεγαλυτερα σαιτς εχουν εντελως επιδερμικη ενημερωση.

    Απο κει και περα,το γεγονος οτι μπηκε ενας μεθυσμενος πιτσιρικας μεσα για να αγκαλιασει τον σκορερ του πρωτου μτς ισως δημιουργησε τους αρνητικους συνειρμους.Απο τοτε ομως δεν εχει συμβει απολυτως τιποτε,αφου η τιμωρια μας για την εισβολη του πιωμενου ηταν 50χιλ και η προειδοποιηση αποκλεισμου της εδρας.Βεβαια,οχι μονο στην Καισαριανη(οπου μουνταρανε κανονικα στο διαιτητη διαφοροι τυχαρπαστοι με παλαιστινιακες μαντυλες(τρεντυ) με αποτελεσμα να τιναξει το ματς στο β,αλλα σε καθε ματς.
    Οσο για το πεναλτυ του Ανωγειανου(Ογκουνσοτο-Βρεντζος),εμενα (αντικειμενικα)μου φαινεται οτι γινετε σαντουιτς απο 2 και ανατρπεται.Μιλαμε βεβαια για μια κατηγορια που ειναι παναγια μου σωσε και που κυριαρχει ο ογκος του Μπεου και το παρασκηνιο του Καλογιαννη,ΑΛΛΑ…ΑΛΛΑ ο ΟΦΗ ,ο υγιης ΟΦΗ καλυτερα ειναι για πολλα ,καλα,και μεγαλα πραγματα… Κι δεν εννοω απλα την ανοδο…Εδω θα μαστε…

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Η αναφορά μου περί ‘διφορούμενων σχολίων’ ερμηνεύτηκε πολύ καλά από τον matador. Δεν έχω δει αγώνα του ΟΦΗ εντός φέτος, απλά θυμάμαι ότι έχω διαβάσει παράπονα από αντιπάλους.

    Τα βίντεο είναι πράγματι αξιόλογα, ειδικά αν αναλογιστούμε το επίπεδο των κερκίδων στην Β’ εθνική. Και στον βούρκο της κατηγορίας αυτής, πιθανόν μόνο με συστρατευμένο λαό δίπλα μπορείς να τα βγάλεις πέρα με τα λαμόγια και τις ..όμορφες διαιτησίες.

  7. Ο/Η Giannis λέει:

    Προφανές ήταν το “περί διφορούμενων..” αλλά το έχω συζητήσει τόσες φορές που δεν είχα τις αντοχές για άλλη μια,ευχαριστώ το matador για τη διάθεση..Μη ξέχναμε το γνωστό ρητό για την αγαπητή γυναίκα του Καίσαρα..

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    Εγώ καταλαβαίνω και το “να ξεφεύγεις” λίγο σε τέτοιες καταστάσεις. Το ξέρω ότι είναι άσχημο, αλλά όταν η ομάδα έχει φτάσει ή αγγίζει στον πάτο (π.χ. όταν πέφτει στη Β’ Εθνική όπως ο ΟΦΗ ή ο Άρης παλιότερα)θέλεις με κάθε τρόπο να βοηθήσεις την ομάδα σου. Να κάτσει όσο το δυνατόν λιγότερο σε αυτό το ντροπιαστικό σημείο, να τελειώσει ο εφιάλτης.
    Δεν δικαιολογώ το… κλίμα τρομοκρατίας ή τις καφρίλες, απλά η ψυχολογία του οπαδού είναι διαφορετική σε αυτές τις καταστάσεις.
    Ελπίζω πάντως αν ο ΟΦΗ ανέβει, η υποστήριξη να μένει στα σωστά πλαίσια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *